Πώς να σχεδιάσετε στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Google Chrome Canvas

Αν ψάχνετε για ένα εργαλείο σχεδίασης μεταξύ πλατφορμών, μην ψάξετε πέρα ​​από την εφαρμογή web Google Chrome Canvas. Συνδέεται με τον λογαριασμό σας Google, επιτρέποντάς σας να αποθηκεύετε και να επεξεργάζεστε τα σχέδιά σας σε πολλές συσκευές. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Την πρώτη φορά που έχετε πρόσβαση Google Chrome Canvas, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Κάντε κλικ στο «Έναρξη» και χρησιμοποιήστε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας για να ξεκινήσετε.

Άνοιγμα, δημιουργία ή διαγραφή σχεδίου καμβά Chrome

Όταν ανοίγετε τον Καμβά Google Chrome για πρώτη φορά, θα εμφανιστεί ένα νέο σχέδιο από προεπιλογή. Εάν το έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, θα δείτε μικρογραφίες των προηγούμενων σχεδίων σας.

Εάν έχετε ένα υπάρχον σχέδιο, κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε την επεξεργασία. Διαφορετικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο μπλε κουμπί “Νέο σχέδιο” για να δημιουργήσετε ένα νέο, κενό σχέδιο ή να κάνετε κλικ στο “Νέο από εικόνα” για να εισαγάγετε μια υπάρχουσα εικόνα από τον υπολογιστή σας για να σχεδιάσετε.

Ο νέος καμβάς σχεδίασής σας (είτε κενός είτε με παρεχόμενη εικόνα) θα ανοίξει αυτόματα, έτοιμος να ξεκινήσετε τη σήμανση.

  Κατεβάστε αρχεία και αντιγράψτε το περιεχόμενο αρχείων από ένα αποθετήριο Github με ένα κλικ [Chrome]

Εάν θέλετε να διαγράψετε ένα σχέδιο μετά τη δημιουργία του, επιστρέψτε στην αρχική οθόνη/την οθόνη επιλογής κάνοντας κλικ στο εικονίδιο αρχικής σελίδας στην επάνω αριστερή γωνία της διεπαφής ιστού του Google Chrome Canvas. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού με τις τρεις κουκκίδες στην κάτω δεξιά γωνία της μικρογραφίας του σχεδίου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή”.

Προσθήκη ονόματος στα σχέδια καμβά του Google Chrome

Τα νέα σχέδια του Google Chrome Canvas δημιουργούνται χωρίς όνομα. Για να προσθέσετε ένα όνομα σε ένα υπάρχον σχέδιο, κάντε κλικ στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες για το σχέδιο στην οθόνη επιλογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Μετονομασία”.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο του χάμπουργκερ > Μετονομασία για να μετονομάσετε ένα σχέδιο στον καμβά του Google Chrome” width=”510″ height=”502″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Πληκτρολογήστε ένα κατάλληλο όνομα για το σχέδιό σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.</p>
<p> > </p>
<p><img loading=

Το όνομα για το σχέδιό σας θα εμφανιστεί κάτω από τη μικρογραφία του σχεδίου σας, δίπλα στο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες.

Αλλαγή εργαλείων και χρωμάτων βαφής

Η λειτουργία επεξεργασίας Google Chrome Canvas διαθέτει πολλά εργαλεία σχεδίασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, το καθένα με τη δική του υφή, μέγεθος και αντίκτυπο. Αυτά τα εργαλεία εμφανίζονται ευδιάκριτα σε ένα μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης.

  Οι καλύτερες επεκτάσεις Chrome για βελτίωση του Gmail

Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο, θα εμφανίζεται πιο ευδιάκριτα, με εφαρμοσμένο το επιλεγμένο χρώμα. Τα διαθέσιμα εργαλεία σχεδίασης περιλαμβάνουν μολύβι, στυλό, μαρκαδόρο, κιμωλία και εργαλείο γόμας.

