Πώς να ορίσετε μια προσαρμοσμένη λειτουργία “Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση” Αυτόματη απάντηση στο iOS 11

Η Apple εισάγει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση στο iOS 11. Είναι μια λειτουργία που αποκλείει όλες τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις όταν βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα. Η λειτουργία προϋποθέτει ότι εάν βρίσκεστε σε ένα όχημα, είστε αυτός που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση, όποιος προσπαθεί να σας καλέσει ή να σας στείλει μήνυμα λαμβάνει ένα μήνυμα που του λέει ότι οδηγείτε και θα έρθει σε επαφή μαζί του όταν φτάσετε στον προορισμό σας. Το μήνυμα αποστέλλεται αυτόματα. Δεν θα μάθετε ποτέ ότι κάποιος προσπαθούσε να σας τηλεφωνήσει ή να σας στείλει μήνυμα. Εάν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο μήνυμα αυτόματης απάντησης Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση.

Προσαρμοσμένη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση Αυτόματη απάντηση

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατήστε Μην ενοχλείτε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση και πατήστε Αυτόματη απάντηση. Εδώ θα δείτε το προεπιλεγμένο μήνυμα αυτόματης απάντησης που έχει ορίσει η Apple. Πατήστε μέσα στο πλαίσιο για να επεξεργαστείτε το μήνυμα ή/και να εισαγάγετε το δικό σας.

  Ταξινόμηση προτιμήσεων στην εφαρμογή ρυθμίσεων iOS σε ομάδες [Jailbreak]

Επείγοντα Μηνύματα

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αγνοούνται όλα τα μηνύματα. Εάν κάποιος σας καλεί συνεχώς ή σας στέλνει μηνύματα, θα λάβει ένα μήνυμα που θα του λέει να απαντήσει με τη λέξη ‘Επείγοντα’ για να προωθήσει το μήνυμά του.

Επιλέξτε ποιος λαμβάνει μια αυτόματη απάντηση

Από προεπιλογή, τα Αγαπημένα σας λαμβάνουν μια αυτόματη απάντηση όταν έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη απάντηση ή να την στείλετε σε όλες τις επαφές σας, αν θέλετε.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Do Not Disturb. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση και πατήστε Αυτόματη απάντηση σε. Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη απάντηση, επιλέξτε «Κανένας» στην οθόνη Αυτόματη απάντηση σε. Για να στείλετε το μήνυμα σε οποιονδήποτε στις επαφές σας που προσπαθεί να σας καλέσει ή να σας στείλει μήνυμα, επιλέξτε «Όλες οι επαφές».

  Ακούστε Slack μηνύματα που διαβάζονται δυνατά από οποιοδήποτε κανάλι [iOS]

Οι αυτόματες απαντήσεις αποστέλλονται τόσο σε iMessages όσο και σε μηνύματα κειμένου. Περιορίζονται στις επαφές σας. Εάν ένας νέος/άγνωστος αριθμός σας στείλει μηνύματα ή σας καλέσει ενώ έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την οδήγηση, δεν θα λάβουν αυτόματη απάντηση.

Είναι αυτονόητο ότι κάθε αυτόματη απάντηση που αποστέλλεται θα υπολογίζεται ως μήνυμα κειμένου ή θα φορολογεί το πρόγραμμα δεδομένων σας. Δεν πρόκειται να είναι δωρεάν. Το κόστος θα είναι το ίδιο με το κόστος αποστολής οποιουδήποτε άλλου μηνύματος κειμένου ή iMessage.

Το Do Not Disturb while Driving είναι μια νέα δυνατότητα στο iOS 11. Το iOS 11 είναι αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta. Αν δεν είστε μέρος του δημόσιου προγράμματος beta, δεν θα δείτε αυτήν τη δυνατότητα στο iPhone ή το iPad σας.

  Πώς να δημιουργήσετε επαφές παλαιού τύπου στο iOS 15