Πώς να λάβετε μια προσαρμοσμένη ειδοποίηση Windows 10

Οι εφαρμογές που υποστηρίζουν ειδοποιήσεις μπορούν να σας ειδοποιήσουν για συγκεκριμένα συμβάντα. Εάν εγκαταστήσετε την εφαρμογή Twitter, για παράδειγμα, μπορεί να σας ενημερώσει πότε σας αναφέρουν σε ένα tweet, εκτός από άλλα συμβάντα. Οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από αυτές τις εφαρμογές περιορίζονται φυσικά στις δυνατότητες της εφαρμογής. Η εφαρμογή Twitter μπορεί να στείλει ειδοποιήσεις μόνο για τη δραστηριότητά σας στο Twitter και τίποτα άλλο. Εάν χρειάζεστε μια προσαρμοσμένη ειδοποίηση των Windows 10 που εμφανίζει το κείμενο που έχετε προκαθορίσει, σαν υπενθύμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται Προσαρμοσμένη ειδοποίηση 10 για να το κάνετε.

Προσαρμοσμένη ειδοποίηση Windows 10

Λήψη προσαρμοσμένης ειδοποίησης 10 από το Microsoft Store. Εκτελέστε την εφαρμογή και συμπληρώστε τα πεδία Επικεφαλίδα και Περιεχόμενο με ό,τι χρειάζεστε για να πείτε την ειδοποίηση. Αλλάξτε πότε πρέπει να εμφανίζεται η ειδοποίηση και πόσο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνεται. Αφού ορίσετε το κείμενο και την ώρα ειδοποίησης, μπορείτε να κλείσετε την εφαρμογή. Η ειδοποίηση δεν θα εμφανιστεί αμέσως. Αυτός είναι ένας περιορισμός που έχουν τα Windows 10, αλλά μόλις λάβετε την πρώτη ειδοποίηση, θα τη λαμβάνετε περιοδικά.

  Το Reddit Vibrant είναι μόνο για όσους συμμετέχουν στις εικόνες και τα βίντεο

Ο προγραμματιστής συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για εξαιρετικά σημαντικές ειδοποιήσεις. Φαίνεται να λειτουργεί αξιόπιστα, αλλά αν δεν το εμπιστεύεστε, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Περιορισμοί

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Custom Notification 10 είναι περιορισμένες στις δυνατότητές του. Μπορεί να σας εμφανίσει μόνο μία ειδοποίηση. Η ειδοποίηση θα επαναληφθεί εάν τη χρειάζεστε και μπορείτε να την επεξεργαστείτε όποτε θέλετε, αλλά μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μία ειδοποίηση από την εφαρμογή.

Εναλλακτικές

Εάν χρειάζεστε μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω του συστήματος ειδοποιήσεων των Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Cortana. Η Cortana μπορεί, μεταξύ άλλων, να δημιουργεί και να σας στέλνει υπενθυμίσεις, ωστόσο, εάν δεν είστε λάτρης της Cortana, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PowerShell για να λάβετε μια προσαρμοσμένη ειδοποίηση τοστ. Είναι λίγο περισσότερη δουλειά από τη διεπαφή χρήστη που σας δίνει η εφαρμογή, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να στείλετε οποιονδήποτε αριθμό ειδοποιήσεων.

  RIP Windows 7: Θα μας λείψετε

Η μέθοδος PowerShell είναι κάπως περίπλοκη αλλά είναι εξαιρετικά ευέλικτη. Λειτουργεί με το Task Scheduler, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τόσες εργασίες που ενεργοποιούν οποιοδήποτε αριθμό σεναρίων. Τα πάντα, από το κείμενο της ειδοποίησης έως το εικονίδιο που χρησιμοποιεί μπορούν να προσαρμοστούν και αν το χρησιμοποιήσετε με τον Προγραμματιστή εργασιών, μπορείτε να λάβετε την ειδοποίηση μέσω πολλών κανόνων.

Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άλλες εφαρμογές υπενθύμισης που μπορούν να σας στέλνουν ειδοποιήσεις. Μπορεί να είστε αντίθετοι στη χρήση της Cortana επειδή τείνει να πεινάει σε πόρους, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές, ελαφριές επιλογές εκεί έξω.

  Πώς να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή SFTP στο Ubuntu