Η αθόρυβη καρτέλα καθυστερεί τη φόρτωση της σελίδας στον Firefox μέχρι να μεταβείτε στην καρτέλα


Ο Firefox έχει πάρα πολλές εξαιρετικές δυνατότητες, αλλά η διεπαφή περιήγησης καρτελών παραμένει το απαραίτητο πλεονέκτημά του. Γενικά, όταν ανοίγετε έναν σύνδεσμο στη νέα καρτέλα του Firefox, ξεκινά αυτόματα τη φόρτωση της ιστοσελίδας αμέσως. Αυτό είναι αρκετά χρήσιμο για το άνοιγμα πολλών συνδέσμων σε συνδυασμό, αλλά εάν έχετε αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μερικά προβλήματα. Εδώ έρχεται να σώσει το νέο πρόσθετο Firefox Silent Tab. Στόχος του είναι να καθυστερήσει ο χρόνος φόρτωσης έως ότου κάνετε ξανά χειροκίνητη κλικ στην ανοιχτή καρτέλα(ες). Το πρόσθετο Firefox σάς επιτρέπει να αποκρύψετε τις καρτέλες για να αποφύγετε τις διακυμάνσεις της ταχύτητας περιήγησης, για παράδειγμα, όταν ανοίγουν πολλοί σύνδεσμοι μαζί. Αυτό μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμο εάν έχετε ένα αργό σύστημα που δεν μπορεί να χειριστεί πολλές φορτώσεις σελίδων ταυτόχρονα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

  Το Super Drag επιταχύνει την περιήγηση στον Firefox μέσω ενεργειών μεταφοράς και απόθεσης

Το καλύτερο στοιχείο για το Silent Tab είναι ότι, σε αντίθεση με πολλά άλλα πρόσθετα Firefox, δεν απαιτεί επανεκκίνηση του προγράμματος περιήγησης. Έτσι θα είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει το σκοπό του αμέσως.

Κάθε φορά που χρειάζεται να ανοίξετε έναν νέο σύνδεσμο σε αθόρυβη καρτέλα, κάντε δεξί κλικ πάνω του και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή «Άνοιγμα συνδέσμου σε αθόρυβη καρτέλα» που προστέθηκε από την επέκταση στο μενού περιβάλλοντος. Αυτό θα ανοίξει αμέσως αυτόν τον σύνδεσμο σε μια νέα καρτέλα, αλλά η ιστοσελίδα δεν θα ξεκινήσει να φορτώνει μέχρι να πλοηγηθείτε στην καρτέλα της. Ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα είναι ότι μπορείτε να ανοίξετε όσες νέες αθόρυβες καρτέλες θέλετε. Μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να ανοίξετε περισσότερες σιωπηλές σελίδες από την τρέχουσα ιστοσελίδα.

  Πώς να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο φάκελο σελιδοδεικτών στον Firefox

Μια άλλη τρελή σκέψη: ο τίτλος της καρτέλας Slient θα εμφανίζει τη διεύθυνση URL της σελίδας και όχι τον πραγματικό της τίτλο, επειδή ο Firefox δεν θα ανακτήσει τον τίτλο της σελίδας μέχρι να κάνετε κλικ στη σιωπηλή καρτέλα. Η επιλογή αυτής της καρτέλας θα φορτώσει τη σελίδα κανονικά όπως θα έπρεπε.

Με λίγα λόγια, εάν χρειάζεται να ανοίξετε ένα φορτίο συνδέσμων σε νέες καρτέλες χωρίς να κολλήσετε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, το Silent Tab μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά βολικό. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Εγκαταστήστε το Silent Tab για Mozilla Firefox

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla