Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε Mac, iPhone ή iPad

Η οργάνωση αρχείων είναι κάτι που λίγοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αναγνωρίσουν ως διασκεδαστικό, αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τον παράγοντα απόλαυσης βελτιώνοντας παράλληλα την οργάνωση. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι οι ετικέτες. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες σε iPhone, iPad και Mac.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις ετικέτες, είστε έτοιμοι για μια απόλαυση. Η προσθήκη χρωμάτων και ετικετών σε αρχεία σάς επιτρέπει να τα αναγνωρίσετε εύκολα με μια ματιά, καθώς και να τα ταξινομήσετε και να τα αναζητήσετε με ειδικούς τρόπους. Εάν θέλετε να μπορείτε να βλέπετε όλα τα αρχεία με κόκκινη ετικέτα σε ολόκληρο τον φάκελο του έργου σας, δεν υπάρχει πρόβλημα. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ετικέτες για τη διαχείριση φωτογραφιών, εκκρεμοτήτων ή οτιδήποτε άλλο για αυτό το θέμα, θα είστε στο σπίτι σας εδώ.

  Πώς να μετακινήσετε το Google Authenticator σε ένα νέο τηλέφωνο (ή σε πολλά τηλέφωνα)

Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε iPad και iPhone

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Αρχεία για να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε iPhone ή iPad. Το Files είναι το πιο κοντινό πράγμα στο Mac’s Finder που έχουμε στον κόσμο του iPhone και του iPad. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Αρχεία.

Θα εμφανιστεί μια λίστα με τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη συσκευή σας και στο cloud.

Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το αρχείο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ετικέτα. Θα παρατηρήσετε μια νέα σειρά επιλογών να εμφανίζεται πάνω από αυτήν. Πατήστε το δεξιό βέλος για να δείτε περισσότερες επιλογές.

  Τι είναι το Patch Tuesday για Windows και πότε είναι;

Μόλις είναι ορατό, πατήστε το κουμπί “Ετικέτες”.

Η οθόνη που προκύπτει θα εμφανίσει όλες τις διαθέσιμες ετικέτες. Εδώ, μπορείτε είτε να πατήσετε μια ετικέτα για να την αντιστοιχίσετε είτε να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα ετικέτα πατώντας την επιλογή “Προσθήκη νέας ετικέτας” στην κορυφή της λίστας.

Πώς να προσθέσετε ετικέτες σε αρχεία σε Mac

Η προσθήκη ετικετών σε αρχεία σε Mac είναι ακόμα πιο εύκολη από ό,τι σε iPhone ή iPad. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο Finder και εντοπίστε το αρχείο στο οποίο θέλετε να προσθέσετε ετικέτα.

Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο. Στο κάτω μέρος του μενού περιβάλλοντος, κάντε κλικ στην ετικέτα που θέλετε να αντιστοιχίσετε. Εάν έχετε μεγάλο αριθμό ετικετών και αυτή που θέλετε δεν είναι ορατή, κάντε κλικ στο κουμπί “Ετικέτες” κοντά στο κάτω μέρος. Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο, συμπεριλαμβανομένης μιας γραμμής αναζήτησης για τον εντοπισμό ακριβώς της σωστής ετικέτας. Εάν απαιτείται, κάντε κλικ στο κουμπί “Εμφάνιση όλων” για να εμφανιστούν όλες οι διαθέσιμες ετικέτες.

  Κάντε το iPhone σας πιο εύκολο στη χρήση με αυτές τις κρυφές δυνατότητες προσβασιμότητας

Εάν αποθηκεύετε ένα αρχείο στο iCloud Drive, οι ετικέτες του συγχρονίζονται επίσης μεταξύ των συσκευών σας. Για παράδειγμα, εάν προσθέσετε ετικέτα σε ένα αρχείο στο iCloud Drive με κάτι στο iPhone σας, η ίδια ετικέτα θα εμφανιστεί στο iCloud Drive στο Mac σας και αντίστροφα.