Πώς να προσθέσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης από την οθόνη κλειδώματος στο Android 7.0

Τα τηλέφωνα είχαν εδώ και καιρό μια λειτουργία ICE από τότε που ήταν απλά τηλέφωνα δυνατοτήτων και όχι έξυπνα τηλέφωνα. Καθώς το iOS και το Android κατέλαβαν την αγορά των smartphone, η δυνατότητα σύντομα εξαφανίστηκε. Στα παλιά τηλέφωνα με δυνατότητες, αυτό ήταν κάτι περισσότερο από έναν αριθμό τηλεφώνου που έπρεπε να καλείται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με τα smartphone, ένα φύλλο επαφών έκτακτης ανάγκης μπορεί να είναι ακόμη πιο χρήσιμο. Η Apple συμπεριέλαβε επίσημα ένα Ιατρικό αναγνωριστικό στο iOS 8 που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε κρίσιμες ιατρικές πληροφορίες και πληροφορίες επικοινωνίας από μια κλειδωμένη συσκευή iOS. Με το Android 7.0, η Google παρουσίασε τις Πληροφορίες Έκτακτης Ανάγκης. είναι μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να ορίσετε σημεία επαφής έκτακτης ανάγκης, καθώς και να εισάγετε βασικές ιατρικές πληροφορίες, όπως ομάδα αίματος, αλλεργίες, φάρμακα και κατάσταση δότη οργάνων, ώστε να είναι προσβάσιμη από την οθόνη κλειδώματος. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε τις πληροφορίες και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές από την οθόνη κλειδώματος.

  Η εντυπωσιακή εφαρμογή Ημερολογίου iOS Sunrise έρχεται στο Android

Ρύθμιση πληροφοριών έκτακτης ανάγκης

Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Χρήστες. Στην ενότητα “Ρυθμίσεις οθόνης κλειδώματος”, θα δείτε “Πληροφορίες έκτακτης ανάγκης”. Πατήστε το. Η οθόνη πληροφοριών έκτακτης ανάγκης χωρίζεται σε δύο καρτέλες. ένα για ιατρικές πληροφορίες και ένα για επαφές έκτακτης ανάγκης.

Μπορείτε να εισαγάγετε το όνομά σας, τη διεύθυνση κατοικίας σας, τον τύπο αίματος, τις αλλεργίες, τα φάρμακα που παίρνετε, την κατάσταση του δότη οργάνων σας και τυχόν πρόσθετες ιατρικές σημειώσεις που κρίνετε απαραίτητες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στην καρτέλα Επαφές, μπορείτε να επιλέξετε ποιος θα καλείται αν σας συμβεί κάτι.

  6 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Super Nintendo Mini για Android

Πρόσβαση σε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης από την οθόνη κλειδώματος

Οι πληροφορίες έκτακτης ανάγκης που ορίζετε είναι προς όφελός σας, αλλά δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση που είστε ανίκανοι, π.χ. έχετε χάσει τις αισθήσεις σας, οι γιατροί ή οι παρευρισκόμενοι θα είναι αυτοί που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό όταν προσπαθούν να σας βοηθήσουν. Προφανώς δεν θα γνωρίζουν ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας, γι’ αυτό μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης από την οθόνη κλειδώματος χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο.

Σε μια συσκευή Android 7.0, σύρετε προς τα επάνω στην οθόνη κλειδώματος για να την ξεκλειδώσετε. Θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης/PIN. Στο κάτω μέρος του αριθμητικού πληκτρολογίου θα υπάρχει ένα κουμπί ‘Emergency’. Πατήστε το μία φορά και ένα νέο κουμπί «Πληροφορίες έκτακτης ανάγκης» θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης. Πατήστε το και θα γίνει κόκκινο ζητώντας σας να το πατήσετε άλλη μια φορά για να δείτε τις πληροφορίες. Πατήστε το κουμπί όταν γίνει κόκκινο και θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης που έχει προσθέσει ένας χρήστης

  Πώς να επεξεργαστείτε την τοποθέτηση μαλακών κλειδιών στο Android

Θα πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι ακόμα κι αν δεν διαθέτετε τηλέφωνο Android, καλό είναι να γνωρίζετε πώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες έκτακτης ανάγκης σε μια συσκευή Android παρόλα αυτά. Υπάρχουν αρκετοί χρήστες Android στον κόσμο και ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να είσαι σε θέση να βοηθήσεις κάποιον.