Πώς να μοιραστείτε το τερματικό Linux στο Διαδίκτυο με την τηλεκονσόλα

Το να βοηθάς άλλους χρήστες Linux ανταμείβει, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι οδυνηρό, καθώς το λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης έχει πάντα χτυπηθεί ή χαθεί σε αυτήν την πλατφόρμα. Ευτυχώς, μπορείτε να βοηθήσετε τους φίλους σας με τα προβλήματα Linux απευθείας από το τερματικό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μοιραστείτε το τερματικό Linux στο διαδίκτυο και θα μπορείτε να παρέχετε απομακρυσμένη υποστήριξη σε όποιον τη χρειάζεται.

Η Teleconsole είναι μια κομψή εφαρμογή που μπορεί να δρομολογήσει μια σύνδεση τερματικού μέσω Διαδικτύου για εύκολη πρόσβαση. Δεν απαιτείται προώθηση θύρας και όλα γίνονται αυτόματα. Το καλύτερο από όλα, θα δημιουργήσει ακόμη και μια κοινή διεύθυνση URL, ώστε να μην χρειάζεται καν να είστε σε Linux για να τη χρησιμοποιήσετε!

Εγκαταστήστε την Teleconsole

Η εφαρμογή Teleconsole βασίζεται στη γραμμή εντολών, επομένως η εγκατάστασή της δεν είναι μεγάλη πρόκληση. Για να λειτουργήσει, πρέπει να εκτελείτε μια σύγχρονη διανομή Linux με την πιο πρόσφατη έκδοση του Curl. Εναλλακτικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια διανομή Linux που υποστηρίζει πακέτα Snap.

Πακέτο Snap

Η εφαρμογή Teleconsole είναι άμεσα διαθέσιμη για εγκατάσταση μέσω του Snap store. Για να το αποκτήσετε, πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη πακέτου Snap στη διανομή Linux σας. Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα Linux αυτές τις μέρες έχουν υποστήριξη για Snaps. Εάν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους πακέτων στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Linux, μεταβείτε στο Snapcraft και διαβάστε την αρχική σελίδα, καθώς έχει μια λίστα με όλα τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Neo-to GTK στο Linux

Όταν είστε σίγουροι ότι το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει το Snaps, μεταβείτε στον οδηγό μας εδώ για να μάθετε πώς να το ρυθμίσετε! Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Teleconsole στον υπολογιστή σας Linux μέσω Snap.

sudo snap install teleconsole --classic

Η εγκατάσταση της τηλεκονσόλας μέσω του καταστήματος Snap είναι συνήθως εύκολη, ωστόσο, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα επειδή υποβλήθηκε στο κατάστημα Snap σε “κλασική” λειτουργία. Εάν η εφαρμογή αρνηθεί να εγκαταστήσει με αυτήν τη μέθοδο, εξετάστε το ενδεχόμενο να παρακάμψετε τις οδηγίες εγκατάστασης σεναρίου.

Θέλετε να απεγκαταστήσετε το Teleconsole από τη βιβλιοθήκη Snap; Δοκιμάστε την παρακάτω εντολή.

sudo snap remove teleconsole

Γραφή

Για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πακέτα Snap ή δεν θέλουν, μην φοβάστε. Η Teleconsole έχει ένα σενάριο εγκατάστασης που λειτουργεί σχεδόν σε κάθε διανομή Linux εκεί έξω. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Curl στον υπολογιστή σας Linux. Για να εγκαταστήσετε το Curl, ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τις οδηγίες που βασίζονται στο λειτουργικό σας σύστημα.

