Πώς να επεξεργαστείτε την τοποθέτηση μαλακών κλειδιών στο Android

Οι δεξιόχειρες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Είμαστε τόσοι πολλοί που σχεδόν κάθε συσκευή και gadget που έχει αναπτυχθεί μας έχει ως την αγορά-στόχο. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές έχουν το trackpad τοποθετημένο έτσι ώστε ένας δεξιόχειρας να μπορεί να το χρησιμοποιεί άνετα. Η γραμμή κύλισης βρίσκεται στη δεξιά πλευρά των παραθύρων. Τα περισσότερα πράγματα έχουν ως στόχο να κάνουν τη ζωή εύκολη για τους δεξιόχειρες. Είναι προφανώς άδικο και υπάρχουν ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις. Το Android επιτρέπει στους χρήστες να ενεργοποιούν μια αριστερόχειρη λειτουργία μέσω των ρυθμίσεων προγραμματιστή. Η επόμενη έκδοση του Android, το Android O προσθέτει μια άλλη εξαιρετική δυνατότητα προσβασιμότητας που σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε την τοποθέτηση των κλειδιών.

  Το Debtster σας βοηθά να παρακολουθείτε τα IOU σας μέσα σε διαφορετικές ομάδες [Android]

Οι συσκευές Android έχουν διαβόητες μεγάλες οθόνες. Αν τα συγκρίνετε με τη σειρά iOS, το Android έχει περισσότερα μεγέθη όσον αφορά τόσο τα τηλέφωνα όσο και τα tablet. Τα κεντραρισμένα πλήκτρα προγραμματισμού δεν είναι τα πιο εύκολα στη χρήση σε μεγάλες συσκευές. Μπορείτε να επεξεργαστείτε την τοποθέτηση κλειδιού στο Android O, ώστε να είναι πιο εύκολη η χρήση της σε μεγάλη συσκευή. Τα πλήκτρα μπορούν να είναι κεντραρισμένα, αριστερά ή δεξιά.

Η επιλογή επεξεργασίας της τοποθέτησης προγραμματιζόμενων κλειδιών στο Android είναι μια πειραματική δυνατότητα στον δέκτη διεπαφής χρήστη συστήματος. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Μόλις ενεργοποιήσετε το System UI Tuner, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα στη συσκευή σας.

  Πώς να ρυθμίσετε τις ρουτίνες του Βοηθού στο Ρολόι Google στο Android

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο System>System UI Tuner.

Στην οθόνη του δέκτη UI συστήματος, μεταβείτε στη γραμμή πλοήγησης>Διάταξη. Στην οθόνη Διάταξη, έχετε τέσσερις επιλογές για να διαλέξετε. Η επιλογή Normal είναι η τρέχουσα διαμόρφωση προγραμματιστικού πλήκτρου. Τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα κατανέμονται ομοιόμορφα στη γραμμή πλοήγησης.

Η διάταξη Compact κεντράρει τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα έτσι ώστε να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στη μέση της γραμμής πλοήγησης. Η διάταξη με κλίση προς τα αριστερά ωθεί τα πλήκτρα προς το αριστερό άκρο της οθόνης. Επιλέξτε αυτή τη διάταξη για τα προγραμματιζόμενα πλήκτρα εάν το αριστερό σας χέρι είναι το κυρίαρχο χέρι σας. Η διάταξη με κλίση προς τα δεξιά ωθεί τα πλήκτρα προς τη δεξιά άκρη. Επιλέξτε αυτήν τη διάταξη εάν το δεξί σας χέρι είναι το κυρίαρχο χέρι σας.

  Πώς να ομαδοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κατά τύπο εφαρμογής στο Android

Αυτή η δυνατότητα είναι για άτομα που έχουν μεγάλες συσκευές. Η Google δεν μπορεί να περιορίσει τους κατασκευαστές από το να παράγουν συσκευές με μεγάλες οθόνες, και δεν πρέπει να το κάνει. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που προσθέτει επιλογές στο Android για να διευκολύνει τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής.

Το iOS έχει κάτι τέτοιο με τη μορφή Reachability που προστέθηκε στο iOS 8 όταν κυκλοφόρησαν τα iPhone 6 και 6 Plus. Η Google πρέπει να προσεγγίσει το πρόβλημα διαφορετικά επειδή δεν ελέγχει τη σχεδίαση υλικού για τις περισσότερες συσκευές Android. Αυτός είναι ένας λογικός τρόπος για να κάνετε μεγαλύτερες συσκευές πιο εύχρηστες.