Πώς να σταματήσετε τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας από το τηλέφωνό σας στους Χάρτες Google

Όλοι γνωρίζουμε ότι η Google συλλέγει δεδομένα, αλλά πάντα υποθέτουμε ότι η εταιρεία θα μας ζητήσει άδεια πριν τα συλλέξει. Δεν είναι πάντα έτσι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν εγκαθιστάτε το Chrome στον υπολογιστή σας, η Google θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να στείλετε στατιστικά στοιχεία χρήσης στην εταιρεία. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στους Χάρτες Google, δεν ζητά τη συγκατάθεσή σας. Οι Χάρτες Google συλλέγουν τα δεδομένα τοποθεσίας σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και ίσως τα ικανοποιητικά νέα είναι ότι η Google υποβάλλεται σε μήνυση για αυτό. Δείτε πώς μπορείτε να σταματήσετε τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας στους Χάρτες Google.

Διακοπή συλλογής δεδομένων τοποθεσίας στους Χάρτες Google

Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google και πατήστε το εικονίδιο χάμπουργκερ μέσα στη γραμμή αναζήτησης στα αριστερά. Στο συρτάρι πλοήγησης που ανοίγει, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος και πατήστε «Ρυθμίσεις».

  Πώς να αποθηκεύσετε αντικείμενα PowerPoint ως εικόνες

Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε “Πληροφορίες, όροι και απόρρητο”. Στην οθόνη «Πληροφορίες, όροι και απόρρητο», πατήστε την επιλογή «Συλλογή δεδομένων τοποθεσίας». Απενεργοποιήστε τον διακόπτη συλλογής δεδομένων τοποθεσίας στην ακόλουθη οθόνη για να σταματήσετε τη συλλογή δεδομένων τοποθεσίας από τους Χάρτες Google από τη συσκευή σας.

Αυτό θα σταματήσει τους Χάρτες Google από τη συλλογή περαιτέρω δεδομένων από τη συσκευή σας, ωστόσο, τα δεδομένα που έχουν ήδη συλλεχθεί δεν πηγαίνουν πουθενά. Η Google το έχει και μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα το χρησιμοποιήσει για τα καλά.

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν επηρεάζεστε από αυτό ή ίσως αναρωτιέστε πώς μπορεί να συμβεί αυτό, καθώς το iOS σας ενημερώνει πότε μια εφαρμογή χρησιμοποιεί ενεργά την τοποθεσία σας. Οι Χάρτες Google δεν έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας ενώ εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αν ήταν, θα βλέπατε μια μπλε γραμμή στο επάνω μέρος του iPhone σας που σας έλεγε ότι η τοποθεσία σας ήταν σε χρήση. Απλώς δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε. Αυτό που κάνει η “Συλλογή δεδομένων τοποθεσίας” είναι ότι συλλέγει τα δεδομένα σας ενώ χρησιμοποιείτε τους Χάρτες Google. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, εναλλακτικές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε σε αυτές που προτείνουν οι Χάρτες Google ή εγκαταστάσεις που ενδέχεται να επισκεφτείτε από τις προτεινόμενες κοντινές. Η εφαρμογή λέει ότι είναι ανώνυμα δεδομένα, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τη συλλογή τους χωρίς την άδειά σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη διαίρεση της οθόνης του Microsoft Teams σε συσκέψεις

Διαγραφή Δεδομένων τοποθεσίας Google

Εάν δεν θέλετε να μοιραστείτε τα ανώνυμα δεδομένα, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε, αλλά αν θέλετε επίσης να διαγράψετε δεδομένα τοποθεσίας, μπορείτε. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά είναι χρονοβόρα, επειδή πρέπει να σαρώσετε με μη αυτόματο τρόπο για ποιες ημερομηνίες υπάρχουν αποθηκευμένα δεδομένα και, στη συνέχεια, να διαγράψετε την καταχώριση για κάθε μέρα μία κάθε φορά. Απλώς κατευθυνθείτε στο δικό σας χρονοδιάγραμμα τοποθεσίας και διαγράψτε τα δεδομένα που δεν θέλετε να έχουν οι Χάρτες Google.