Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Neo-to GTK στο Linux

Το Neo-to είναι ένα φανταχτερό, νέο θέμα GTK για την επιφάνεια εργασίας Linux. Είναι γοητευτικό να το βλέπεις και είναι βέβαιο ότι θα ωραιοποιήσει την ήπια επιφάνεια εργασίας Linux! Δείτε πώς να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας Linux!

Λήψη Neo-to

Το θέμα Neo-to GTK είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες Linux για λήψη μέσω του Gnome-look.org θεματική ιστοσελίδα. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές του θέματος Neo-to GTK για λήψη.

Για να κατεβάσετε οποιαδήποτε από τις εκδόσεις του θέματος, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στη σελίδα Neo-to Gnome-look. Μόλις μεταβείτε στη σελίδα, κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχεία” για να δείτε τα διάφορα πακέτα θεμάτων που είναι διαθέσιμα για λήψη.

Μέσα στην περιοχή “Αρχεία”, κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο λήψης στη στήλη “DL” για να ξεκινήσει η λήψη. Η λήψη του θέματος Neo-to δεν θα διαρκέσει πολύ. Όταν ολοκληρωθεί, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα του οδηγού.

Εξαγωγή Neo-to

Το θέμα Neo-to GTK διανέμεται στους χρήστες Linux με τη μορφή αρχείου TarXZ. Αυτό το αρχείο πρέπει να εξαχθεί πριν να εγκατασταθεί το θέμα, καθώς τα θέματα Linux δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν σε μορφή αρχειοθέτησης.

  Πώς να παίξετε το 911 Operator στο Linux

Για να ξεκινήσετε την εξαγωγή, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας Linux. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού, πατήστε το συνδυασμό πληκτρολογίου Ctrl + Alt + T. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις” όπου έγινε λήψη του αρχείου θέματος.

cd ~/Downloads

Μόλις μπείτε στο φάκελο “Λήψεις”, μπορεί να ξεκινήσει η εξαγωγή. Χρησιμοποιώντας την εντολή tar, εξαγάγετε τα αρχεία θέματος No-to στον υπολογιστή σας.

Εάν έχετε κατεβάσει το πακέτο θεμάτων «neo-to.tar.xz», μπορείτε εύκολα να το εξαγάγετε με την ακόλουθη εντολή.

tar xvf neo-to.tar.xz

Αρπάξατε το θέμα “neo-to-white.tar.xz” για να το χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας Linux; Εξαγάγετε το με την ακόλουθη εντολή.

tar xvf neo-to-white.tar.xz

Θέλετε να εγκαταστήσετε το πακέτο θεμάτων “neo-to-lighter-headerbar.tar.xz” στον υπολογιστή σας; Εάν ναι, θα πρέπει να εισαγάγετε την παρακάτω εντολή.

tar xvf neo-to-lighter-headerbar.tar.xz

Όταν τα πακέτα θεμάτων Neo-to εξαχθούν πλήρως, η εγκατάσταση μπορεί να ξεκινήσει. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα του οδηγού για να ρυθμίσετε το Neo-to στον υπολογιστή σας Linux!

Εγκατάσταση Neo-to

Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης του θέματος Neo-to GTK στο Linux. Ο πρώτος τρόπος εγκατάστασης του θέματος είναι γνωστός ως ένας χρήστης, επιτρέποντας μόνο στο άτομο που εγκαθιστά το θέμα να έχει πρόσβαση σε αυτό. Ο δεύτερος τρόπος εγκατάστασης του Neo-to είναι γνωστός ως σε όλο το σύστημα, ο οποίος επιτρέπει σε κάθε χρήστη Linux να έχει πρόσβαση στο θέμα μόλις εγκατασταθεί.

  Last Light Redux σε Linux

Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Neo-to στο Linux, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού. Μόλις ανοίξει το παράθυρο του τερματικού, ακολουθήστε τη μέθοδο εγκατάστασης παρακάτω που προτιμάτε.

Ένας χρήστης

Για να εγκαταστήσετε το Neo-to ως μόνο χρήστη, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας την εντολή mkdir για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο θεμάτων στον αρχικό σας κατάλογο. Αυτός ο φάκελος θεμάτων θα επιτρέψει στον λογαριασμό χρήστη σας να έχει πρόσβαση στο θέμα Neo-to GTK.

mkdir -p ~/.themes

Αφού δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο ~/.themes, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε θέματα τοπικά στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε μόνο ο λογαριασμός χρήστη Linux να έχει πρόσβαση σε αυτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις”. Ο κατάλογος “Λήψεις” είναι ο χώρος όπου εξήχθη προηγουμένως το πακέτο θεμάτων Neo-to.

cd ~/Downloads/

Μέσα στον κατάλογο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή mv για να μετακινήσετε τα αρχεία θέματος Neo-to στον πρόσφατα δημιουργημένο κατάλογο ~/.themes.

mv  neo-to*/ ~/.themes/

Μόλις μετακινηθούν όλα, το αρχείο θέματος Neo-to εγκαθίσταται σε λειτουργία ενός χρήστη. Επιβεβαιώστε ότι η εγκατάσταση είναι επιτυχής εκτελώντας την παρακάτω εντολή ls.

ls ~/.themes

Σε όλο το σύστημα

Για να εγκαταστήσετε το Neo-to σε λειτουργία σε όλο το σύστημα, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στον κατάλογο “Λήψεις” στον οποίο είχε εξαχθεί προηγουμένως το πακέτο θεμάτων. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον φάκελο χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή CD.

cd ~/Downloads

Μέσα στον κατάλογο “Λήψεις”, χρησιμοποιήστε την εντολή sudo -s για να ανυψώσετε την περίοδο λειτουργίας του τερματικού σας σε “root” χωρίς να φύγετε από τον κατάλογο στον οποίο βρίσκεστε.

sudo -s

Μόλις η συνεδρία τερματικού έχει πρόσβαση root, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση του Neo-to σε λειτουργία σε όλο το σύστημα. Χρησιμοποιώντας την εντολή mv, εγκαταστήστε το Neo-to στον κατάλογο /usr/share/themes/.

mv neo-to*/ /usr/share/themes/

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το Neo-to ρυθμίζεται στον υπολογιστή σας Linux σε λειτουργία σε όλο το σύστημα. Για να επιβεβαιώσετε ότι η εγκατάσταση ήταν επιτυχής, εκτελέστε την παρακάτω εντολή ls.

ls /usr/share/themes/

Ενεργοποίηση Neo-to

Το θέμα Neo-to GTK είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας Linux, αλλά η εγκατάστασή του δεν ενεργοποιεί το θέμα. Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το θέμα Neo-to GTK στον υπολογιστή σας Linux ως προεπιλεγμένο θέμα GTK, θα χρειαστεί να αλλάξετε το προεπιλεγμένο θέμα GTK σε “Neo-to”.

  Πώς να αποκτήσετε το μέγεθος ενός αρχείου ή καταλόγου στο Linux

Δεν είστε σίγουροι για το πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο θέμα GTK στον υπολογιστή σας Linux; Ρίξτε μια ματιά στη λίστα των συνδέσμων παρακάτω και επιλέξτε το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε στο Linux για να μάθετε πώς να αλλάζετε θέματα GTK!