Πώς να αποκρύψετε μηνύματα στο iPhone

Το απόρρητο είναι πρωταρχικής σημασίας στην ψηφιακή εποχή, και κατά ειρωνικό τρόπο, είναι επίσης σχεδόν ανύπαρκτο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για πράγματα όπως ιδιωτικές φωτογραφίες ή προστασία email, είναι σημαντικό να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας. Με παρόμοιο τρόπο, τα μηνύματά σας είναι σίγουρα ένας από τους πιο προσωπικούς τύπους δεδομένων στο iPhone σας και δεν θα θέλατε κανένας άλλος να έχει πρόσβαση σε αυτά. Λοιπόν, μην φοβάστε γιατί θα σας πούμε πώς μπορείτε να ασφαλίσετε εύκολα τα μηνύματά σας στο iOS. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε μηνύματα στο iPhone.

Πώς να αποκρύψετε μηνύματα σε iPhone και iPad (2022)

Είτε είστε all-in στο iMessage είτε εάν χρησιμοποιείτε ασφαλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Telegram ή το Signal, ή ίσως ακόμη και το WhatsApp, μπορείτε να αποκρύψετε τα μηνύματά σας. Στην πραγματικότητα, ενώ το iMessage δεν έχει πραγματικά έναν σωστό τρόπο απόκρυψης ή κλειδώματος των συνομιλιών σας, οι περισσότερες εφαρμογές τρίτων υποστηρίζουν το κλείδωμα Face ID και Touch ID. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε πώς μπορείτε να αποκρύψετε/κλειδώσετε τις συνομιλίες σας σε όλες αυτές τις εφαρμογές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε σε όποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Απόκρυψη μηνυμάτων από την οθόνη κλειδώματος/Κέντρο ειδοποιήσεων σε iPhone και iPad

Δεν έχει νόημα να κρύβετε τα μηνύματά σας εάν τα αποσπάσματα είναι εύκολα προσβάσιμα από την οθόνη κλειδώματος και το Κέντρο ειδοποιήσεων. Για καλύτερη προστασία, θα πρέπει επίσης να αποτρέψετε την εμφάνιση των ειδοποιήσεων μηνυμάτων σε στυλ banner και θα πρέπει, γενικά, να προστατεύσετε την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας.

  Πώς να κάνετε μεταφορά και απόθεση μεταξύ εφαρμογών σε ένα iPad

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας και επιλέξτε Ειδοποιήσεις.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την εφαρμογή Μηνύματα και επιλέξτε την. Στην ενότητα Ειδοποιήσεις, καταργήστε την επιλογή Κλείδωμα οθόνης, Κέντρο ειδοποιήσεων και banner.

Απόκρυψη προεπισκόπησης μηνυμάτων από την οθόνη κλειδώματος σε iPhone και iPad

Το iOS προσφέρει μια αποτελεσματική γενική λύση που σας επιτρέπει να αποκρύψετε προεπισκοπήσεις κειμένου στην οθόνη κλειδώματος του iPhone ή του iPad. Θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτήν τη δυνατότητα απορρήτου για να προσφέρετε ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας στα προσωπικά σας μηνύματα.

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iOS/iPadOS -> Ειδοποιήσεις -> Μηνύματα.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση οθόνης κλειδώματος και πατήστε Εμφάνιση προεπισκοπήσεων. Σε αυτήν την οθόνη, έχετε τρεις επιλογές για να διαλέξετε:

  • Πάντα: Επιλέξτε το για να εμφανίζεται πάντα η προεπισκόπηση ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας.
  • Όταν ξεκλειδώνεται (προεπιλογή): Επιλέξτε το για να εμφανίζεται η προεπισκόπηση ειδοποιήσεων των μηνυμάτων μόνο όταν η συσκευή σας είναι ξεκλείδωτη.
  • Ποτέ: Επιλέξτε το για να διατηρείται πάντα η προεπισκόπηση ειδοποιήσεων των μηνυμάτων σας κρυμμένη στην οθόνη κλειδώματος.

