Πώς να απενεργοποιήσετε το κλειδί των Windows στα Windows 10

Το να πατήσετε το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας κατά λάθος μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό. Μερικές φορές, σας απομακρύνει από ένα παιχνίδι πλήρους οθόνης ανοίγοντας το μενού Έναρξη ή εκκινεί ακούσια μια συντόμευση. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να απενεργοποιήσετε το κλειδί στον υπολογιστή σας με Windows 10. Να πώς.

Ο ευκολότερος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το κλειδί των Windows είναι χρησιμοποιώντας το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα PowerToys της Microsoft. Με το PowerToys, μπορείτε να εκχωρήσετε ξανά οποιοδήποτε κλειδί για να έχετε τη λειτουργία οποιουδήποτε άλλου. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλλάξουμε το κλειδί των Windows σε “Undefined”, που σημαίνει ότι δεν θα συμβεί τίποτα όταν το πατήσετε.

  Πώς να ορίσετε διαφορετικές ταπετσαρίες για εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές στα Windows 10

Για να απενεργοποιήσετε το κλειδί των Windows, κατεβάστε το Microsoft PowerToys αν δεν το έχετε ήδη εγκαταστήσει. Εκκινήστε το PowerToys και κάντε κλικ στο “Keyboard Manager” στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Remap A Key”.

Κάντε κλικ

Στο παράθυρο “Remap Keyboard”, κάντε κλικ στο κουμπί “+” συν για να προσθέσετε έναν ορισμό χαρτογράφησης.

Κάντε κλικ στο σύμβολο συν (+) στο

Για να αλλάξετε μια αντιστοίχιση κλειδιού, επιλέγετε το κλειδί που θέλετε να αλλάξετε στην αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, ορίζετε τι θέλετε να κάνει στη δεξιά στήλη.

Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού κάτω από την επικεφαλίδα “Key:” στα αριστερά, επιλέξτε “Win”. Στην ενότητα “Αντιστοιχισμένη σε” στα δεξιά, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε “Ακαθορισμένο”.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα "Αποτυχία εγκατάστασης" για την ενημέρωση KB3194496 στα Windows 10

Κάντε κλικ στο “OK” και τα Windows θα σας προειδοποιήσουν ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί των Windows επειδή θα καταργηθεί η εκχώρηση. Κάντε κλικ στο «Συνέχεια ούτως ή άλλως».

Κάντε κλικ

Μετά από αυτό, το κλειδί των Windows θα πρέπει να απενεργοποιηθεί. Οι ρυθμίσεις σας έχουν αποθηκευτεί και μπορείτε να κλείσετε το PowerToys και να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας ως συνήθως.

Σε αντίθεση με άλλους τρόπους αντιστοίχισης κλειδιών, όπως η χρήση του SharpKeys και του μητρώου των Windows, δεν θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε ή να επανεκκινήσετε για να εφαρμοστεί η αλλαγή σας. Το κλειδί των Windows θα απενεργοποιηθεί αμέσως.

  Πώς να διαγράψετε τη συνομιλία Skype για μια μεμονωμένη επαφή στα Windows

Πώς να ενεργοποιήσετε ξανά το κλειδί των Windows

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά το κλειδί των Windows, εκκινήστε το PowerToys και μεταβείτε στη Διαχείριση πληκτρολογίου > Αντιστοίχιση κλειδιού.

Εντοπίστε τη χαρτογράφηση «Win –> Undefined» και κάντε κλικ στο εικονίδιο του κοντινού κάδου απορριμμάτων για να τη διαγράψετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK” για να κλείσετε το παράθυρο. Μετά από αυτό, το κλειδί των Windows θα λειτουργεί κανονικά.