Πώς να δημιουργήσετε επαφές παλαιού τύπου στο iOS 15

Όλοι θα πεθάνουν, τελικά. Όλοι προετοιμαζόμαστε για τον θάνατο διαφορετικά και οι προετοιμασίες ξεκινούν σε διαφορετικά σημεία της ζωής μας. Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να προετοιμάζονται για το θάνατο μετά από μια παρ’ ολίγον εμπειρία, ενώ άλλοι περιμένουν μέχρι να γεράσουν. Από τα πολλά πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε από αυτή την άποψη, η ψηφιακή μας ταυτότητα είναι κάτι νέο.

Επαφές παλαιού τύπου iOS 15

Η τεχνολογία έχει μεταφέρει πολλά πράγματα στο διαδίκτυο και σε μια μαλακή μορφή. Σημαντικές πληροφορίες αποστέλλονται σε διαδικτυακούς λογαριασμούς, σε εισερχόμενα ή μονάδες cloud, οι οποίες είναι κλειδωμένες πίσω από ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Το Apple ID είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες μορφές ελέγχου ταυτότητας. Ένα μεμονωμένο Apple ID ξεκλειδώνει την πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες, γι’ αυτό, εάν κάποιος πέθαινε, μπορεί να χρειαστεί να τακτοποιήσει τις υποθέσεις του.

  Όλα λάθος με το iOS 8 σε 450 λέξεις ή λιγότερες

Το iOS 15 διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται Επαφές παλαιού τύπου, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε αξιόπιστες επαφές που θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο Apple ID σας αφού πεθάνετε.

Δημιουργήστε επαφές παλαιού τύπου iOS 15

Οι Επαφές παλαιού τύπου κυκλοφόρησαν στο iOS 15.2, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει τη συσκευή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση iOS προτού προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια επαφή παλαιού τύπου. Αφού ενημερωθεί το τηλέφωνο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε μια επαφή παλαιού τύπου.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Πατήστε το Apple ID σας στο επάνω μέρος.
Επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια> Επαφή παλαιού τύπου.
Πατήστε Προσθήκη επαφής παλαιού τύπου.

  Πώς να δημιουργήσετε GIF με το Gboard για iOS

Επιλέξτε μια επαφή από τις επαφές σας.
Επιλέξτε πώς θέλετε να μοιραστείτε το κλειδί πρόσβασης (μπορείτε να το εκτυπώσετε και να το συμπεριλάβετε σε οποιοδήποτε έντυπο έγγραφο όπως διαθήκη ή να στείλετε ένα μήνυμα).
Μόλις γίνει κοινή χρήση του κλειδιού πρόσβασης, θα αποθηκευτεί στις ρυθμίσεις της επαφής παλαιού τύπου.

Καταργήστε την επαφή παλαιού τύπου στο iOS 15

Μπορείτε να αφαιρέσετε μια επαφή παλαιού τύπου ανά πάσα στιγμή (πριν από το θάνατό σας). Για να το αφαιρέσετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
Πατήστε το Apple ID σας στο επάνω μέρος.
Μεταβείτε στην ενότητα Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια> Επαφή παλαιού τύπου.
Επιλέξτε την επαφή που θέλετε να καταργήσετε.
Πατήστε Κατάργηση επαφής.
Επιβεβαιώστε ότι θέλετε να καταργήσετε την επαφή.

  Πώς να διαχειριστείτε την ποιότητα αναπαραγωγής μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και WiFi για την εφαρμογή TV στο iOS 10

συμπέρασμα

Η Apple δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που σκέφτηκε την ιδέα των επαφών παλαιού τύπου. Το Facebook έχει μια παρόμοια λειτουργία που επιτρέπει την αποθήκευση του λογαριασμού σας. Είναι το τελικό τέλος που έρχεται όταν τόσες πολλές από τις ταυτότητές μας κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Σε αντίθεση με τη λειτουργία επαφών παλαιού τύπου του Facebook, η Apple εξακολουθεί να δίνει στους χρήστες της την επιλογή να μοιράζονται ένα έντυπο αντίγραφο του κλειδιού πρόσβασης. Εάν εκτυπώσετε ένα έντυπο αντίγραφο, μπορείτε να το κρατήσετε μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα που θα μοιραστείτε με την οικογένειά σας όταν φύγετε.