Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πτώσης και να ρυθμίσετε τις επαφές έκτακτης ανάγκης στο Apple Watch

Το Apple Watch μπορεί να είναι ένα υπέροχο smartwatch, αλλά μπορεί επίσης σώστε τη ζωή σας. Η Apple έχει ενσωματώσει ανίχνευση πτώσης στο wearable, το οποίο μπορεί να καλέσει το 911 και να ειδοποιήσει τις επαφές έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τα πάντα.

Ενεργοποίηση ανίχνευσης πτώσης

Όταν ρυθμίσατε για πρώτη φορά το Apple Watch σας, θα έπρεπε να σας ρωτήσει εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό πτώσης και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Εάν δεν ενεργοποιήσατε τη λειτουργία (ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι την ενεργοποιήσατε), ξεκινήστε ανοίγοντας την εφαρμογή “Παρακολούθηση” στο iPhone σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή στο iPhone σας, σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη και χρησιμοποιήστε την αναζήτηση Spotlight της Apple για να βρείτε το “Ρολόι”.

  Πώς να καρφιτσώσετε έναν ιστότοπο στη γραμμή εργασιών ή στο μενού "Έναρξη" των Windows 10

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην καρτέλα “Το ρολόι μου” και επιλέξτε “Emergency SOS”.

Πατήστε στον διακόπτη δίπλα στο “Ανίχνευση πτώσης”. Με αυτόν τον τρόπο θα ειδοποιήσετε το 911 και τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας ότι πιθανώς έχετε τραυματιστεί και δεν ανταποκριθήκατε σε συναγερμό που προέρχεται από το Apple Watch.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό πτώσης από το Apple Watch σας. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στην εφαρμογή Digital Crown > Ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι) > SOS > Ανίχνευση πτώσης. Ενεργοποιήστε την επιλογή εάν δεν ήταν ήδη.

Ρύθμιση Επαφών Έκτακτης Ανάγκης

Για να ειδοποιηθούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα για ένα πιθανό ατύχημα, πρέπει να δημιουργήσετε επαφές έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την εφαρμογή “Υγεία” στο iPhone σας.

  Τα καλύτερα μέρη για να αγοράσετε ένα όνομα τομέα

Και πάλι, εάν δεν μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας, σύρετε προς τα κάτω στην αρχική οθόνη του iPhone και χρησιμοποιήστε την αναζήτηση Spotlight για να εντοπίσετε το “Υγεία”.

Στη συνέχεια, πατήστε στο avatar σας στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την επιλογή “Ιατρική ταυτότητα”.

Το μενού Ιατρικής ταυτότητας θα εμφανίσει όλες τις πληροφορίες έκτακτης ανάγκης που έχετε δώσει για τον εαυτό σας. Για να προσθέσετε μια νέα επαφή έκτακτης ανάγκης, πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία” στην επάνω δεξιά γωνία.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Επαφές έκτακτης ανάγκης” και επιλέξτε “+ Προσθήκη επαφής έκτακτης ανάγκης”. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα κόκκινα εικονίδια “-” δίπλα στις άλλες επαφές έκτακτης ανάγκης για να τις αφαιρέσετε.

  Κατεβάστε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα Intel CPU Meltdown για Windows 10

Εντοπίστε μια επαφή στον τηλεφωνικό σας κατάλογο και επιλέξτε τον αριθμό τηλεφώνου που θέλετε να αναφέρεται για την επαφή έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη σχέση της επαφής με εσάς. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τους πρώτους που ανταποκρίνονται να εντοπίσουν τους πλησιέστερους συγγενείς.

Αφού προσθέσετε την επαφή έκτακτης ανάγκης, πατήστε “Τέλος”.

Οι επαφές σας έκτακτης ανάγκης θα αποθηκευτούν τώρα. Εάν πέσετε και καλέσετε το 911, οι επαφές σας έκτακτης ανάγκης θα έρθουν επίσης σε επαφή μαζί με μια τοποθεσία GPS, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε.