Πώς να προσθέσετε προστασία Windows Defender στο Chrome

Τα Windows 10 διαθέτουν ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που σαρώνει περιοδικά το σύστημά σας για κακόβουλες εφαρμογές, σενάρια, αρχεία και διεργασίες. Όταν δεν χρησιμοποιείτε το σύστημά σας, το Windows Defender χρησιμοποιεί το χρόνο για να το σαρώσει. Επίσης, σαρώνει ενεργά τους ιστότοπους που επισκέπτεστε στον Microsoft Edge και τα αρχεία που κατεβάζετε μέσω του προγράμματος περιήγησης. Τούτου λεχθέντος, θα κάναμε πλάκα αν προσποιούμαστε ότι ο Microsoft Edge έχει τεράστια απήχηση. Τα πάει καλύτερα από τον Internet Explorer, αλλά δεν είναι το ίδιο με το Chrome. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που η Microsoft έχει μια επέκταση που μπορεί να προσθέσει προστασία Windows Defender στο Chrome.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή PS3 με τον υπολογιστή σας με Windows

Είναι μια απλή επέκταση Chrome που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να επεκτείνετε την προστασία του Windows Defender στο Chrome.

Προστασία Windows Defender στον Chrome

Εγκαταστήστε το Προστασία προγράμματος περιήγησης Windows Defender επέκταση. Θα προσθέσει ένα εικονίδιο δίπλα στη γραμμή URL που δεν χρειάζεστε. Μπορείτε να το κρύψετε αν θέλετε. Το εικονίδιο ανοίγει ένα μενού και διαθέτει διακόπτη On/Off για όταν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε αμέσως.

Το Windows Defender είναι αρκετά ισχυρό, επομένως η περιήγησή σας δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί μετά την εγκατάσταση της επέκτασης. Το ίδιο το Chrome διαθέτει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς που θα επισημαίνει δυνητικά επικίνδυνα αρχεία που προσπαθείτε να κατεβάσετε ή επικίνδυνους συνδέσμους που μπορεί να προσπαθείτε να επισκεφτείτε. Εάν διαπιστώσετε ότι το Chrome δεν είναι τόσο επιμελές όσο θα έπρεπε, μπορείτε να προσθέσετε την προστασία του Windows Defender στο Chrome. Δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε την ενσωματωμένη προστασία του Chrome, επομένως εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση, θα έχετε δύο διαφορετικές υπηρεσίες που θα σας κρατούν ασφαλείς στο διαδίκτυο.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση στις εφαρμογές UWP των Windows 10

Η Microsoft δεν διαθέτει πρόσθετο Firefox για το Windows Defender, το οποίο είναι περίεργο. Ο Firefox μπορεί να μην έχει τον ίδιο αριθμό χρηστών με τον Chrome, αλλά εξακολουθεί να έχει περισσότερους χρήστες από τον Edge. Ισχυρίζεται η Microsoft ότι προσφέρει καλύτερη προστασία τόσο από τον Chrome όσο και από τον Firefox, αλλά έχει παραμελήσει να προσφέρει την ίδια προστασία στους χρήστες του Firefox.

Είναι αυτονόητο ότι η επέκταση θα έχει πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησής σας. Μπορεί να είναι λόγος ανησυχίας εάν εξακολουθείτε να είστε ύποπτοι για τη Microsoft για τις γελοιότητες της συλλογής δεδομένων πριν από μερικά χρόνια, αλλά τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται. Η επέκταση χρειάζεται το ιστορικό σας για να μπορεί να ελέγχει τους συνδέσμους που επισκέπτεστε σε σχέση με μια λίστα επικίνδυνων συνδέσμων που έχει στη βάση δεδομένων της. Εάν διαπιστώσει ότι επισκέπτεστε έναν από τους δυνητικά κακόβουλους συνδέσμους, θα σας σταματήσει. Συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο, οπότε ενώ η επέκταση γνωρίζει ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε, δεν πρόκειται να τη διατηρήσει για πάντα.

  Πώς να δημιουργήσετε κωδικούς πρόσβασης με το Εργαλείο κωδικού πρόσβασης του Chrome