Πώς να παραλείψετε την προσθήκη ενός PIN κατά τη ρύθμιση των Windows 10

Όταν κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows 10, πρέπει να περάσετε από μια αρκετά μεγάλη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτή η διαδικασία ρύθμισης αποκλείει όλες τις φορές που τα Windows 10 σας λένε πράγματα όπως “Μόνο μια στιγμή” ή “Προετοιμάζουμε τα πράγματα” ή κάτι παρόμοιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη, να επιλέξετε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο WiFi, να διαχειριστείτε τη ρύθμιση απορρήτου, να ενεργοποιήσετε την Cortana και να προσθέσετε διατάξεις πληκτρολογίου. Μέρος της ρύθμισης του λογαριασμού περιλαμβάνει τον ορισμό κωδικού πρόσβασης και PIN. Ωστόσο, όταν προσθέτετε έναν λογαριασμό, τα Windows 10 σάς λένε επίσης να προσθέσετε ένα PIN και δεν υπάρχει επιλογή παράβλεψης που το συνοδεύει. Δείτε πώς μπορείτε να παραλείψετε την προσθήκη ενός PIN κατά τη ρύθμιση.

  Πώς να διορθώσετε το Wi-Fi συνεχίζει να αποσυνδέεται στα Windows 10

Παράλειψη προσθήκης PIN

Κατά τη ρύθμιση, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια λογαριασμού για τον χρήστη που θέλετε να ρυθμίσετε. Αυτός μπορεί να είναι ένας λογαριασμός Microsoft ή μπορείτε να διαμορφώσετε έναν τοπικό χρήστη. Αν και μπορείτε να παραλείψετε την εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης για έναν τοπικό λογαριασμό, είναι καλή ιδέα να τον ρυθμίσετε. Εάν επιλέξετε να παραλείψετε τον κωδικό πρόσβασης, ενδέχεται να μην σας ζητηθεί ούτε να ορίσετε έναν κωδικό PIN, αλλά η μη ρύθμιση κωδικού πρόσβασης ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα με την κοινή χρήση αργότερα. Για να παραλείψετε τον κωδικό πρόσβασης, απλώς αφήστε το πεδίο κενό και κάντε κλικ στο Επόμενο ή στο Συνέχεια.

  Πώς να μεταβείτε σε μια ώρα σε ένα βίντεο στο VLC Player στα Windows 10

Αφού ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα PIN και η επιλογή Παράλειψη ενδέχεται να μην υπάρχει (εξαρτάται από τις εκδόσεις). Κάντε κλικ μπροστά για να ρυθμίσετε ένα PIN, αλλά αντί να εισαγάγετε ένα PIN, κάντε κλικ στο κουμπί Ακύρωση.

Μετά από αυτό, δεν θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ξανά PIN κατά τη ρύθμιση και μπορείτε να προχωρήσετε σε οποιοδήποτε επόμενο βήμα είναι.

Σε πολλούς χρήστες δεν αρέσει να ρυθμίζουν ένα PIN, επειδή μόλις το κάνουν, σχεδόν πάντα τους ζητείται να εισαγάγουν το PIN αντί για τον κωδικό πρόσβασής τους για να ξεκλειδώσουν την επιφάνεια εργασίας τους. Για να αντιμετωπίσετε αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε την επιλογή Κωδικός πρόσβασης στην οθόνη κλειδώματος κατά την πρώτη εκκίνηση στην επιφάνεια εργασίας σας και θα παραμείνει σε αυτήν την επιλογή σύνδεσης.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα εστιασμένα εισερχόμενα στην εφαρμογή αλληλογραφίας στα Windows 10

Εάν αποφεύγετε ένα PIN επειδή είναι πολύ σύντομο και κάποιος θα μπορούσε να το μαντέψει ή να το απομνημονεύσει, μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε μεγαλύτερο PIN. Υπάρχει μια επιλογή να κάνετε ακριβώς αυτό στην εφαρμογή Ρυθμίσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Το PIN είναι μια καλύτερη επιλογή, επειδή δεν χρειάζεται ποτέ να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας, ο οποίος, αν δεν είναι πολύ ισχυρός ή πρέπει να τον πληκτρολογήσετε μπροστά σε κάποιον, δεν θα ξεκλειδώσει κάτι περισσότερο από την τρέχουσα συσκευή.