Ποιο είναι το νόημα του Torrenting;

Το Torrenting είναι η διαδικασία λήψης και αποστολής αρχείων μέσω του δικτύου BitTorrent. Το torrent λαμβάνει αρχεία από τη συσκευή άλλων χρηστών σε δίκτυο και όχι από έναν κεντρικό διακομιστή. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν αρχεία από τις συσκευές τους, ώστε να μπορούν να τα κατεβάσουν άλλοι. Αλλά τι νόημα έχει το torrent τότε? Υπάρχουν άλλοι τρόποι να γίνει αυτό; Το παρακάτω άρθρο θα εμβαθύνει στον σκοπό της torrenting καθώς και σε ορισμένες άλλες πληροφορίες γύρω από το θέμα.

Τι είναι το Torrenting;

Το Torrenting είναι ένας ευρέως διαδεδομένος τύπος κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer. Απαιτείται ένα λογισμικό διαχείρισης torrent για τη σύνδεση στο δίκτυο BitTorrent και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν. Κάθε χρήστης που ανεβάζει ή κατεβάζει ένα αρχείο είναι γνωστός ως ομότιμος και οι ομότιμοι μπορούν να κάνουν λήψη αρχείων από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

  Πώς να αλλάξετε τις συντομεύσεις του Outlook.com ώστε να ταιριάζουν με το Gmail ή το Yahoo!

Το torrenting έχει λάβει μια κακή ραπ επειδή χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση προστατευμένων αρχείων πνευματικών δικαιωμάτων, όπως ταινίες, μουσική, λογισμικό και παιχνίδια. Ωστόσο, το torrenting έχει νόμιμες χρήσεις, όπως η μείωση του φόρτου σε κεντρικούς διακομιστές μέσω της φιλοξενίας μεταξύ πολλών χρηστών.

Ασφάλεια και νομιμότητα του Torrenting

Το torrent από μόνο του είναι απολύτως νόμιμο. Αυτό ξεπερνά το όριο του παράνομου εάν επιλέξετε να κατεβάσετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς έγκριση. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσετε ποιο υλικό είναι νόμιμο για torrent και τι όχι.

Ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου σας μπορεί να προσπαθήσει να σας εμποδίσει να κάνετε παράνομα torrent, εάν αντιληφθεί ότι το κάνετε αυτό. Μπορούν να το κάνουν αυτό μέσω μιας προειδοποιητικής επιστολής ή επιβραδύνοντας τις ταχύτητες της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να κινηθούν νομικά.

Οι χρήστες που ανησυχούν για το απόρρητο πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν μια υπηρεσία VPN για να κρύψουν τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου τους. Τα VPN έρχονται με ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, με μερικά να είναι πιο κατάλληλα για torrenting από άλλα. Για να κρατήσετε τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας μακριά από τη δραστηριότητά σας στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που δεν τηρεί αρχείο καταγραφής της δραστηριότητάς σας, δεν εδρεύει σε χώρα της οποίας το νομικό σύστημα μπορεί να απαιτεί αρχεία και είναι αρκετά γρήγορο για να τα επεξεργαστεί λήψεις.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την κάμερα στο Omegle

Πώς να κάνετε Torrent με ασφάλεια

Το torrenting με ασφάλεια είναι απλό με μια υπηρεσία VPN. Αυτές οι υπηρεσίες VPN ενδέχεται να διατηρούν τη δραστηριότητά σας ιδιωτική, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν θα σας προστατεύουν από κακόβουλο λογισμικό και ιούς.

Για να κάνετε torrent με ασφάλεια, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ένα VPN. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στα κριτήρια που περιγράφονται παραπάνω για να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλα τα οφέλη. Στη συνέχεια, θα θέλετε να ενεργοποιήσετε τον διακόπτη kill εάν υπάρχει και να συνδεθείτε στον διακομιστή VPN. Αφού δημιουργήσετε μια σύνδεση, κατεβάστε το torrent με τη δραστηριότητά σας πλέον κρυπτογραφημένη.

  Πώς να στείλετε ένα φωνητικό μήνυμα Snapchat

Είναι το uTorrent ασφαλές;

Οι δημιουργοί του BitTorrent παρέχουν λογισμικό γνωστό ως uTorrent. Αυτό το λογισμικό είναι απολύτως νόμιμο από μόνο του. Το uTorrent δεν έχει κακόβουλο λογισμικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε συνδυασμό με ένα VPN. Μπορεί να είναι ασφαλές στη χρήση, αλλά το uTorrent δεν προστατεύει από τη λήψη κακόβουλων αρχείων.

Το πρωτόκολλο BitTorrent είναι η πιο κοινή μέθοδος για την κοινή χρήση αρχείων σε peer-to-peer βάση. Το torrenting είναι αποκεντρωμένο και τα αρχεία torrent και οι μαγνητικές συνδέσεις χρησιμοποιούνται για την ανακάλυψη άλλων ομότιμων στο δίκτυο που φιλοξενούν το επιθυμητό αρχείο.

Η κατώτατη γραμμή

Το torrenting έχει πολλαπλές χρήσεις — τόσο νόμιμες όσο και άλλες. Με νομικούς όρους, παρέχει μια εναλλακτική μέθοδο για την προέλευση και τη λήψη αρχείων χωρίς τη χρήση κεντρικού συστήματος. Οι ομότιμοι μπορούν να μοιράζονται αρχεία μεταξύ τους σε μεμονωμένα δίκτυα. Το torrenting μερικές φορές χρησιμοποιείται ως μέσο για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένων αρχείων, το οποίο, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι παράνομο. Τα VPN χρησιμοποιούνται συχνά μαζί με torrenting, προκειμένου να αποτρέπεται η παρακολούθηση της δραστηριότητας λήψης από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.