Αυξήστε τον ρυθμό καρέ στην προεπιλεγμένη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων για αναπαραγωγή HD

Όταν ο Πίτερ Τζάκσον κυκλοφόρησε την πρώτη ταινία Χόμπιτ, πολλοί θεατές του κινηματογράφου που την παρακολούθησαν σε 3D παρουσίασαν επαναλαμβανόμενη ασθένεια κίνησης που προκλήθηκε από την ποιότητα της ταινίας σε στυλ σαπουνόπερας. Αυτό συνέβη επειδή το όλο θέμα γυρίστηκε σε 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), αντί για το βιομηχανικό πρότυπο των 24 fps. Αλλά εκεί που η αλλαγή δεν άρεσε στην πλειονότητα των ανθρώπων, οι υπόλοιποι θεωρήσαμε ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ψυχαγωγία της μεγάλης οθόνης. Και από τότε, προσπαθώ μόνη μου να φέρω παρόμοια ρευστότητα στις ταινίες που υπάρχουν στη συλλογή μου. Το SmoothVideo Project (SVP) είναι μια εφαρμογή Windows ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί παρεμβολή καρέ, έτσι ώστε τα κανονικά φιλμ 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο να φαίνονται τόσο καθαρά και ομαλά όσο τα αντίστοιχα 48 fps.

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, το SVP αυξάνει τον ρυθμό καρέ του βίντεο δημιουργώντας ενδιάμεσα καρέ κίνησης μεταξύ των υπαρχόντων. Για παράδειγμα, εάν ένα βίντεο τραβηχτεί στα 30 fps, το SmoothVideo το αναπαράγει στα 60 καρέ, το αποτέλεσμα του οποίου είναι μια πολύ πιο ομαλή και ρευστή κίνηση στα μάτια.

  Η καλύτερη εφαρμογή ύπνου του 2021 (συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών Sleep Tracker)

Μην με παρεξηγείτε, το SVP δεν φαίνεται τόσο περίπλοκο όσο φαίνεται στα χαρτιά. Παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολλές προηγμένες δυνατότητες, όπως διάφορες ρυθμίσεις παρεμβολής και παραμέτρους βίντεο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του βίντεο εν κινήσει, είναι επίσης πολύ εύκολο στη χρήση. Οι αρχάριοι πιθανότατα θα λατρέψουν την εφαρμογή plug-n-play του SVP. Η εφαρμογή διατίθεται σε δύο εκδόσεις. ένα πακέτο 2 MB που περιέχει τα βασικά αρχεία προγράμματος και μια παραλλαγή 32 MB που, εκτός από τη βασική έκδοση, περιέχει επίσης εργαλεία τρίτων όπως Avisynth, MPC-HD video player και SVPtube κ.λπ. που απαιτούνται για την πλήρη εκτέλεση του. Ακόμη και κατά την εγκατάσταση του πλήρους πακέτου, μπορείτε να επισημάνετε ποια αρχεία θέλετε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να εκκινήσετε την εφαρμογή και θα αρχίσει να κάνει τη δουλειά της μόνη της. Το καλύτερο στοιχείο για το SVP είναι ότι λειτουργεί με την πλειονότητα των προγραμμάτων αναπαραγωγής πολυμέσων εκεί έξω. Για ένα, το MPC-HC δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με το SmoothVideo Project όταν δοκίμασα την εφαρμογή στην επιφάνεια εργασίας μου. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες εφαρμογές όπως το KM Player ή το VLC και να μας ενημερώσετε εάν λειτούργησαν ή όχι.

  Πώς να αφαιρέσετε την κατάσταση "Προστατευμένη προβολή" από ένα αρχείο στο Microsoft Office

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή φορτώνει αυτόματα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις και εμφανίζεται μια επικάλυψη στη συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων που χρησιμοποιείτε για να επιβεβαιώσετε ότι το SVP είναι ενεργοποιημένο και λειτουργεί κανονικά. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε την εφαρμογή σε λειτουργία διαχωρισμού, η οποία, όταν είναι ενεργοποιημένη, σας επιτρέπει να προβάλλετε την πηγή και την έκδοση του ίδιου βίντεο που έχει μετατραπεί δίπλα δίπλα.

Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε πολλές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω του μενού περιβάλλοντος του δίσκου συστήματος. Το SVP χρησιμοποιεί προφίλ που μπορείτε να διαμορφώσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αν και επιλέγει τα καταλληλότερα με βάση το μέγεθος ανάλυσης του βίντεο. Για παράδειγμα, εάν παίζετε ένα βίντεο βασισμένο σε 1080p, τότε το SVP το εκτελεί χρησιμοποιώντας προκαθορισμένο προφίλ 1920×1080.

  Πώς να εκσυγχρονίσετε το Ubuntu με το θέμα Flattiance GTK

Το SVP υποστηρίζει επίσης επιτάχυνση GPU και σύμφωνα με τους προγραμματιστές, μπορεί να αναπαράγει βίντεο Full HD στους περισσότερους υπολογιστές μεσαίας κατηγορίας χωρίς να ιδρώνει. Επιστρέφοντας στο μενού περιβάλλοντος, μπορείτε να αλλάξετε τα προγράμματα «Λειτουργία ειδικού» μέσω του υπομενού τύπου διεπαφής. Αυτή η λειτουργία, με τη σειρά της, ξεκλειδώνει πολλές πρόσθετες ρυθμίσεις, όπως τη δυνατότητα ρύθμισης προτεραιότητας της CPU, καθυστέρησης βίντεο, αναζήτησης βίντεο, δοκιμής ρήξης καθώς και λειτουργίας επίδειξης.

Υποστηρίζει επίσης συστήματα τύπου ambilight, όπως Lightpack ή Adalight, στερεοφωνική λειτουργία 3D, επισκευή βίντεο και πολλές πρόσθετες λειτουργίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την ποιότητα του βίντεο.

Το SmoothVideo Project είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που λειτουργεί σε Windows XP, Windows Vista, Windows 7 και Windows 8. Μπορείτε να το κατεβάσετε μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Κατεβάστε το SmoothVideo Project