Πώς να αποθηκεύσετε ένα Google Doodle εκτός σύνδεσης

Η Google τιμά ιστορικές ημέρες και διεθνή γεγονότα μέσω του Google doodle. Το doodle της Google είναι συχνά στατικό έργο τέχνης, αλλά μερικές φορές, η Google το μετατρέπει επίσης σε παιχνίδι. Το Pacman doodle, το Olympic doodle και το World Cup Cricket είναι μερικά μόνο δημοφιλή παραδείγματα. Τα doodle έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και μετά από μερικές ημέρες αφαιρούνται. Μπορείτε ακόμα να δείτε το αρχείο της Google με τα doodle και να παίξετε τα διαδραστικά, αν θέλετε. Είναι όλα διαθέσιμα, αλλά μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ένα doodle της Google εκτός σύνδεσης και να το παίξετε εάν βαρεθείτε το παιχνίδι T-rex στο Chrome.

Αυτό λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια εργασίας σας και απαιτεί τον Internet Explorer να είναι ένα από τα λίγα πράγματα που κάνουν τον IE χρήσιμο.

  Πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες HEIC σε JPG σε iPhone και iPad

Αρχείο Google Doodle

Καταρχάς; επισκεφθείτε τη Google αρχείο σελίδα με όλα τα doodle του και αναζητήστε αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης. Θα πάμε με το doodle του Pacman.

Αποθήκευση Google Doodle

Αυτό το επόμενο βήμα μπορεί να γίνει στο Chrome, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο αν χρησιμοποιείτε τον Firefox. Ανοίξτε το Google Doodle που θέλετε να αποθηκεύσετε εκτός σύνδεσης στον Firefox, κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Αυτό το πλαίσιο>Εμφάνιση μόνο αυτού του πλαισίου. Αυτό θα ανοίξει το doodle στην ίδια καρτέλα. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Internet Explorer. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL που αντιγράψατε στη γραμμή διευθύνσεων και ανοίξτε την. Αφήστε το doodle να φορτώσει. Πατήστε το πλήκτρο Alt για να εμφανιστεί η γραμμή μενού του Internet Explorer. Μεταβείτε στο Αρχείο>Αποθήκευση ως. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+S για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως.

  GPU της σειράς RTX 3000 της NVIDIA: Δείτε τι νέο υπάρχει

Στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού Αποθήκευση ως τύπου και επιλέξτε τη μορφή αρχείου Ιστού και αποθηκεύστε το doodle. Θα αποθηκευτεί με την επέκταση MHT. Αυτός ο τύπος αρχείου μπορεί να ανοίξει μόνο στον Internet Explorer. Ανοίξτε το και θα μπορείτε να παίξετε το doodle.

Το παιχνίδι προφανώς δεν θα αποθηκεύσει το σκορ σας όπως έκανε το doodle όταν ήταν ζωντανό. Δεν υπάρχει μηχανισμός για αυτό.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον Internet Explorer για να παίξετε ένα παιχνίδι Google Doodle, θα πρέπει να αναζητήσετε μια εφαρμογή για υπολογιστές που να μπορεί να φορτώσει και να παίξει το παιχνίδι. Προς το παρόν, δεν υπάρχει αξιόπιστη εφαρμογή ή επέκταση είτε για το Chrome είτε για τον Firefox που να μπορεί να παίξει αυτό το αρχείο παιχνιδιού. Υπάρχουν επεκτάσεις και πρόσθετα που μπορούν να φορτώσουν ένα αρχείο MHT σε Chrome και Firefox, αλλά αυτό το συγκεκριμένο αρχείο απαιτεί καλύτερη υποστήριξη για να είναι δυνατή η αναπαραγωγή του παιχνιδιού. Για το σκοπό αυτό, έχετε κολλήσει χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer.

  Πώς να προσαρμόσετε το κέλυφος Bash με το shopt