Πώς να ονομάσετε τις συσκευές Smarthome σας για καλύτερο φωνητικό έλεγχο

Τα έξυπνα σπίτια εξακολουθούν να μην είναι πολύ έξυπνα και οι βοηθοί φωνής δεν σας καταλαβαίνουν πραγματικά. Πέρα από τη χρήση ομάδων, θα πρέπει να ονομάσετε τις συσκευές σας προσεκτικά για να αποφύγετε την επικάλυψη, τα δύσκολα απομνημονεύσιμα ονόματα και τη σύγχυση—τόσο για εσάς όσο και για τον φωνητικό βοηθό σας.

Παρόμοια ονόματα συσκευών εισάγουν σύγχυση εντολών

Έχετε ζητήσει ποτέ από την Alexa ή την Google να σβήσει το φως του σαλονιού, για να σας ρωτήσουν επανειλημμένα ποια συσκευή σαλονιού θέλετε να απενεργοποιήσετε; Μπορείτε να προσπαθήσετε να προφέρετε καλύτερα ή να είστε πιο συγκεκριμένοι, απλώς για να μείνετε απογοητευμένοι επειδή η Google και η Alexa δεν καταλαβαίνουν τι θέλετε.

Συνήθως, το πρόβλημα είσαι εσύ. Εάν ονομάσατε μια έξυπνη πρίζα “μελέτη”, έναν έξυπνο λαμπτήρα “μελέτη” και έναν έξυπνο διακόπτη “μελέτη”, ο βοηθός φωνής σας δεν θα καταλάβει ποια συσκευή πρέπει να απενεργοποιήσει. Μπορείτε να λύσετε μερικά από αυτά δημιουργώντας ομάδες. Αλλά βοηθά επίσης εάν ακολουθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες όταν ονομάζετε τις έξυπνες συσκευές σας.

Επιπλέον, η καλή ονομασία των έξυπνων συσκευών σας από την αρχή σάς βοηθά να αποφύγετε να ξαναμάθετε αυτά τα ονόματα όταν αναγκάζεστε να αλλάξετε τα πράγματα στη συνέχεια.

Ονομαστικές ομάδες μετά από δωμάτια ή σκοπούς

Τα πιο σημαντικά ονόματα για το smarthome σας είναι τα ονόματα των ομάδων σας. Εάν δεν ομαδοποιείτε τις συσκευές στο σπίτι σας, θα πρέπει να το κάνετε. Θα καταφέρετε περισσότερα με λιγότερα λόγια και θα έχετε λιγότερα να θυμάστε. Τόσο η Google όσο και η Amazon έχουν διευκολύνει τη δημιουργία ομάδων και όσο πιο γρήγορα το κάνετε αυτό, τόσο καλύτερα θα είστε.

  Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη του υπολογιστή σας στα Windows 10

Μια καλή στρατηγική είναι να ονομάσετε τις ομάδες σας από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται. Μια ομάδα συσκευών στο σαλόνι σας θα πρέπει να ονομάζεται Σαλόνι, μια ομάδα για τη μελέτη σας θα πρέπει να ονομάζεται Μελέτη και ούτω καθεξής. Η εξαίρεση είναι για ομάδες πραγμάτων που δεν συνδέονται με ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σκοπό τους για το όνομα.

Για παράδειγμα, εάν όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια σας είναι σε έξυπνες υπαίθριες πρίζες, τότε βάλτε τα σε μια ομάδα που ονομάζεται Χριστούγεννα. Θα πείτε στον φωνητικό βοηθό σας “απενεργοποιήστε τα Χριστούγεννα” όταν θέλετε να ελέγξετε την ομάδα.

Αυτό ισχύει επίσης ακόμα κι αν οι συσκευές βρίσκονται στον ίδιο χώρο με άλλες συσκευές, αλλά θέλετε να τις ελέγχετε ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ίσως έχετε μια λάμπα ή ένα φως πόλωσης πίσω από την τηλεόρασή σας που δεν θέλετε να σβήσετε μαζί με τις άλλες συσκευές στο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, αφήστε αυτές τις συσκευές εκτός της κύριας ομάδας και βάλτε τις στη δική τους ομάδα εάν χρειάζεται.

Χρησιμοποιείτε πάντα μοναδικά ονόματα για τις συσκευές σας

Μόλις έχετε ομάδες εκτός λειτουργίας, είναι καιρός να ανησυχείτε για την ονομασία συσκευών. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε το ίδιο όνομα για διαφορετικές συσκευές. Εάν ονομάσετε ένα έξυπνο φως και έναν έξυπνο διακόπτη “μελέτη”, ο βοηθός φωνής σας θα μπερδευτεί όταν πείτε “απενεργοποιήστε τη μελέτη”. Δεν θα ξέρει ποια συσκευή εννοείς.

