Πώς να βρείτε την ημερομηνία μιας συγκεκριμένης ημέρας του μήνα στο Excel

Εάν χρησιμοποιείτε το Excel για τη διατήρηση χρονοδιαγραμμάτων ή/και φύλλων ώρας, ίσως χρειαστεί να βρείτε την ημερομηνία μιας συγκεκριμένης ημέρας του μήνα. Για παράδειγμα, ποια ημερομηνία πέφτει η δεύτερη Δευτέρα του μήνα; Αν χρειαστεί ποτέ να αναζητήσετε τις ίδιες πληροφορίες, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ημερολόγιο για να το κάνετε, υπάρχει ένας απλός τύπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ’ αυτού.

Πίνακας περιεχομένων

Μεταβλητές

Έχουμε να κάνουμε με τις ημέρες της εβδομάδας και τους μήνες σε ένα χρόνο, επομένως, ενώ υπάρχουν μεταβλητές σε αυτόν τον τύπο, το εύρος τους είναι περιορισμένο. Τούτου λεχθέντος, θα σας δώσουμε τον τύπο και θα εξηγήσουμε ποια μεταβλητή είναι ποια.

  Πώς να δείτε Τιτίβισμα Προσφορών

Έτος: Το έτος του μήνα για τον οποίο θέλετε να αναζητήσετε την ημερομηνία.

Μήνας: Ο μήνας για τον οποίο θέλετε να αναζητήσετε την ημερομηνία.

Ημέρα της εβδομάδας: Η ημέρα της εβδομάδας για την οποία θέλετε να αναζητήσετε την ημερομηνία.

Εμφάνιση: Η εμφάνιση της ημέρας, δηλαδή, πρώτη Δευτέρα, ή δεύτερη Παρασκευή, ή τρίτη Τετάρτη.

Αυτές οι μεταβλητές δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ονομαστικά. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε διευθύνσεις κελιών, ωστόσο, ο τύπος θα είναι πολύ πιο εύκολος να προσαρμόσετε για τις δικές σας ανάγκες όταν είναι σωστά μορφοποιημένος. Οι παραπάνω μεταβλητές θα λειτουργήσουν ως κεφαλίδες στηλών, ώστε να είναι πιο εύκολο για εσάς να κατανοήσετε τι συμβαίνει και να επεξεργαστείτε τον τύπο.

  Θα κάνει η ΕΕ η Apple να απαλλαγεί από το Lightning στο iPhone;

Τύπος

Ο γενικός τύπος είναι ο ακόλουθος, ωστόσο θα πρέπει να τον επεξεργαστείτε με το παράδειγμα που δίνεται ώστε να μπορεί να επιστρέψει μια ημερομηνία. Επικολλήστε τα παρακάτω σε ένα κενό κελί και χρησιμοποιήστε το παράδειγμα για να το επεξεργαστείτε ανάλογα.

=DATE(A8,B8,1+7*D8)-WEEKDAY(DATE(A8,B8,8-C8))

Παράδειγμα

Οι μήνες αριθμούνται 1-12 ξεκινώντας από τον Ιανουάριο. Οι ημέρες της εβδομάδας αριθμούνται 1-7 ξεκινώντας από την Κυριακή που σημαίνει ότι η Κυριακή είναι ίση με 1, η Δευτέρα είναι ίση με 2, η Τρίτη είναι ίση με 3 και ούτω καθεξής.

Στον παραπάνω τύπο, οι τιμές που πρέπει να επεξεργαστείτε σύμφωνα με τις ανάγκες σας είναι:

  Πώς να ορίσετε έναν μέγιστο ρυθμό καρέ στα προγράμματα οδήγησης της NVIDIA

A8, B8, D8 και C8.

A8 = Έτος, B8 = Μήνας, C8 = Ημέρα της εβδομάδας και D8 = Εμφάνιση

Η επεξεργασία είναι το μόνο δύσκολο κομμάτι, αλλά μόλις το καταλάβετε, θα είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον τύπο. Προέρχεται από το Superuser user ale.

Εάν είστε νευρικοί σχετικά με το αν έχετε επεξεργαστεί σωστά τις τιμές ή όχι, δοκιμάστε μερικές και χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο για να ελέγξετε αν λαμβάνετε τα σωστά αποτελέσματα. Το μόνο μπερδεμένο κομμάτι είναι μεταξύ της ημέρας της εβδομάδας και της εμφάνισής της. Θυμηθείτε ότι η τιμή για την ημέρα της εβδομάδας μπορεί να είναι έως και 7, ενώ η εμφάνισή της δεν μπορεί να ξεπεράσει το 5.