Πώς να απενεργοποιήσετε το Face ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS 11







Το Face ID είναι η πιο πρόσφατη δυνατότητα αναγνώρισης της Apple για ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας και χρήση του Apple Pay. Αν σκεφτείτε πότε παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Touch ID, ίσως θυμηθείτε ότι ήταν εύκολο να χακάρετε εκείνη την εποχή. Η Apple έκτοτε το βελτίωσε και το έκανε πιο ασφαλές. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το Face ID. Δεν είναι ότι είναι εύκολο να χακάρεις. Είναι απλά πολύ εύκολο στη χρήση. Εάν κάποιος έχει το τηλέφωνό σας, μπορεί να το στρέψει προς το πρόσωπό σας και να το ξεκλειδώσει. Ίσως να μην μάθεις ποτέ ότι συνέβη. Γι’ αυτό υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το Face ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS 11.

  Πώς να κρύψετε τη γραμμή πρόβλεψης κειμένου στο iOS 10

Έχουμε αγγίξει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν για την απενεργοποίηση του Touch ID από την οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το Face ID. Υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το απενεργοποιήσετε γρήγορα από την οθόνη κλειδώματος.

Πλήκτρο ενεργοποίησης

Εάν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας πέντε φορές διαδοχικά, θα απενεργοποιηθεί τόσο το Face ID όσο και το Touch ID. Για να το ενεργοποιήσετε ξανά, πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Το Face ID λειτουργεί μόνο στο iPhone X και ευτυχώς, το iPhone X εξακολουθεί να έχει κουμπί λειτουργίας. Είναι λίγο μεγαλύτερο από ό,τι σε άλλα μοντέλα iPhone, αλλά η θέση είναι η ίδια.

  Πώς να στείλετε χειρόγραφες σημειώσεις στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Πατήστε το κουμπί μείωσης της έντασης και λειτουργίας

Υπάρχει ένας πιο γρήγορος τρόπος για να απενεργοποιήσετε το Face ID από την οθόνη κλειδώματος στο iOS 11. Εάν πατήσετε ταυτόχρονα την ένταση ήχου και το κουμπί λειτουργίας, θα απενεργοποιηθεί το Face ID. Προσέξτε να μην πατήσετε το κουμπί αύξησης της έντασης και λειτουργίας. έτσι τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο iPhone X.

Αυτό είναι χρήσιμο στα χειρότερα σενάρια. όταν σε κλέψουν. Εάν το τηλέφωνό σας αφαιρεθεί από εσάς, δίνετε πρόσβαση σε πολλές προσωπικές πληροφορίες. Αυτή η γρήγορη μέθοδος σάς επιτρέπει να εμποδίσετε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει μία από τις δύο μεθόδους για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας.

Η Apple πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα ζεσταθούν στο Face ID όπως έκαναν και στο Touch ID. Αυτό είναι κάτι που θα δείξει μόνο ο χρόνος, αλλά η προσαρμοστικότητα είναι πιθανό να είναι αργή, επειδή το Face ID είναι διαθέσιμο μόνο στο iPhone X που είναι το πιο ακριβό μοντέλο iPhone αυτή τη στιγμή. Το iPhone 8 δεν το υποστηρίζει ούτε και κανένα από τα παλαιότερα μοντέλα. Το σημείο πώλησης είναι ότι το Face ID είναι πολύ γρήγορο και πολύ εύκολο στη χρήση, αλλά είναι λίγο πολύ εύκολο στη χρήση και αυτό μπορεί να αποθαρρύνει τους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν.

  Εξατομικευμένη ροή βίντεο για Android & iOS