Πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στα Windows

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τον λογαριασμό σας Google είναι το Ημερολόγιο Google. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε υπενθυμίσεις, να προγραμματίσετε διαδικτυακές συσκέψεις και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για γενέθλια και άλλα σημαντικά γεγονότα. Όχι μόνο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google ως ξεχωριστή εφαρμογή, είτε στο κινητό σας τηλέφωνο είτε στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο, αλλά μπορείτε επίσης να το προσθέσετε ως γραφικό στοιχείο σε διάφορες συσκευές.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows. Επιπλέον, θα μάθετε πώς να προσθέτετε το Ημερολόγιο Google ως επέκταση του Chrome και ως widget για κινητά τηλέφωνα.

Πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στα Windows

Για άτομα με πολυάσχολα προγράμματα, το Ημερολόγιο Google είναι σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο που εξοικονομεί χρόνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google για διάφορα πράγματα, όπως τον προγραμματισμό συσκέψεων, τη ρύθμιση ειδοποιήσεων για σημαντικά συμβάντα, ακόμη και τη δημιουργία εργασιών. Ένα άλλο υπέροχο πράγμα σχετικά με αυτήν τη δυνατότητα της Google είναι ότι δεν περιορίζεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Υπάρχει επίσης ως εφαρμογή, γραφικό στοιχείο και επέκταση Chrome.

Λάβετε υπόψη ότι προς το παρόν δεν είναι δυνατή η λήψη ενός γραφικού στοιχείου Ημερολογίου Google για την επιφάνεια εργασίας των Windows. Ωστόσο, έχετε την επιλογή να συγχρονίσετε το Ημερολόγιο Google με την εφαρμογή Ημερολόγιο στα Windows. Το Ημερολόγιο είναι μια εγγενής εφαρμογή των Windows, επομένως θα πρέπει να είναι ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας. Για να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο στα Windows, πρέπει να κάνετε:

  Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πτώσης και να ρυθμίσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης στο Apple Watch
  • Μεταβείτε στη γραμμή αναζήτησης στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας.
  • Πληκτρολογήστε «Ημερολόγιο» και ανοίξτε την εφαρμογή.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην κάτω αριστερή γωνία της εφαρμογής.
  • Στην ενότητα “Ρυθμίσεις”, επιλέξτε “Διαχείριση λογαριασμών”.
  • Επιλέξτε την επιλογή «Προσθήκη λογαριασμού».
  • Επιλέξτε “Google” από τη λίστα επιλογών.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
  • Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Αυτό ουσιαστικά θα συγχωνεύσει το Ημερολόγιο Google με την εφαρμογή Ημερολόγιο των Windows, έτσι όλες οι προγραμματισμένες συσκέψεις, εκδηλώσεις και οποιαδήποτε άλλη ατζέντα θα προστεθούν στην εφαρμογή Ημερολόγιο για υπολογιστές.

    Ο λόγος που η συγχώνευση αυτών των δύο ημερολογίων είναι τόσο βολική είναι επειδή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το πολυάσχολο πρόγραμμά σας απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας. Επιπλέον, θα μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να διαγράψετε καταχωρίσεις Ημερολογίου Google από την εφαρμογή Ημερολόγιο για υπολογιστές. Εάν αλλάξετε αυτές τις πληροφορίες στο τηλέφωνό σας, η εφαρμογή Ημερολόγιο θα ενημερωθεί αυτόματα.

    Πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στο Google Chrome

    Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στο Google Chrome σας. Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε ένα γραφικό στοιχείο επιτραπέζιου υπολογιστή και δεν θα πιάσει χώρο στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, είναι μια απλή εργασία που θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Εάν έχετε προσθέσει επεκτάσεις στο λογαριασμό σας Google στο παρελθόν, τότε γνωρίζετε ήδη τι να κάνετε.

    Εάν θέλετε να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google στο Google Chrome, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε το Google Chrome.
  • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  • Μεταβείτε στο Chrome Web Store.
  • Αναζητήστε την επέκταση Ημερολογίου Google.
  • Επιλέξτε “Προσθήκη στο Chrome”.
  • Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να το κάνετε αυτό.
  • Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Ημερολογίου Google στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας.
  •   Αυξήστε τον ρυθμό καρέ στην προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για αναπαραγωγή HD

    Προσθέσατε με επιτυχία το Ημερολόγιο Google στο Google Chrome σας. Αυτό που κάνει αυτή την επιλογή τόσο βολική είναι ότι μπορείτε να την ανοίξετε σε οποιοδήποτε παράθυρο, κάτι που είναι υπέροχο όταν πρέπει να ελέγξετε γρήγορα το πρόγραμμά σας για την ημέρα.

    Πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στο iPhone σας

    Αν και δεν είναι δυνατό να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στην επιφάνεια εργασίας των Windows, μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iPhone σας. Η προσθήκη του Ημερολογίου Google στην αρχική οθόνη του iPhone σας είναι μια σχετικά απλή διαδικασία και θα σας πάρει μόνο ένα ή δύο λεπτά. Έτσι γίνεται:

  • Πατήστε παρατεταμένα την οθόνη σας έως ότου όλες οι εφαρμογές στην αρχική οθόνη αρχίσουν να κουνούν.
  • Πατήστε το εικονίδιο «+» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.
  • Βρείτε το Ημερολόγιο Google μη αυτόματα ή αναζητήστε το στο πεδίο αναζήτησης.
  • Επιλέξτε το κουμπί “Προσθήκη γραφικού στοιχείου”.
  • Πατήστε «Τέλος» στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Το γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google θα εμφανιστεί στην αρχική σας οθόνη και μπορείτε να το πατήσετε παρατεταμένα για να το μετακινήσετε στην αρχική σας οθόνη. Εάν αλλάξετε γνώμη ή εάν το γραφικό στοιχείο καταλαμβάνει πολύ χώρο στην αρχική οθόνη σας, μπορείτε πάντα να καταργήσετε το γραφικό στοιχείο του Ημερολογίου Google. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο και επιλέξτε “Κατάργηση γραφικού στοιχείου” από το αναδυόμενο μενού.

    Πώς να προσθέσετε ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στο Android σας

    Δεν υπάρχει συγκεκριμένο γραφικό στοιχείο για το Ημερολόγιο Google σε όλα τα τηλέφωνα Android όπως υπάρχει στα iPhone. Εάν έχετε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να προσθέσετε αυτό το γραφικό στοιχείο στην αρχική οθόνη σας ως εξής:

  • Πατήστε το κουμπί “Γραφικά στοιχεία” στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  • Βρείτε το «Ημερολόγιο Google» από τη λίστα των γραφικών στοιχείων και πατήστε το.
  •   Πώς να παίξετε PUBG Mobile στα Windows 10

    Το γραφικό στοιχείο Ημερολόγιο Google θα εμφανιστεί στην αρχική σας οθόνη. Μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο για να το μετακινήσετε στην αρχική οθόνη σας και μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο μεγέθη για το γραφικό στοιχείο.

    Ωστόσο, εάν αυτή η επιλογή δεν υπάρχει στην έκδοση Android που διαθέτετε, μπορείτε να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο Ημερολόγιο Google με το γραφικό στοιχείο “Με μια ματιά”. Αυτό το γραφικό στοιχείο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλα τα τηλέφωνα Android, αλλά αν δεν το έχετε, μπορείτε πάντα να το κατεβάσετε από το Play Store. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε το Ημερολόγιο Google στην αρχική σας οθόνη:

  • Πατήστε και πατήστε “Γραφικά στοιχεία” στην αρχική οθόνη του Android σας.
  • Μεταβείτε στην ενότητα “Εφαρμογή Google”.
  • Επιλέξτε το γραφικό στοιχείο “Με μια ματιά”.
  • Εναλλάξτε τα “Συμβάντα ημερολογίου”, “Υπενθυμίσεις” και οποιονδήποτε άλλο διακόπτη που είναι σημαντικός για εσάς.
  • Αυτά τα συμβάντα θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Android σας. Όταν πατήσετε σε ένα από τα συμβάντα, θα μεταφερθείτε αμέσως στην εφαρμογή Ημερολόγιο Google. Εάν διαθέτετε συσκευή Pixel, αυτά τα συμβάντα θα εμφανίζονται επίσης στην οθόνη κλειδώματος. Εάν αλλάξετε γνώμη σχετικά με το γραφικό στοιχείο “Με μια ματιά”, μπορείτε πάντα να το απενεργοποιήσετε.

    Μην χάσετε ποτέ ραντεβού με το Ημερολόγιο Google

    Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Ημερολόγιο Google είναι η διαθεσιμότητά του. Εφόσον έχετε λογαριασμό Google, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ημερολόγιο Google ως εφαρμογή, γραφικό στοιχείο και επέκταση Chrome. Αν και δεν μπορείτε να προσθέσετε απευθείας ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορείτε να το συγχρονίσετε με την εφαρμογή Ημερολόγιο στα Windows. Έχετε επίσης την επιλογή να το χρησιμοποιήσετε ως επέκταση Google Chrome για ευκολότερη πρόσβαση και ως widget για κινητά τηλέφωνα. Με το Ημερολόγιο Google, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως ξεχάσετε ξανά τα γενέθλια ή τις συναντήσεις.

    Έχετε προσθέσει ποτέ ένα γραφικό στοιχείο Ημερολογίου Google στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows στο παρελθόν; Το συγχωνεύσατε με την εγγενή εφαρμογή Ημερολόγιο των Windows; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.