Πώς να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού στους Χάρτες Google

Όπως μια κατσαρόλα που παρακολουθείτε δεν βράζει ποτέ, έτσι κι ένας φίλος που περιμένετε χρειάζεται για πάντα για να φτάσει. Εάν πρόκειται να συναντήσετε έναν φίλο σε κάποιο μέρος και οδηγείτε εκεί, το πιθανότερο είναι ότι θα λάβετε αρκετά μηνύματα που σας ρωτούν πόσο ακόμα πριν φτάσετε. Οι Χάρτες Google έχουν μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να δώσετε το ETA σας σε έναν φίλο, ώστε να μην κολλάτε να απαντάτε σε μηνύματα σχετικά με την τρέχουσα τοποθεσία σας. Μπορείτε να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού στους Χάρτες Google με οποιονδήποτε φίλο και θα μπορεί να σας πει, χωρίς να σας στείλει μήνυμα, πού βρίσκεστε.

Πρόοδος ταξιδιού στους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google διαθέτουν ήδη μια λειτουργία που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τη ζωντανή τοποθεσία σας με φίλους, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο με την κοινή χρήση της ETA σας, η οποία λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες κυκλοφορίας καθώς και τον τρόπο μεταφοράς σας.

  Πώς να διαγράψετε όλες τις ειδοποιήσεις σε iPhone χωρίς 3D Touch

Για να μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού σας στους Χάρτες Google, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση και, στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή. Αναζητήστε τον προορισμό σας και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Οδηγίες για να ξεκινήσετε την πλοήγηση σε αυτόν. Μόλις είστε σε λειτουργία πλοήγησης, σύρετε προς τα επάνω και θα εμφανιστεί ένα μενού. Σε αυτό το μενού, πατήστε την επιλογή Κοινή χρήση προόδου ταξιδιού.

Επιλέξτε μια επαφή με την οποία θα μοιραστείτε την πρόοδο του ταξιδιού σας μέσα από τους Χάρτες Google ή χρησιμοποιήστε την εφαρμογή που προτιμάτε για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

  Πώς να αποθηκεύσετε ένα Google Doodle εκτός σύνδεσης

Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι νέο. Στην πραγματικότητα, οι εφαρμογές κοινής χρήσης βόλτας το διαθέτουν έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται την πρόοδο μιας διαδρομής. Σας δίνει επίσης ένα ETA για να μπορείτε να πείτε πότε θα φτάσετε στον προορισμό σας. Οι Χάρτες Google σάς παρέχουν τις ίδιες λειτουργίες για όταν οδηγείτε μόνοι σας ή όταν χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή εάν περπατάτε σε όλη τη διαδρομή.

Η χρήση αυτής της δυνατότητας θα καταναλώσει την μπαταρία σας και φυσικά, οι Χάρτες Google θα πρέπει να έχουν συνεχώς πρόσβαση στην τοποθεσία σας και αυτό είναι ένα είδος χτύπημα στο δρόμο με αυτήν τη δυνατότητα. Η λειτουργία είναι εξαιρετική αν οδηγείτε και μπορείτε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας σε μια πηγή τροφοδοσίας στο αυτοκίνητο, αλλά εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο σημείο φόρτισης, αυτή η εφαρμογή που απαιτεί μπαταρία θα εξαντλήσει τη συσκευή σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις Gnome Shell με τον εύκολο τρόπο με το Extension Manager

Οι εφαρμογές κοινής χρήσης διαδρομής δεν διαφέρουν, αλλά τείνουν να εξαντλούν την μπαταρία σας λιγότερο από ό,τι οι Χάρτες Google. Εάν έχετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές για να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Εάν οι φίλοι σας είναι επίσης κάτοχοι iPhone, μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας μέσω iMessages και δεν θα εξαντλήσει τόσο την μπαταρία σας.