Πώς να απενεργοποιήσετε το “Press Home to Unlock” στη συσκευή σας iOS 10

Το Touch ID επιτρέπει στους κατόχους συσκευών iOS να ξεκλειδώνουν τη συσκευή τους χωρίς να εισάγουν μακρύ ή σύντομο κωδικό πρόσβασης. Εμποδίζει οποιονδήποτε να απομνημονεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας απλά βλέποντάς σας να τον εισάγετε επανειλημμένα. Το πρόβλημα με αυτήν τη μέθοδο ξεκλειδώματος είναι ότι ακόμα κι αν πατήσετε απλώς το κουμπί Αρχική σελίδα για να αφυπνίσετε τη συσκευή ώστε να ελέγξει ίσως τι ώρα είναι, η συσκευή ξεκλειδώνει. Με νεότερες συσκευές iOS, το Touch ID είναι ακόμα πιο γρήγορο, επομένως χρειάζεται πολύ λίγα για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας όταν δεν το θέλετε. Το iOS 10 έχει έναν τρόπο να το καταπολεμήσει με το να πατήσετε πραγματικά το κουμπί Αρχική σελίδα εάν θέλετε να μεταβείτε στην αρχική οθόνη σας. Αν αγγίξετε τον αντίχειρά σας στο κουμπί αρχικής σελίδας, η συσκευή εξακολουθεί να ξεκλειδώνει, αλλά δεν περνάτε από την οθόνη κλειδώματος. Το μήνυμα «Σύρετε για ξεκλείδωμα» αντικαθίσταται από το «Πατήστε Αρχική σελίδα για Ξεκλείδωμα». Πολλοί κάτοχοι συσκευών iOS μπορεί να το καλωσορίσουν, αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα προσαρμογής σε αυτήν τη νέα μέθοδο για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και να μεταβείτε στην αρχική οθόνη, δείτε πώς μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

  Τέσσερις αξιοσημείωτες προσθήκες στην εφαρμογή Messages στο iOS 8

Για να απενεργοποιήσετε το «Press Home To Unlock», ανοίξτε την εφαρμογή Settings και μεταβείτε στο General>Accessibility> Home Button και ενεργοποιήστε την επιλογή «Rest Finger to Unlock».

Προεπιλεγμένη μέθοδος για το ξεκλείδωμα της συσκευής iOS 10

Από προεπιλογή, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Home δύο φορές για να ξεκλειδώσετε μια συσκευή iOS 10. Την πρώτη φορά που το πατάτε, η οθόνη ενεργοποιείται και βλέπετε την επιλογή «Πατήστε το σπίτι για ξεκλείδωμα». Ένα εικονίδιο λουκέτου στη γραμμή κατάστασης σάς δείχνει εάν η συσκευή είναι κλειδωμένη ή ξεκλείδωτη. Εάν δεν πατήσετε το κουμπί Αρχική σελίδα αλλά κρατήσετε το δάχτυλό σας πάνω του, η συσκευή θα ξεκλειδώσει, το εικονίδιο του λουκέτου θα εξαφανιστεί και το μήνυμα κλειδώματος της οθόνης θα αντικατασταθεί με το «Πατήστε το σπίτι για άνοιγμα». Όταν πατάτε το κουμπί αρχικής οθόνης για δεύτερη φορά, μεταφέρεστε στην αρχική οθόνη σας.

  Όλες οι νέες δυνατότητες απορρήτου του iPhone στο iOS 14

Ξεκλείδωμα συσκευής iOS 10 με ενεργοποιημένο το Rest Finger To Unlock

Με ενεργοποιημένη την επιλογή «Ανάπαυση του δακτύλου για ξεκλείδωμα», μπορείτε να ξυπνήσετε τη συσκευή σας πατώντας το κουμπί Αρχική σελίδα. Η συσκευή θα εντοπίσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα και θα ξεκλειδώσει τη συσκευή με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού Home, δηλαδή ακριβώς πώς λειτουργούσε στο iOS 9.

Κατάσταση κλειδώματος οθόνης στο iOS 10

Αν δυσκολεύεστε να καταλάβετε πότε η οθόνη είναι κλειδωμένη και πότε είναι ξεκλείδωτη, η γραμμή κατάστασης είναι εκεί που μπορείτε να πείτε με βεβαιότητα. Εάν η οθόνη είναι κλειδωμένη, θα είναι ορατό ένα εικονίδιο κλειδώματος πληκτρολογίου. Όταν η οθόνη είναι ξεκλείδωτη, δηλαδή όταν η συσκευή αναγνωρίζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα, το εικονίδιο κλειδώματος πληκτρολογίου αλλάζει για να εμφανίζει ένα ξεκλείδωτο κλείδωμα πληκτρολογίου. Αυτό το εικονίδιο εξαφανίζεται γρήγορα, έτσι ώστε να μην υπάρχει τίποτα στη γραμμή κατάστασης. Εάν δεν εμφανίζεται κανένα εικονίδιο, σημαίνει ότι η συσκευή είναι ξεκλείδωτη. Πατώντας το κουμπί αρχικής οθόνης θα ανοίξει η συσκευή και θα μεταφερθείτε στην αρχική σας οθόνη. Το πάτημα του κουμπιού αφύπνισης/αδράνειας θα απενεργοποιήσει την οθόνη και θα κλειδώσει ξανά τη συσκευή σας.

  Πώς να σαρώσετε έναν κωδικό QR στην εφαρμογή κάμερας στο iOS 11