  Πώς να εγκαταστήσετε νωρίς το Gnome 40 στο Linux

Ubuntu

sudo apt install curl

Debian

sudo apt-get install curl

Arch Linux

sudo pacman -S curl

Μαλακό καπέλλο

sudo dnf install curl

OpenSUSE

sudo zypper install curl

Γενικό Linux

Το Curl είναι το πιο δημοφιλές εργαλείο λήψης γραμμής εντολών στο Linux. Ως αποτέλεσμα, είναι αρκετά εύκολο να εγκατασταθεί, ακόμη και σε λιγότερο γνωστές διανομές Linux. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε ένα τερματικό, αναζητήστε το “curl” στη διαχείριση πακέτων και εγκαταστήστε το. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε προς το Curl επίσημη ιστοσελίδα και μάθετε άλλους τρόπους για να το αποκτήσετε στον υπολογιστή σας Linux.

Μόλις εγκατασταθεί το Curl, το Teleconsole είναι έτοιμο για εγκατάσταση.

Σημείωση: η εγκατάσταση της εφαρμογής Teleconsole με αυτόν τον τρόπο σημαίνει λήψη ενός σεναρίου και αυτόματη εκτέλεσή του. Εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε άβολα ή ανασφαλή, κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εξετάσετε μόνοι σας τον κώδικα.

curl https://www.teleconsole.com/get.sh | sh

Μοιραστείτε το Linux Terminal Online

Η κύρια χρήση της Teleconsole είναι η κοινή χρήση του τερματικού Linux στο διαδίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να εκκινήσετε το Teleconsole σε μια περίοδο λειτουργίας τερματικού. Λάβετε υπόψη ότι η Teleconsole είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας Linux σε επίπεδο χρήστη, επομένως η εκτέλεση της με “sudo” δεν είναι απαραίτητη ή απαραίτητη.

Ξεκινήστε μια συνεδρία με:

teleconsole

Μετά την εκτέλεση της εντολής τηλεκονσόλας, το πρόγραμμα θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα μια κοινόχρηστη συνεδρία. Στη συνέχεια, θα εκτυπώσει ένα αναγνωριστικό που μπορείτε να μοιραστείτε με έναν φίλο. Επιπλέον, η Teleconsole παρέχει επίσης μια κοινή διεύθυνση URL. Δώστε αυτήν τη διεύθυνση URL σε έναν φίλο που χρειάζεται πρόσβαση στο τερματικό αλλά δεν είναι σε υπολογιστή Linux αυτήν τη στιγμή.

  Πώς να δημιουργήσετε ένα αρχείο Swap στο Linux

Η κοινή χρήση του αναγνωριστικού της τηλεκονσόλας είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει ο κεντρικός υπολογιστής. Μόλις ο επισκέπτης σας ανοίξει τη διεύθυνση URL ή χρησιμοποιήσει το μοναδικό αναγνωριστικό σύνδεσης, όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα!

Σύνδεση σε μια κοινόχρηστη συνεδρία

Για να συνδεθείτε σε μια κοινόχρηστη περίοδο λειτουργίας τερματικού Teleconsole μέσω τερματικού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή join. Σε γενικές γραμμές, η σύνδεση σε μια περίοδο λειτουργίας Teleconsole με αυτόν τον τρόπο είναι χρήσιμη μόνο εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με το σύστημα URL που χρησιμοποιεί η Teleconsole.

Λάβετε το αναγνωριστικό περιόδου σύνδεσης από το άτομο που φιλοξενεί μια απομακρυσμένη περίοδο λειτουργίας Teleconsole και αντιγράψτε το στο πρόχειρό σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την Teleconsole για να συνδεθείτε.

teleconsole join insert-id-number-here

Η χρήση της εντολής σύνδεσης θα πρέπει να συνδεθεί αμέσως στην απομακρυσμένη σύνδεση. Εάν η σύνδεση αποτύχει, ανατρέξτε στις ρυθμίσεις του τείχους προστασίας σας για εξερχόμενες συνδέσεις, αφήστε την Teleconsole να περάσει και δοκιμάστε ξανά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή Teleconsole αλληλεπιδρά με τις εξερχόμενες/εισερχόμενες συνδέσεις, ελέγξτε:

teleconsole --help