Πώς να προσθέσετε ένα κουμπί Shazam στο Κέντρο ελέγχου του iPhone σας

μήλο απέκτησε τη Shazam, μια υπηρεσία που ακούει και προσδιορίζει τη μουσική που παίζει γύρω σας, το 2018. Αν και εξακολουθεί να είναι μια αυτόνομη εφαρμογή, η Apple έχει ενσωματώσει τη δυνατότητα αναγνώρισης μουσικής στο iPhone και το iPad. Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί Shazam στο Κέντρο Ελέγχου της συσκευής σας.

Πριν ξεκινήσουμε, σημειώστε ότι δεν χρειάζεστε το Εφαρμογή Shazam εγκατεστημένο στο iPhone ή το iPad σας. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι να ενημερωθείτε iOS 14.2, iPadOS 14.2 ή νεότερη έκδοση.

Προσθέστε ένα κουμπί Shazam στο Κέντρο ελέγχου iPhone και iPad

Το κουμπί Shazam δεν τοποθετείται στο Κέντρο Ελέγχου του iPhone ή του iPad από προεπιλογή. Θα χρειαστεί να προσαρμόσετε το Κέντρο Ελέγχου για να ενεργοποιήσετε το κουμπί αναγνώρισης μουσικής.

  Τι είναι το Crunchyroll και τι Anime προσφέρει;

Ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone ή το iPad σας. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη αναζήτηση Spotlight της Apple για να εντοπίσετε την εφαρμογή.

Ανοιξε το

Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή “Κέντρο ελέγχου”.

Πατήστε το

Θα δείτε τώρα μια λίστα με συντομεύσεις και στοιχεία ελέγχου που είναι διαθέσιμα στο Κέντρο Ελέγχου. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Περισσότερα στοιχεία ελέγχου”. Βρείτε και πατήστε το κουμπί “+” δίπλα στην “Αναγνώριση μουσικής”.

Επίλεξε το

Το κουμπί Shazam είναι πλέον ενεργό και θα μετακινηθεί στην ενότητα “Συμπεριλαμβανόμενα στοιχεία ελέγχου”. Πατήστε παρατεταμένα στην αντίστοιχη λαβή τριών γραμμών για να αναδιατάξετε τη θέση του κουμπιού «Αναγνώριση μουσικής» στο Κέντρο Ελέγχου.

  Πώς να βρείτε την ημερομηνία μιας συγκεκριμένης ημέρας του μήνα στο Excel

Χρησιμοποιήστε το κουμπί αναγνώρισης μουσικής του Shazam σε iPhone και iPad

Τώρα, με το κουμπί Shazam που προστέθηκε στο iPhone ή το iPad σας, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναγνώρισης μουσικής.

Ανοίξτε το Κέντρο ελέγχου σύροντας προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του τηλεφώνου ή του tablet σας (ή σύροντας προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης σε παλαιότερες συσκευές). Από εκεί, πατήστε στο γκριζαρισμένο κουμπί Shazam.

Μόλις ενεργοποιηθεί και ακούσετε μουσική, το κουμπί Shazam θα ανάψει και θα πάλλεται αργά.

Όταν αναγνωριστεί το τραγούδι, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση banner στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Πατήστε πάνω του για να μάθετε περισσότερα για το τραγούδι και τον καλλιτέχνη.

  30 φοβερές εικόνες για την κρύα εποχή

Εάν η μουσική δεν αναγνωριστεί μετά από 10 έως 15 δευτερόλεπτα, μια ειδοποίηση θα σας ενημερώσει ότι δεν μπόρεσε να βρει τίποτα.

Η ειδοποίηση “Αναγνώριση μουσικής” θα εμφανιστεί επίσης στην οθόνη κλειδώματος και στο Κέντρο ειδοποιήσεων εάν χάσατε το banner.

Θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο του Shazam αφού πατήσετε την ειδοποίηση “Αναγνώριση μουσικής”. Εδώ, μπορείτε να ακούσετε μια προεπισκόπηση του τραγουδιού, να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη Apple Music, να διαβάσετε τους στίχους του τραγουδιού και πολλά άλλα.