Σας λείπει το Touch ID; Σίγουρα όχι

Με την κυκλοφορία των iPhone XS και XR πέρυσι, η Apple έκανε all-in στο Face ID. Και ενώ μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι χρήστες που τους λείπει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, δεν είμαι ένας από αυτούς.

Η τελευταία παρτίδα νέων iPhone που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2018 ήταν η πρώτη που δεν συμπεριέλαβε καθόλου το Touch ID. Αφού κατέχω το πρώτο μου iPhone χωρίς Touch ID εδώ και αρκετούς μήνες, δεν μπορώ να πω ότι με στενοχωρεί αυτή η κίνηση από την Apple.

Το Face ID είναι πολύ πιο βολικό

Το Touch ID είναι ήδη αρκετά βολικό—πολύ πιο βολικό από το να πληκτρολογείτε έναν κωδικό πρόσβασης κάθε φορά—αλλά το Face ID το οδηγεί σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Είναι σαν το Touch ID, αλλά δεν χρειάζεται καν να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

  Είναι πραγματικά κακό να έχεις ανοιχτές 100 καρτέλες προγράμματος περιήγησης;

Και οι δύο τεχνικές εξακολουθούν να απαιτούν λίγη δράση από την πλευρά σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο και να φτάσετε στην αρχική οθόνη, αλλά με το Face ID είναι απλώς ένα σάρωση προς τα πάνω από το κάτω μέρος. Ενώ με το Touch ID, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το δάχτυλό σας σε μια συγκεκριμένη θέση στο τηλέφωνο και στη συνέχεια να περιμένετε να ξεκλειδώσει.

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείτε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας με το Face ID. Αντίθετα, απλώς συμβαίνει, και αυτό είναι το είδος της ευκολίας που αναζητώ.

Είναι πιο ακριβές από το Touch ID που ήταν ποτέ

Έχοντας χρησιμοποιήσει το Face ID εδώ και λίγο καιρό, μπορώ να πω ότι ο αριθμός των φορών που δεν έχει αναγνωρίσει το πρόσωπό μου ήταν πολύ μικρότερος από τον αριθμό των φορών που το Touch ID δεν αναγνώρισε το δακτυλικό μου αποτύπωμα.

  Η βαθμονόμηση χρωμάτων των Windows 10 συνεχίζει την επαναφορά (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ)

Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ καν μια στιγμή που κοίταζα κατευθείαν στο Face ID και μου είπε ξεκάθαρα ότι δεν με αναγνώριζε — είναι τόσο καλό. Από την άλλη πλευρά, μπορώ να θυμηθώ πολλές φορές που το Touch ID ήταν περίεργο και δεν αναγνώριζε καθόλου το δάχτυλό μου.

Ίσως τα δάχτυλά μου ήταν λίγο βρεγμένα ή κάτι τέτοιο, αλλά το Touch ID έχει πάρα πολλές μεταβλητές που πρέπει να είναι κατάλληλες για να λειτουργεί τέλεια, ενώ το Face ID λειτουργεί με ελάχιστες απαιτήσεις.

Το Face ID έχει τα ελαττώματα του, αλλά είναι ασήμαντα

Φυσικά, το Face ID δεν είναι τέλειο. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματά του είναι ότι πρέπει να το κοιτάτε ευθεία για να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας και να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας, κάτι που δεν ακούγεται μεγάλο θέμα, αλλά το καταλαβαίνετε αμέσως μόλις αρχίσετε να αλληλεπιδράτε με το τηλέφωνό σας σε σε καθημερινη βαση.

Ένα πράγμα που κάνω πολύ είναι να βάλω το τηλέφωνό μου στο γραφείο μου και μετά να πατήσω στην οθόνη για να το ξυπνήσω για να δω αν έχω ειδοποιήσεις που μπορεί να έχω χάσει. Εάν το κάνω, θέλω να ξεκλειδώσω το τηλέφωνό μου για να αλληλεπιδράσω με αυτές τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, αν είμαι ακουμπισμένος πίσω στην καρέκλα μου, η κάμερα Face ID δεν μπορεί να με αναγνωρίσει. Πρέπει είτε να σηκώσω το τηλέφωνό μου είτε να σκύψω προς τα εμπρός για να εμφανιστώ στο οπτικό πεδίο της κάμερας.

  Πώς να εκτυπώσετε στο Word για να αφήσετε χώρο για μια τρύπα

Αυτό είναι αρκετά ασήμαντο και δεν είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να ακυρώσω το Face ID, καθώς όλες τις άλλες φορές που το χρησιμοποιώ καλύπτουν πλήρως τυχόν ελλείψεις.

Η κατώτατη γραμμή

Έχω συνηθίσει τόσο πολύ στο Face ID που μου φαίνεται απίστευτα πρωτόγονη η επιστροφή στο Touch ID (έχω ακόμα το παλιό μου iPhone 6 που χρησιμοποιώ κατά καιρούς).

Σε αυτό το σημείο, δεν μοιάζει καν με το Face ID και το Touch ID είναι στο ίδιο πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Touch ID είναι τρομερό, αλλά είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που μόλις δοκιμάσετε το Face ID, δεν θα θέλετε ποτέ να επιστρέψετε.