Οι καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές λύσεις Dropbox (για περισσότερες από 3 συσκευές)

Το Dropbox περιορίζει πλέον τους δωρεάν χρήστες στο μέγιστο τρεις συσκευές συγχρονισμού μια φορά. Εάν χρειάζεστε περισσότερες συσκευές και δεν θέλετε να ανοίξετε το πορτοφόλι σας, η Google, η Microsoft, ακόμη και η Apple είναι ανώτερες από το Dropbox.

Αυτός είναι ένας παρόμοιος περιορισμός με αυτόν που έθεσε η Evernote. Ο δωρεάν λογαριασμός του Evernote σάς επιτρέπει να συγχρονίζετε τις σημειώσεις σας μόνο σε δύο συσκευές. Και οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν ξεκάθαρα να μετατρέψουν περισσότερους δωρεάν χρήστες σε πελάτες που πληρώνουν.

Το Google Drive είναι μια εξαιρετική υπηρεσία αποθήκευσης. Προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 15 GB—αν και είναι κοινόχρηστος με τον λογαριασμό σας στο Gmail—και μπορεί να συγχρονιστεί με απεριόριστο αριθμό συσκευών. Αυτό σίγουρα ξεπερνά τα 2 GB και τις τρεις συσκευές του Dropbox.

Το λογισμικό Backup and Sync της Google σάς επιτρέπει ακόμη και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίζετε εύκολα άλλους φακέλους στον υπολογιστή σας εκτός του φακέλου του Google Drive. Ο δικός μας Michael Crider το ονόμασε “μία από τις καλύτερες επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας» στο Review Geek. Είναι διαθέσιμο τόσο για Windows όσο και για macOS.

Φυσικά, το Google Drive είναι ενσωματωμένο στα Έγγραφα Google, ώστε να μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και να εργαστείτε με έγγραφα. Η Google παρέχει εφαρμογές για κινητά, ώστε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας σε Android, iPhone και iPad. Και μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας οπουδήποτε σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

  Τι είναι οι φάκελοι Local, LocalLow και Roaming στα Windows 10

Η υπηρεσία OneDrive της Microsoft προσφέρει 5 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος δεν είναι τόσο μεγάλος όσο τα 15 GB της Google, αλλά σίγουρα είναι περισσότερο από τα 2 GB του Dropbox. Όπως το Google Drive, το OneDrive δεν περιορίζει τον αριθμό των συσκευών με τις οποίες μπορείτε να συγχρονίσετε. Μπορείτε να έχετε όσους υπολογιστές, Mac, τηλέφωνα και tablet χρειάζεστε.

Το OneDrive είναι ιδιαίτερα βολικό επειδή είναι ενσωματωμένο απευθείας στα Windows 10. Χρησιμοποιεί επίσης ένα σύστημα “Files On-Demand” που θα αποθηκεύει τα αρχεία σας στο cloud ενώ τα εμφανίζει στον File Explorer στον υπολογιστή σας. Θα γίνει λήψη τους όταν κάνετε διπλό κλικ για να τα ανοίξετε. Αυτό είναι προαιρετικό, φυσικά — μπορείτε να το απενεργοποιήσετε και το OneDrive θα λειτουργεί ακριβώς όπως το Dropbox, αν θέλετε.

Ενώ το OneDrive είναι ενσωματωμένο στα Windows 10, αυτή δεν είναι η μόνη πλατφόρμα στην οποία είναι διαθέσιμη. Η Microsoft προσφέρει επίσης πελάτες OneDrive για macOS, Android, iPhone και iPad. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας μέσω του ιστότοπου του OneDrive σε ένα πρόγραμμα περιήγησης.

  Πώς να ανεβάσετε αρχεία στο Microsoft Teams

Το iCloud Drive της Apple είναι περίφημα τσιγκούνης, καθώς προσφέρει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου για όλα τα αντίγραφα ασφαλείας, τις φωτογραφίες και τα αρχεία της συσκευής σας. Αλλά ακόμα και αυτό προσφέρει περισσότερο χώρο από τα 2 GB του Dropbox και δεν περιορίζει τις συσκευές στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας.

Αυτή μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν είστε χρήστης Mac, καθώς το iCloud Drive είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα και προσφέρει 5 GB δωρεάν (κοινόχρηστα με αντίγραφα ασφαλείας iPhone και τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud.) Εάν πληρώνετε στην Apple για περισσότερο χώρο αποθήκευσης iCloud, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο για να συγχρονίσετε τα αρχεία σας με το iCloud Drive. Και δεν υπάρχουν όρια συσκευών.

Ενώ το iCloud Drive είναι ενσωματωμένο στο macOS, η Apple προσφέρει επίσης iCloud Drive για Windows και μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στο iCloud.com. Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή iCloud Drive για Android.

Είναι φθηνότερα από το Dropbox, αν θέλετε επίσης να πληρώσετε

Το Dropbox δεν είναι σπουδαίο ακόμα κι αν θέλετε να πληρώσετε. Το Dropbox χρεώνει 99 $ ετησίως για 1 TB αποθηκευτικού χώρου.

Το Google Drive χρεώνει 1,99 $ το μήνα για 100 GB εάν χρειάζεστε απλώς λίγο επιπλέον χώρο αποθήκευσης, ενώ 99,99 $ ανά έτος θα σας πάρουν 2 TB. Και αυτό είναι μέρος του Google One, το οποίο σας δίνει επίσης πρόσβαση σε μια «ομάδα ειδικών» με την οποία μπορείτε να μιλήσετε στο Google.

  Πώς να εγκαταστήσετε απομακρυσμένα τις εφαρμογές Microsoft Store σε συσκευές Windows 10

Microsoft OneDrive ταρίφα 69,99 $ ετησίως για το Office 365 Personal, το οποίο σας προσφέρει 1 TB αποθηκευτικού χώρου καθώς και το Microsoft Office. Με 99,99 $, μπορείτε να αποκτήσετε ένα οικογενειακό πρόγραμμα Office 365 Home όπου έξι άτομα λαμβάνουν εφαρμογές του Office και το καθένα λαμβάνει 1 TB—δηλαδή συνολικά 6 TB αποθηκευτικού χώρου. Ή, αν χρειάζεστε απλώς λίγο χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να πληρώνετε 1,99 $ το μήνα για 50 GB και χωρίς Office.

Ακόμα και το τσιγκούνικο iCloud Drive της Apple είναι καλύτερο συμφωνία. Η Apple χρεώνει μόνο 0,99 $ το μήνα για 50 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ 9,99 $ ανά μήνα θα σας πάρουν 2 TB.

Μας αρέσουν αυτές οι επιλογές επειδή προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες, έχουν ιστορικό προσφοράς δωρεάν αποθηκευτικού χώρου και έχουν κίνητρο να συνεχίσουν να το κάνουν. Μπορεί να βρείτε μερικούς μικρότερους παρόχους αποθήκευσης που ανταγωνίζονται αρκετά ευνοϊκά με το Dropbox τώρα, αλλά φροντίστε να αναζητήσετε μερικές κριτικές προτού εμπιστευτείτε έναν λιγότερο γνωστό πάροχο με τα προσωπικά σας αρχεία.