Πώς να προσθέσετε ένα email τρίτου μέρους ή IMAP στο Gmail στο iOS

Η εφαρμογή Gmail στο iOS είχε υποστήριξη μόνο για λογαριασμούς Gmail. Αυτό είναι κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το κόκκο επειδή οι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστηρίζουν όλους τους τύπους λογαριασμών. Δεν έχει σημασία αν μια εφαρμογή email είναι συγκεκριμένη υπηρεσία, κανονικά θα υποστηρίζει και άλλες υπηρεσίες email. Μέχρι πριν από 3 ημέρες, το Gmail δεν το έκανε αυτό. Μια πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής σάς επιτρέπει τώρα να προσθέσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτου μέρους ή IMAP στο Gmail στο iOS. Το αρχείο καταγραφής αλλαγών για την ενημέρωση δεν το αναφέρει, ωστόσο μπορείτε πλέον να προσθέσετε λογαριασμό Hotmail, Outlook, Yahoo κ.λπ. και IMAP στην εφαρμογή Gmail.

  Το SlideCut φέρνει συντομεύσεις πληκτρολογίου στο iOS [Jailbreak]

Ενημερώστε την εφαρμογή Gmail για iOS στην έκδοση 5.0.171104.

Προσθήκη email τρίτων ή IMAP

Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Πατήστε το μικρό αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στον τρέχοντα λογαριασμό. Στην οθόνη Λογαριασμοί, πατήστε «Προσθήκη λογαριασμού».

Στην οθόνη Προσθήκη λογαριασμού, πατήστε τον λογαριασμό email που θέλετε να προσθέσετε. Το Gmail υποστηρίζει λογαριασμούς iCloud, Hotmail, Outlook, Yahoo και IMAP. Για ορισμένους λογαριασμούς, όπως το Yahoo, το Gmail θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε το Gmailify. Είναι ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που λειτουργεί πάνω από άλλες υπηρεσίες email για να φιλτράρει τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail είναι φυσικά εξαιρετικό, επομένως αυτό είναι πραγματικά ένα πρόσθετο μπόνους και ένας καλός λόγος για να προτιμήσετε την εφαρμογή Gmail από την εφαρμογή Mail. Το φίλτρο είναι ενεργοποιημένο, οπότε αν δεν σας ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσετε, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Face ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS 11

Λογαριασμοί IMAP

Οι λογαριασμοί IMAP ενδέχεται να χρειάζονται πρόσθετες ρυθμίσεις διαμόρφωσης που αφορούν συγκεκριμένα την υπηρεσία email που χρησιμοποιείτε. Εάν διαμορφώνετε έναν λογαριασμό IMAP, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον πάροχο υπηρεσιών σας τις βασικές διαμορφώσεις που είναι πιθανό να απαιτήσει ένα πρόγραμμα-πελάτη email κατά τη ρύθμιση του. Είναι επίσης πιθανό ένας πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αποκλείσει προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρίτων, όπως το Gmail, επομένως βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας μπορεί πραγματικά να διαμορφωθεί.

Αυτή η δυνατότητα, όσο βασική κι αν είναι, λείπει από το Gmail για iOS εδώ και πολύ καιρό. Εμφανίστηκε τον Οκτώβριο στην beta έκδοση της εφαρμογής και κυκλοφόρησε σιωπηλά. Η Google αμέλησε να το αναφέρει στο αρχείο καταγραφής αλλαγών και οι χρήστες το μαθαίνουν κατά λάθος. Ίσως η εταιρεία να μην θέλει να ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλες υπηρεσίες email ή ίσως να μην θέλει να τονίσει αυτό το συγκεκριμένο μειονέκτημα που είχε η εφαρμογή της εδώ και τόσο καιρό. Μέχρι πριν από λίγες μέρες, η εφαρμογή Gmail ήταν καλή μόνο αν είχατε λογαριασμό Gmail. Τώρα, μπορείτε να διαμορφώσετε τόσο το email εργασίας όσο και το προσωπικό σας email.

  Κάντε το ξυπνητήρι σας να σβήσει νωρίτερα εάν ο καιρός ή η κυκλοφορία είναι κακή [iOS]