Πώς να ορίσετε προσαρμοσμένο κείμενο συμβουλής εργαλείου υπερ-σύνδεσης στο MS Excel

Μπορείτε να εισαγάγετε υπερσυνδέσμους στο MS Excel όπως μπορείτε στο MS PowerPoint ή στο MS Word. Στην πραγματικότητα, εάν επικολλήσετε έναν σύνδεσμο σε ένα κελί, το Excel τον μετατρέπει αυτόματα σε σύνδεσμο με δυνατότητα κλικ. Η επικόλληση ενός συνδέσμου σε ένα κελί είναι ο γρήγορος και εύκολος τρόπος εισαγωγής μιας υπερ-σύνδεσης. Κάνει τη δουλειά ακόμα κι αν δεν φαίνεται καλά. Εάν θέλετε να κάνετε το υπολογιστικό φύλλο να φαίνεται καλύτερο, είναι καλή ιδέα να συνδέσετε κείμενο και να προσθέσετε μια προσαρμοσμένη συμβουλή εργαλείου υπερ-σύνδεσης σε αυτό.

Συμβουλή εργαλείου προσαρμοσμένης υπερσύνδεσης

Καταρχάς; αντιγράψτε τον σύνδεσμο που θέλετε να προσθέσετε στο υπολογιστικό φύλλο σας στο πρόχειρό σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα αρχείο Excel και επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να εισαγάγετε τη σύνδεση. Στην κορδέλα, μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή και κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση στο τέλος.

  Πώς να αποκρύψετε μηνύματα στο iPhone

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή υπερ-σύνδεσης. Υποθέτοντας ότι θέλετε να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα, απλώς επικολλήστε τον σύνδεσμο που αντιγράψατε στο πρόχειρό σας μέσα στο πεδίο Διεύθυνση στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο πεδίο “Κείμενο προς εμφάνιση” και εισαγάγετε το κείμενο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο wdzwdz, θα γράψετε wdzwdz στο πεδίο “Κείμενο προς εμφάνιση” και θα επικολλήσετε τον σύνδεσμο προς τον ιστότοπο στο πεδίο “Διεύθυνση”.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εισαγάγετε μια προσαρμοσμένη συμβουλή εργαλείου υπερ-σύνδεσης. Κάντε κλικ στο κουμπί ScreenTip δίπλα στο πεδίο Text to display. Εδώ θα εισαγάγετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται όταν ο κέρσορας είναι τοποθετημένος πάνω από το κελί με τον σύνδεσμο. Κάντε κλικ στο OK όταν τελειώσετε.

  Πού να κάνετε ροή HGTV αφού κόψετε το καλώδιο

Έτσι φαίνεται μια συμβουλή εργαλείου προσαρμοσμένης υπερσύνδεσης στο MS Excel.

Αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες εάν εισαγάγετε συνδέσμους στο Excel επικολλώντας τους απλώς σε ένα κελί, επειδή τόσο το κείμενο που είναι συνδεδεμένο όσο και η συμβουλή εργαλείου είναι προαιρετικά πεδία. Μπορείτε να εισαγάγετε έναν σύνδεσμο και το κείμενο που θα εισαγάγετε θα είναι ο ίδιος ο σύνδεσμος. Η συμβουλή εργαλείου θα είναι ίδια με τη σύνδεση. Για ορισμένους χρήστες, αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Εάν μοιράζεστε το φύλλο σας στο διαδίκτυο, οι χρήστες μπορεί να προτιμούν να βλέπουν σε ποιον ιστότοπο συνδέονται. Για φύλλα που μοιράζεστε εσωτερικά, η συμβουλή εργαλείου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον σύνδεσμο χωρίς να κάνετε όλα τα άλλα να φαίνονται άσχημα ή να επισκιάζουν τους αριθμούς με πλαίσια κειμένου.

  Πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τον αισθητήρα καρδιακού παλμού του Apple Watch σας

Το κείμενο συμβουλής εργαλείου δεν φαίνεται να έχει όριο χαρακτήρων. Θεωρητικά, μπορείτε να το κάνετε όσο θέλετε αλλά πρακτικά, καλό είναι να το κρατάτε συνοπτικό.