Πώς να περιορίσετε κάποιον στο Instagram

Το Instagram είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να μοιραστείτε τη δημιουργικότητά σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι πηγή ανεπιθύμητων αλληλεπιδράσεων από τρολ και νταήδες. Μπορείτε να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας και να ελέγξετε τις ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις περιορίζοντας συγκεκριμένα άτομα στο Instagram.

Πώς λειτουργεί η δυνατότητα περιορισμού στο Instagram;

Το Restrict είναι μια νέα δυνατότητα απορρήτου στο Instagram. Μόλις περιορίσετε κάποιον, τα σχόλιά του στις αναρτήσεις σας στο Instagram θα είναι ορατά μόνο σε αυτόν (και όχι δημόσια).

Εάν θέλετε, μπορείτε να δείτε το σχόλιό τους χρησιμοποιώντας το κουμπί “Εμφάνιση σχολίου”. Από εδώ, μπορείτε να εγκρίνετε το σχόλιο για να το κάνετε δημόσιο, μπορείτε να το διαγράψετε ή μπορείτε να επιλέξετε να το αγνοήσετε εντελώς.

Ένας περιορισμένος χρήστης δεν μπορεί επίσης να σας στείλει απευθείας μηνύματα στο Instagram DM. Τα μηνύματά τους θα μετακινηθούν στην ενότητα Αιτήματα μηνυμάτων και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις ούτε από τον λογαριασμό τους.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Close Friends στο Instagram

Μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματά τους από την ενότητα Αιτήματα μηνυμάτων, αλλά δεν θα μπορούν να δουν πότε έχετε διαβάσει τα μηνύματά τους ή πότε είστε ενεργοί στο Instagram.

Η ομορφιά αυτής της δυνατότητας είναι ότι ο περιορισμένος χρήστης δεν θα είναι καθόλου σοφότερος. Δεν θα ξέρουν ότι τους έχετε περιορίσει. Θα εξακολουθούν να μπορούν να βλέπουν και να τους αρέσουν οι αναρτήσεις σας και να μπορούν να δουν τις ιστορίες σας.

Ουσιαστικά, ο λογαριασμός σας στο Instagram για αυτούς θα μεταβεί σε λειτουργία μόνο προβολής. Θα μπορούν να δουν τις ενημερώσεις σας, αλλά δεν θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν μαζί τους ή μαζί σας.

Πώς να περιορίσετε έναν χρήστη Instagram

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να περιορίσετε έναν χρήστη Instagram, μεταξύ άλλων από το προφίλ του ή από ένα σχόλιο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί στο Εφαρμογή iPhone, ο Εφαρμογή Android, και τον ιστότοπο του Instagram.

  Πώς να ενισχύσετε μια ανάρτηση στο Instagram

Για να περιορίσετε έναν χρήστη από το προφίλ του, μεταβείτε πρώτα στο προφίλ του και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Μενού από την επάνω δεξιά γωνία.

Εδώ, επιλέξτε την επιλογή «Περιορισμός».

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τη δυνατότητα, θα δείτε μια μικρή εξήγηση σχετικά με τον περιορισμό ενός χρήστη. Από εδώ, πατήστε το κουμπί “Περιορισμός λογαριασμού”. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό την επόμενη φορά.

Τώρα, το Instagram θα σας πει ότι ο χρήστης είναι περιορισμένος. Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Μάθετε περισσότερα” για περισσότερες πληροφορίες. Πατήστε το κουμπί “Παράβλεψη” για να επιστρέψετε στο προφίλ τους.

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε έναν χρήστη προληπτικά από την ενότητα σχολίων της ανάρτησής σας. Βρείτε το σχόλιο για τον χρήστη που θέλετε να περιορίσετε και σύρετε προς τα αριστερά πάνω του. Από εκεί, πατήστε το κουμπί “Αναφορά”.

  Πώς να πείτε ποιος είδε πρώτος την ιστορία σας στο Instagram

Εδώ, πατήστε την επιλογή “Περιορισμός” για να περιορίσετε τον λογαριασμό.

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να αντιστρέψετε τη ρύθμιση, μπορείτε να επιστρέψετε στο προφίλ τους, να πατήσετε το κουμπί Μενού με τις τρεις κουκκίδες και να επιλέξετε την επιλογή “Unrestrict”.

Όπως είπαμε παραπάνω, η δυνατότητα Περιορισμός σάς δίνει μόνο τον έλεγχο της αλληλεπίδρασης. Εάν θέλετε να εμποδίσετε κάποιον να δει τη δραστηριότητά σας, μπορείτε να αποκρύψετε τις ιστορίες σας στο Instagram από αυτόν, να τον αποκλείσετε εντελώς από τον λογαριασμό σας στο Instagram ή μπορείτε να μεταβείτε σε έναν ιδιωτικό λογαριασμό για να περιορίσετε περαιτέρω την ανεπιθύμητη έκθεση.