Ακριβώς πάνω από τη λίστα των εργαλείων υπάρχουν επιλογές για να αλλάξετε το χρώμα και το μέγεθος του εργαλείου σχεδίασής σας. Κάνοντας κλικ στο κυκλικό εικονίδιο, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα από μια προκαθορισμένη παλέτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ στο “Προσαρμογή” για να χρησιμοποιήσετε έναν εξαγωνικό χρωματικό κώδικα.

Για να επεξεργαστείτε το μέγεθος και την αδιαφάνεια του εργαλείου σχεδίασής σας, κάντε κλικ στο μολύβι με ένα τρίγωνο εικονίδιο κάτω από το κυκλικό εικονίδιο.

Χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας, μετακινήστε τα ρυθμιστικά αριστερά ή δεξιά για να μειώσετε ή να αυξήσετε το μέγεθος ή την αδιαφάνεια της εξόδου του εργαλείου σχεδίασης.

Εάν θέλετε να αναιρέσετε (ή να επαναλάβετε) τυχόν αλλαγές που κάνετε ενώ σχεδιάζετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό και το δεξί βέλος στο επάνω κέντρο της οθόνης επεξεργασίας.

Προσθήκη ή αφαίρεση επιπέδων

Ο Καμβάς Google Chrome σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλαπλά επίπεδα, δίνοντάς σας την ευελιξία να δημιουργείτε πολύπλοκα σχέδια που μπορούν εύκολα να επεξεργαστούν.

Το μενού επιπέδων σάς επιτρέπει να βλέπετε τα υπάρχοντα επίπεδα. Μπορείτε να προσθέσετε, να αποκρύψετε ή να διαγράψετε υπάρχοντα επίπεδα από αυτό το μενού. Για πρόσβαση σε αυτό, κάντε κλικ στο εικονίδιο ρόμβου στην επάνω δεξιά γωνία, δίπλα στο εικονίδιο του μενού ρυθμίσεων με τις τρεις κουκκίδες.

  Πώς να προσθέσετε μη αυτόματα διευθύνσεις οδών στην επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης του Chrome

Για να προσθέσετε ένα νέο επίπεδο, κάντε κλικ στο εικονίδιο συν στην επάνω δεξιά γωνία του αναδυόμενου μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων δίπλα σε κάθε επίπεδο για να το διαγράψετε ή στο εικονίδιο του ματιού για να το αποκρύψετε.

Από προεπιλογή, ο καμβάς σχεδίασης έχει λευκό φόντο. Μπορείτε να το επεξεργαστείτε από το μενού στρώσεων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του κάδου ζωγραφικής στο κάτω μέρος του μενού και, στη συνέχεια, επιλέγοντας ένα προσαρμοσμένο χρώμα.

Το χρώμα του καμβά που έχετε επιλέξει θα εφαρμοστεί αυτόματα μόλις το επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε αυτό το επίπεδο φόντου κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του ματιού, αφήνοντας ένα διαφανές φόντο.

Εξαγωγή σχεδίου καμβά Google Chrome

Εάν έχετε δημιουργήσει ένα σχέδιο σε καμβά Google Chrome και θέλετε να το εξαγάγετε αλλού, είτε για εκτύπωση είτε για περαιτέρω επεξεργασία, υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε.

Στην οθόνη επεξεργασίας, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία. Από εκεί, κάντε κλικ στο “Εξαγωγή σχεδίου” από το αναδυόμενο μενού για να ξεκινήσετε την εξαγωγή του.

Εναλλακτικά, στην οθόνη επιλογής σχεδίου, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες στην κάτω δεξιά γωνία της μικρογραφίας για το σχέδιό σας. Από εκεί, κάντε κλικ στο κουμπί “Εξαγωγή”.

Και οι δύο μέθοδοι σάς επιτρέπουν να εξαγάγετε το σχέδιο ως εικόνα σε μορφή αρχείου εικόνας PNG στον υπολογιστή σας.