Απόκρυψη ειδοποιήσεων από συγκεκριμένα θέματα συνομιλίας iMessage σε iOS και iPadOS

Η εφαρμογή Apple Messages σάς επιτρέπει να αποκρύπτετε ειδοποιήσεις από συγκεκριμένα νήματα συνομιλιών. Θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε αυτή τη δυνατότητα για να προστατεύσετε τις πιο προσωπικές ή ευαίσθητες συνομιλίες σας.

1. Μεταβείτε στην εφαρμογή Μηνύματα στη συσκευή σας -> συγκεκριμένο νήμα συνομιλίας.

2. Τώρα, πατήστε το όνομα στο επάνω μέρος και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Απόκρυψη ειδοποιήσεων. Φροντίστε να πατήσετε Τέλος επάνω δεξιά για να επιβεβαιώσετε την ενέργεια.

Απόκρυψη iMssage με χρήση εφέ αόρατου φυσαλίδας μελάνης σε iPhone και iPad

Το iMessage συνοδεύεται από ένα εφέ φούσκας με επίκεντρο το απόρρητο που ονομάζεται “Invisible Ink” που σας επιτρέπει να αποκρύψετε το κείμενό σας πίσω από θολά κινούμενα σχέδια. Το άτομο που λαμβάνει το iMessage σας πρέπει να σκουπίσει το αόρατο μελάνι για να αποκαλύψει το κρυφό κείμενο. Από τότε που κυκλοφόρησε αυτό το δροσερό εφέ φούσκας στο iOS 10, το χρησιμοποιώ για να προστατεύσω τα προσωπικά μου μηνύματα. Δοκιμάστε αυτό το εφέ κειμένου και είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε επίσης.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Μηνύματα στη συσκευή σας -> επιλέξτε ένα νήμα συνομιλίας.
  Τι σημαίνει "NGL" και πώς το χρησιμοποιείτε;

  • Τώρα, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας. Στη συνέχεια, αγγίξτε παρατεταμένα το Send (το βέλος που δείχνει προς τα πάνω) και επιλέξτε Invisible Ink.

  • Το iMessage σας θα είναι πλέον κρυμμένο πίσω από θολά κινούμενα εικονοστοιχεία. Πατήστε το Αποστολή (βέλος που δείχνει προς τα πάνω) για να στείλετε το μήνυμα.

Απόκρυψη συνομιλιών WhatsApp στο iPhone

Η αρχειοθέτηση είναι ένας τακτοποιημένος τρόπος απόκρυψης μηνυμάτων WhatsApp. Επομένως, εάν θέλετε να κρατήσετε μακριά από τις προσωπικές σας συνομιλίες WhatsApp, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτόν τον απλό αλλά αποτελεσματικό τρόπο.

  • Μεταβείτε στο WhatsApp στο iPhone σας και βρείτε το νήμα συνομιλίας που θέλετε να κρύψετε.
  • Τώρα, σύρετε από τα δεξιά προς τα αριστερά στο νήμα του μηνύματος και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Αρχειοθέτηση.

  • Όλες οι κρυφές συνομιλίες σας θα εμφανίζονται τώρα στην ενότητα Αρχειοθετημένα. Λάβετε υπόψη ότι οι αρχειοθετημένες συνομιλίες δεν αρχειοθετούνται όταν λαμβάνετε ένα νέο μήνυμα.
  • Εάν θέλετε να τα κρατήσετε για πάντα κρυφά, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις -> Συζητήσεις και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή για Διατήρηση αρχειοθετημένων συνομιλιών.

  • Για να καταργήσετε την αρχειοθέτηση οποιασδήποτε συνομιλίας WhatsApp, μεταβείτε στην οθόνη Συνομιλίες -> τραβήξτε προς τα κάτω για να αποκαλύψετε την ενότητα Αρχειοθετημένη και πατήστε σε αυτήν. Τώρα, σύρετε προς τα αριστερά από τα δεξιά στην εν λόγω συνομιλία και πατήστε Unarchive.

Απόκρυψη συνομιλιών Telegram σε iPhone και iPad

Μαντέψτε, η απόκρυψη των συνομιλιών Telegram στο iPhone είναι εξίσου απλή χάρη στη δυνατότητα αρχειοθέτησης.

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Telegram στη συσκευή σας iOS -> μεταβείτε στο νήμα συνομιλίας που θέλετε να αποκρύψετε.

2. Τώρα, σύρετε προς τα αριστερά στη συνομιλία και πατήστε το κουμπί Αρχειοθέτηση.

  Πώς να προσαρμόσετε την αρχική οθόνη του Google TV

Η κρυφή συνομιλία σας θα μεταβεί στο φάκελο Αρχειοθετημένες συνομιλίες. Για να αποκρύψετε οποιοδήποτε μήνυμα, τραβήξτε προς τα κάτω την οθόνη συνομιλιών για πρόσβαση στο φάκελο Αρχειοθετημένες συνομιλίες και πατήστε πάνω του. Μετά από αυτό, σύρετε προς τα αριστερά στο νήμα συνομιλίας και πατήστε Αναίρεση αρχειοθέτησης.

Απόκρυψη συνομιλιών με σήμα σε iPhone και iPad

Η διαδικασία απόκρυψης συνομιλιών στο Signal είναι πανομοιότυπη με αυτή στο WhatsApp και το Telegram.

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Signal στη συσκευή σας iOS και κατευθυνθείτε στο νήμα συνομιλίας που θέλετε να αποκρύψετε.

2. Σύρετε προς τα αριστερά από τα δεξιά στη συγκεκριμένη συνομιλία Signal και πατήστε Αρχειοθέτηση.

3. Οι κρυφές συνομιλίες σας θα μεταβούν στην ενότητα Αρχειοθετημένες συνομιλίες. Για να αποκρύψετε τις συνομιλίες Signal, μεταβείτε σε αυτήν ακριβώς την ενότητα και σύρετε προς τα αριστερά σε μια συγκεκριμένη συνομιλία και πατήστε Unarchive.

Κλείδωμα WhatsApp, Telegram και Signal στο iPhone

Εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα και όχι απλώς να κρύψετε μερικές συνομιλίες, αλλά να κλειδώσετε εντελώς τις εφαρμογές συνομιλίας στο iPhone σας, ώστε μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση σε αυτές, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο κλειδώματος WhatsApp, Telegram και Signal στο iPhone.

Απόκρυψη ειδοποιήσεων WhatsApp, Telegram και Signal στο iOS

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να αποκρύψετε τις ειδοποιήσεις μηνυμάτων WhatsApp, Telegram ή Signal από την οθόνη κλειδώματος και το κέντρο ειδοποιήσεων. Επιπλέον, έχετε επίσης την επιλογή να αποκρύψετε τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος για να προσφέρετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στα προσωπικά σας μηνύματα.

1. Στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις -> Ειδοποιήσεις.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε WhatsApp, Telegram ή Signal και επιλέξτε την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην Εμφάνιση της οθόνης κλειδώματος και πατήστε Εμφάνιση προεπισκοπήσεων. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ποτέ για να κρατάτε πάντα κρυφές τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας.

Απόκρυψη μηνυμάτων στο iPhone και προστασία των προσωπικών σας συνομιλιών

Αυτό είναι! Έτσι, αυτοί είναι οι αξιόπιστοι τρόποι απόκρυψης μηνυμάτων σε iPhone και iPad. Αν και θα ήταν καλύτερο να υπήρχε μια κύρια εναλλαγή για να αποκρύψετε όλα τα ευαίσθητα νήματα συνομιλίας με τη μία, αυτές οι συμβουλές δεν θα σας απογοητεύσουν όταν πρόκειται να προσφέρετε την απαραίτητη προστασία στα μηνύματά σας. Εάν βρίσκετε αυτά τα hacks χρήσιμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να θέλετε να εξερευνήσετε την εκτενή συλλογή μας με τις καλύτερες κρυφές συμβουλές για το iPhone και τους τρόπους προσαρμογής της αρχικής οθόνης του iPhone σαν επαγγελματίας. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να μοιραστείτε τα σχόλιά σας και τον προτιμώμενο τρόπο απόκρυψης μηνυμάτων στο iOS.