Πώς να πείτε ποιος είδε πρώτος την ιστορία σας στο Instagram

Ο αλγόριθμος του Instagram λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να αποκαλύψουν τα πολλά μυστικά του με πολύ μικρή επιτυχία. Αν και υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες θεωρίες, είναι πραγματικά δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα πώς λειτουργούν ορισμένα χαρακτηριστικά.

Οι ιστορίες είναι ένα τέλειο παράδειγμα. Παραδεχτείτε το – δεν μπορείτε να σταματήσετε να ελέγχετε αφού δημοσιεύσετε μια ιστορία για να δείτε ποιοι και πόσα άτομα την έχουν δει πριν λήξει. Το όλο νόημα της δημοσίευσης μιας ιστορίας είναι να κάνετε τους ανθρώπους να τη δουν, και συγκεκριμένα, μπορεί να έχετε αυτό το ξεχωριστό άτομο που ελπίζετε να δει την ιστορία σας.

Λοιπόν, πώς ξέρετε ποιος ήταν ο πρώτος που κοίταξε την Ιστορία σας; Ας σκάψουμε στο πώς αυτό υποτίθεται ότι λειτουργεί.

Μπορείτε να δείτε ποιος είδε πρώτος την ιστορία σας;

Ναι και ΟΧΙ. Όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορος είσαι. Βλέπετε, υπάρχουν περισσότεροι από ένας παράγοντες που χρησιμοποιεί το Instagram για να παραγγείλει τους θεατές του Story. Εφόσον υπάρχουν λιγότερα από 50 άτομα στη λίστα, είναι με αντίστροφη χρονολογική σειρά. Έτσι, αν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, το τελευταίο άτομο στη λίστα θα είναι το άτομο που είδε πρώτο την ιστορία σας.

  Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση της ανάρτησης στο Instagram Story – Γιατί όχι;

Κατά μία έννοια, αυτό είναι αρκετά απλό και δεν υπάρχει μυστικό για το πώς λειτουργεί. Τι γίνεται όμως αφού ξεπεράσετε τους 50 θεατές; Λοιπόν, τότε τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα.

Πώς το Instagram κατατάσσει ή ταξινομεί τους θεατές της ιστορίας σας

Αμέσως μετά, πρέπει να πούμε ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό. Το Instagram δεν έχει αποκαλύψει το μυστικό του αλγορίθμου του, και ούτε οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται εκεί γνωρίζουν την πλήρη απάντηση (μπορεί να γνωρίζουν μόνο ένα μικρό μέρος του αλγορίθμου).

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες θεωρίες που θα μπορούσαν να μας δώσουν κάποια φαινομενική απάντηση. Η επικρατούσα θεωρία μπορεί να απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους.

Όπως λέει η ιστορία (χωρίς λογοπαίγνιο), ο κυρίαρχος παράγοντας που επηρεάζει τον τρόπο κατάταξης των ατόμων στη λίστα σας είναι η αλληλεπίδραση. Πιο συγκεκριμένα, η αλληλεπίδρασή σας με το προφίλ τους. Το Instagram γνωρίζει κάθε σας πάτημα. Έτσι το Instagram ξέρει ποιος και τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς. Πολλές αξιόπιστες πηγές πιστεύουν ότι αυτό καθορίζει τη σειρά των θεατών του Story σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα εφέ Instagram σε iPhone και Android

Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε – «Αλλά δεν μου αρέσει ούτε καν κάνω κανένα σχόλιο στο προφίλ τους». Το γεγονός είναι ότι δεν χρειάζεται. Η απλή επίσκεψη στο προφίλ τους μετράει ως αλληλεπίδραση.

Μη φοβάσαι, έχει κι άλλα σε αυτή την ιστορία.

Πειράματα Reddit

Πριν από λίγο καιρό, πολλοί χρήστες του Reddit πραγματοποίησαν πειράματα με σκοπό να καταλάβουν τον τρόπο κατάταξης των θεατών του Instagram Story. Θα δημιουργούσαν ψεύτικα προφίλ και θα τα χρησιμοποιούσαν για να επισκεφτούν τα πραγματικά τους για να δουν τι θα συμβεί.

Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι αλήθεια. Τα ψεύτικα προφίλ άρχισαν να εμφανίζονται κοντά στην κορυφή της λίστας θεατών του Story. Για κάποιους, αυτό συνέβη μετά από μερικές ημέρες, ενώ για άλλους μπορεί να διαρκέσει έως και μια εβδομάδα περίπου. Ωστόσο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ο χρόνος που αφιερώνει κάποιος κοιτάζοντας το προφίλ σας επηρεάζει τη θέση του στη λίστα.

Πώς να βεβαιωθείτε ότι κάποιος κοιτάζει την ιστορία σας

Εάν έχετε αυτό το ένα άτομο που θέλετε απεγνωσμένα να δει την ιστορία σας, υπάρχει ένα hack που μπορεί να το κάνει αυτό να συμβεί. Μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αλλά πολλοί χρήστες έχουν βρει ότι τους λειτούργησε. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  Πώς να κρύψετε μια ανάρτηση στο Instagram
  • Μεταβείτε στην ιστορία σας και πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία.
  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις ιστορίας > Απόκρυψη ιστορίας από και επιλέξτε το άτομο από το οποίο θέλετε να την αποκρύψετε.
  • Επιστρέψτε στην ιστορία σας και από το ίδιο μενού, αποκρύψτε την ιστορία από αυτό το άτομο.
  • Αυτό θα εξασφαλίσει ότι είστε πρώτοι στη γραμμή ιστορίας στο επάνω μέρος της αρχικής ροής. Δεν έχει σημασία για πόσα άτομα επιλέγετε να το κάνετε αυτό. Θα εμφανιστείτε πρώτα στην αρχική τους οθόνη.

    Η τελική ματιά

    Για να ανακεφαλαιώσουμε, πρέπει να είστε γρήγοροι για να δείτε ποιος είδε πρώτος το Story σας, ειδικά αν έχετε μεγάλο αριθμό ακολούθων. Εάν φτάσετε εκεί πριν η λίστα ξεπεράσει τα 50 άτομα, απλώς κάντε κύλιση μέχρι κάτω και θα έχετε την απάντησή σας. Και αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάποιος δεν θα χάσει την ιστορία σας, τώρα ξέρετε πώς να το κάνετε.

    Λοιπόν, έχετε κάτι να μοιραστείτε σχετικά με τον αλγόριθμο Story του Instagram; Μη διστάσετε να τα μοιραστείτε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.