Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση δεδομένων στο Android 7.0

Οι εφαρμογές ανανεώνονται συνεχώς στο παρασκήνιο. Δεν χρειάζεται όλες οι εφαρμογές να ανακτούν περιοδικά νέα δεδομένα, αλλά ορισμένες από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές είναι ενεργές στο παρασκήνιο. Το Facebook και η εφαρμογή email σας είναι δύο προφανή παραδείγματα που έρχονται στο μυαλό. Η ανανέωση φόντου κάνει το περιεχόμενο να φορτώνει πιο γρήγορα όταν ανοίγετε μια εφαρμογή, αλλά μπορεί να φορολογήσει το πρόγραμμα δεδομένων σας. Εάν είστε εν κινήσει και θέλετε να διατηρήσετε τη χρήση δεδομένων, το Android 7.0 θα σας επιτρέψει να περιορίσετε τη χρήση δεδομένων παρασκηνίου από εφαρμογές. Η λειτουργία έρχεται με τη μορφή ενός απλού διακόπτη που μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε από την περιοχή Ειδοποιήσεις. Μπορείτε να περιορίσετε την ανανέωση των εφαρμογών στο παρασκήνιο και μπορείτε επίσης να προσθέσετε λευκή λίστα με τις σημαντικές. Να πώς.

  Πώς να μεταφράσετε το iOS Emoji για χρήστες Android

Προσθήκη εξοικονόμησης δεδομένων στην περιοχή ειδοποιήσεων

Η Εξοικονόμηση δεδομένων μπορεί να ενεργοποιηθεί από την περιοχή Ειδοποιήσεις και από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Εάν ανοίξετε το Chrome, θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση δεδομένων. Είναι πιθανό κάποιες άλλες εφαρμογές να έχουν παρόμοιο μήνυμα.

Η Εξοικονόμηση δεδομένων είναι μια δυνατότητα στην οποία θα θέλετε γρήγορη πρόσβαση, ώστε το Android 7.0 να σας επιτρέπει να προσθέσετε μια εναλλαγή για αυτήν στην περιοχή ειδοποιήσεων.

Για να προσθέσετε την εναλλαγή, τραβήξτε προς τα κάτω την περιοχή Ειδοποιήσεις και πατήστε Επεξεργασία. Θα επεκταθεί για να εμφανίσει επιπλέον πλακίδια/εναλλαγές που μπορείτε να προσθέσετε στην περιοχή Ειδοποιήσεις. Σύρετε και αποθέστε την Εξοικονόμηση δεδομένων στην παραπάνω ενότητα. Όποτε θέλετε να ενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση δεδομένων, απλώς πατήστε την εναλλαγή. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση δεδομένων προτού ενεργοποιηθεί.

  Το Focal (Beta) στοχεύει να είναι η μοναδική εφαρμογή κάμερας που θα τους κυβερνά όλους [Android]

Εφαρμογές λευκής λίστας στην Εξοικονόμηση δεδομένων

Η Εξοικονόμηση δεδομένων θα περιορίσει την ανανέωση παρασκηνίου για όλες τις εφαρμογές εκτός, για κάποιο λόγο, των Υπηρεσιών Google Play. Εάν πρέπει πραγματικά να είστε τόσο περιοριστικοί με τα δεδομένα, ίσως είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας. Εάν, ωστόσο, χρειάζεστε ορισμένες εφαρμογές όπως το Gmail, το Chrome, το Facebook και το Twitter για ανανέωση στο παρασκήνιο, θα πρέπει να τις βάλετε στη λευκή λίστα.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στη Χρήση δεδομένων. Πατήστε «Εξοικονόμηση δεδομένων». Στην οθόνη Εξοικονόμηση δεδομένων, θα δείτε έναν διακόπτη για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση. Ανεξάρτητα από το αν είναι Ενεργοποιημένο ή Ανενεργό, μπορείτε ακόμα να κάνετε λευκή λίστα εφαρμογών.

  Πλήκτρα έντασης χάρτη για την εκτέλεση γρήγορων ενεργειών [Android]

Πατήστε «Απεριόριστη πρόσβαση σε δεδομένα» και θα μεταφερθείτε σε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας. Ενεργοποιήστε τα απεριόριστα δεδομένα για τις βασικές εφαρμογές σας. Εάν θέλετε να διαχειριστείτε την πρόσβαση σε δεδομένα για εφαρμογές συστήματος, πατήστε το κουμπί “Περισσότερα” και επιλέξτε “Εμφάνιση συστήματος” από το μενού. Οι εφαρμογές συστήματος θα εμφανίζονται τώρα και στη λίστα και μπορείτε να ενεργοποιήσετε απεριόριστα δεδομένα για αυτές.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την Εξοικονόμηση δεδομένων τόσο σε σύνδεση κινητής τηλεφωνίας όσο και σε σύνδεση WiFi.