Πώς να απενεργοποιήσετε (επιτέλους) το Game Center στο iOS 11

Το Game Center ήταν, σε ένα, επαναστατικό. Επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια με φίλους. Σε μια εποχή που παιχνίδια όπως το Fruit Ninja ήταν δημοφιλή. Θα μπορούσατε να προκαλέσετε φίλους και να προσπαθήσετε να κερδίσετε τα σκορ τους για οποιοδήποτε παιχνίδι το υποστήριζε. Από τότε, το Game Center δεν έχει βελτιωθεί πολύ. Μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια iOS, όπως το Letterpress και το King of Thieves, έχουν τη δική τους μηχανή αντιστοίχισης που μπορεί να βρει παίκτες από όλο τον κόσμο για να παίξουν. Η ενσωμάτωση στο Facebook διευκολύνει την πρόκληση φίλων ακόμα κι αν παίζουν σε διαφορετική πλατφόρμα. Με αυτό, το Game Center φαίνεται να έχει χάσει τη χρησιμότητά του. Δυστυχώς, μέχρι το iOS 10, δεν υπήρχε τρόπος να απενεργοποιήσετε το Game Center. Εάν αποσυνδεθήκατε, μια ειδοποίηση banner θα σας ζητούσε να συνδέεστε κάθε φορά που ανοίγετε ένα παιχνίδι. Ευτυχώς, το iOS 11 σας δίνει μια εικόνα.

  Πώς να σταματήσετε τα αιτήματα αξιολόγησης εφαρμογών στο iOS

Απενεργοποιήστε το Game Center

Για να απενεργοποιήσετε το Game Center στο iOS 11, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην προτίμηση Κέντρου παιχνιδιών και πατήστε την. Στην οθόνη Κέντρο παιχνιδιών, απενεργοποιήστε τον διακόπτη «Κέντρο παιχνιδιών». Κατά την επόμενη εκκίνηση ενός παιχνιδιού, δεν θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στο Game Center.

Έξοδος έναντι απενεργοποίησης

Όταν αποσυνδέεστε από το Game Center, η λειτουργία είναι λίγο πολύ ακόμα ενεργή. Θα σας ωθήσει όποτε μπορεί για να συνδεθείτε. Αυτή η ώθηση έχει τη μορφή banner που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί. Συνήθως, εμφανίζεται όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να παίζετε το παιχνίδι σας. Πιθανότατα θα εμποδίσει το παιχνίδι σε μια κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού.

  Πώς να μεταδώσετε τη συσκευή σας iOS με το TeamViewer

Ωστόσο, όταν απενεργοποιείτε το Game Center, τα banner δεν εμφανίζονται πλέον. Τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του παιχνιδιού σας δεν χάνονται, αλλά τυχόν νέα επιτεύγματα και βαθμολογίες δεν αποθηκεύονται στον λογαριασμό σας. Εάν τα παιχνίδια που παίζετε υποστηρίζουν το Game Center, ενδέχεται να μπορείτε να συγχρονίσετε νέα επιτεύγματα με το Game Center συνδέοντας ξανά.

Το Game Center δεν παίζει ρόλο στην αποθήκευση της προόδου του παιχνιδιού. Εάν παίζετε έναν ελαφρώς μεγαλύτερο τίτλο όπως η σειρά Infinity Blade ή το Monument Valley, η πρόοδος του παιχνιδιού σας αποθηκεύεται μέσα στο παιχνίδι. Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της προόδου του παιχνιδιού σας, απλώς δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας με το iTunes.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google σε συντομεύσεις Siri στο iOS 12

Ορισμένα παιχνίδια που συγχρονίζονται μέσω ενός διαδικτυακού διακομιστή, όπως το King Of Thieves, συγχρονίζουν την πρόοδο μέσω του δικού σας αναγνωριστικού λογαριασμού ή μέσω του iCloud. Σε μια τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να μην χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για την πρόοδο του παιχνιδιού. Ελέγξτε το παιχνίδι σας για τυχόν επιλογές αποθήκευσης εντός του παιχνιδιού. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα, ένα αντίγραφο ασφαλείας του iTunes είναι πάντα το πιο ασφαλές στοίχημα.

Σημείωση: Το iOS 11 είναι αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta. Η σταθερή κυκλοφορία αναμένεται να φτάσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2017.