Πώς να προσθέσετε φακέλους εφαρμογών στο Dock στο iOS [No Jailbreak]

Το iOS έχει βάση σύνδεσης. είναι η γραμμή στο κάτω μέρος που μπορεί να χωρέσει τέσσερις εφαρμογές της επιλογής σας. Όταν περιηγείστε στις διάφορες σελίδες της αρχικής οθόνης, το dock παραμένει ακίνητο. Αυτό το καθιστά το καλύτερο μέρος για να προσθέσετε τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας, καθώς θα είναι πάντα προσβάσιμες ανεξάρτητα από την αρχική σελίδα στην οποία βρίσκεστε. Μπορεί να σας εκπλήξει όταν μάθετε ότι μπορείτε να προσθέσετε φακέλους εφαρμογών στο dock στο iOS. Από το iOS 11, δεν χρειάζεται να κάνετε jailbreak στη συσκευή σας για να προσθέσετε φακέλους εφαρμογών στο dock στο iOS.

  Πώς να απενεργοποιήσετε (επιτέλους) το Game Center στο iOS 11

Προσθήκη φακέλων εφαρμογών στο Dock

Βήμα 1: Καθαρίστε χώρο στο dock σας. Οι εφαρμογές στο dock δεν ξεφεύγουν απλώς αν προσπαθήσετε να προσθέσετε μια πέμπτη εφαρμογή, οπότε ανοίξτε λίγο χώρο πρώτα.

Βήμα 2: Δημιουργήστε το φάκελο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Εάν έχετε ήδη φάκελο εφαρμογών, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά αν όχι, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε το φάκελο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη.

Βήμα 3: Πατήστε παρατεταμένα στο φάκελο της εφαρμογής και όταν όλα αρχίσουν να κουνάνε, π.χ. η αρχική οθόνη εισέλθει σε λειτουργία επεξεργασίας, σύρετε και αποθέστε το φάκελο της εφαρμογής στο dock.

  Το δημοφιλές KMPlayer έρχεται σε Android & iOS. Πηγαίνουμε Hands-On

Μπορείτε να τρελαθείτε και να προσθέσετε τέσσερις φακέλους εφαρμογών στο dock αν θέλετε. Είναι η συσκευή σας, οπότε οργανώστε την όπως θέλετε. Είναι συζητήσιμο εάν η ύπαρξη ενός ή περισσότερων φακέλων εφαρμογών στο dock είναι χρήσιμη και παραγωγική ή απλά άσκοπη.

Ένας φάκελος εφαρμογών μπορεί να περιέχει πολλές εφαρμογές και αν πρέπει να περάσετε από τρεις ή τέσσερις σελίδες ενός φακέλου για να βρείτε μια εφαρμογή, δεν έχει νόημα να την προσθέσετε στο dock. Ένας φάκελος με λιγότερες εφαρμογές μπορεί να είναι καλύτερη ιδέα. Υποθέτουμε εδώ, αλλά ένας φάκελος με μόνο εννέα εφαρμογές είναι ίσως ο καλύτερος κατάλληλος για το dock.

  Πώς να κρύψετε τις εικόνες αποστολέα στο Gmail για iOS

Δεν είμαστε σίγουροι πότε προστέθηκε αυτή η «χαρακτηριστική». Ίσως ήταν μια αλλαγή που έγινε στο iOS 10, αλλά είναι πιο πιθανό μια προσθήκη που ήρθε στο iOS 11. Εικάζουμε, αλλά αυτή μπορεί να είναι μια από τις βελτιώσεις που έκανε η Apple στον τρόπο χειρισμού των εφαρμογών. Στο iOS 11, μπορείτε επίσης να μετακινήσετε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα. Αυτές οι αλλαγές είναι αρκετά μικρές και δεν ανακοινώνονται όταν η Apple παρουσιάζει την επόμενη έκδοση του iOS, γι’ αυτό μπορεί να παραμείνουν ανεξερεύνητες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή μπορεί να θεωρηθούν λανθασμένα ως σφάλμα που, ελπίζουμε, δεν είναι.