  KeyCut Διαγράψτε λέξεις, γράμματα, προσθέστε τελείες και άλλα με χειρονομίες ολίσθησης

Οι βοηθοί φωνής χρειάζονται κάποιο τρόπο για να διαφοροποιήσουν τις συσκευές. Μπορείτε να το επιτύχετε είτε ονομάζοντας τις συσκευές σύμφωνα με τις τοποθεσίες τους στο δωμάτιο είτε με το όνομα του δωματίου ακολουθούμενο από έναν αριθμό.

Ονομάστε παρόμοιες συσκευές για τη θέση τους σε ένα δωμάτιο

Θα πρέπει να ονομάσετε τις περισσότερες συσκευές σύμφωνα με τη φυσική τους θέση στο δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα έξυπνα φώτα, καθώς πιθανότατα έχετε περισσότερα από ένα σε ένα δωμάτιο. Εάν έχετε ένα έξυπνο φως που ονομάζεται “τζάκι” και ένα άλλο φως με το όνομα “παράθυρο”, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να θυμηθείτε τα μοναδικά τους ονόματα. Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία όταν θέλετε να ελέγξετε μεμονωμένες συσκευές, όπως το φως πάνω ή απέναντι από το δωμάτιο από την τηλεόρασή σας.

Θυμηθείτε, όταν ελέγχετε μεμονωμένες συσκευές, δεν είναι σημαντικό μόνο ο φωνητικός βοηθός σας να καταλάβει σε τι έξυπνο πράγμα αναφέρεστε. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε εύκολα ποιο όνομα θα χρησιμοποιήσετε.

Εάν μπορείτε να δείτε τη θέση μιας συσκευής και να θυμάστε εύκολα το όνομά της, αυτό θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα. Εάν το ίδιο το όνομα της τοποθεσίας δεν λειτουργεί, δοκιμάστε κάτι που σχετίζεται με αυτήν την τοποθεσία. Για παράδειγμα, ονομάσαμε ένα φως κοντά στο κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας μας “PlayStation”, επειδή η ίδια η τηλεόραση ελέγχεται με φωνή, αλλά το PlayStation όχι. Έχει ληφθεί το πιο προφανές όνομα, αλλά βρήκαμε ένα μοναδικό όνομα για τις συσκευές μας.

  Πώς λειτουργούν οι προβολείς λέιζερ και λαμπτήρων και ποιος είναι ο κατάλληλος για εσάς;

Προσθέστε αριθμούς όταν ο ατομικός έλεγχος δεν είναι απαραίτητος

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να ελέγχετε όλα τα διαφορετικά έξυπνα πράγματα σε ένα δωμάτιο ή μια ομάδα. Εάν έχετε τρία φώτα πάνω στην κουζίνα που ελέγχονται από έναν μόνο διακόπτη, είναι απίθανο να ανάψετε μόνο ένα ή δύο φωνητικά. Ομοίως, εάν έχετε όλα τα εξωτερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια σε μια έξυπνη πρίζα, πιθανότατα δεν θα τα ανάψετε ένα προς ένα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα ονομάσετε διαδοχικά από τη συσχετισμένη τους ομάδα. Για τα φώτα κουζίνας, θα μπορούσαν να είναι Κουζίνα 1, Κουζίνα 2, Κουζίνα 3. Για τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια, θα μπορούσατε να τα ονομάσετε Χριστούγεννα 1, Χριστούγεννα 2, Χριστούγεννα 3 και ούτω καθεξής.

Στη σπάνια περίπτωση που θέλετε να ελέγξετε μόνο μία έξυπνη συσκευή, η Google και η Alexa εξακολουθούν να μπορούν να το χειριστούν αυτό. Ο κύριος σκοπός εδώ είναι να προσδιορίζετε ευκολότερα τις συσκευές όταν τις ομαδοποιείτε—μετά από αυτό, θα τις ελέγχετε με το όνομα της ομάδας τους. Και δεν θα χρειαστεί να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να σκεφτείτε ένα μοναδικό όνομα. Ο αριθμός στο όνομα εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Αποφεύγει τη σύγχυση του φωνητικού σας βοηθού που ρωτά “ποια κουζίνα εννοείτε;”

Αυτές οι απλές οδηγίες είναι ένας ισχυρός τρόπος για να κάνετε το smarthome σας να λειτουργεί καλύτερα. Οι βοηθοί φωνής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κατανόηση μας και μπορεί να σκοντάφτουν. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε αρκετά ξεχασιάρηδες. Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν τον βοηθό φωνής σας να σας καταλάβει καλύτερα και θα σας βοηθήσουν να θυμάστε τα σωστά πράγματα που πρέπει να πείτε.