Παίξτε παιχνίδια 3DS σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας τον εξομοιωτή Citra 3DS

Για να παίξετε παιχνίδια 3DS σε υπολογιστή, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τον εξομοιωτή Citra 3DS. Αν και το Citra δεν έχει φτάσει στο επίπεδο συμβατότητας και ακρίβειας του Dolphin, ωστόσο αποδίδει αξιοθαύμαστα καλά. Ένας μεγάλος αριθμός από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια 3DS μπορούν να αναπαραχθούν πλήρως στον εξομοιωτή, για εκκίνηση.

Το Citra προσφέρει μερικά πραγματικά μοναδικά οφέλη. Δηλαδή, δεν είναι κάτω από τους περιορισμούς του αρχικού υλικού 3DS, επομένως μπορείτε να εκτελέσετε τα παιχνίδια σε πολύ υψηλότερη ανάλυση στο Citra από ό,τι στο 3DS σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές άλλες τροποποιήσεις γραφικών. Για παράδειγμα, στο Pokémon Sun/Moon, μπορείτε να αφαιρέσετε τις οδοντωτές μαύρες γραμμές γύρω από τα μοντέλα χαρακτήρων και περιβάλλοντος για μια κρυστάλλινη εμπειρία παιχνιδιού (κάνει τεράστια διαφορά, δείτε αυτό το βίντεο για να δείτε μόνοι σας!)

Αν σας αρέσει η ιδέα να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια 3DS με τόσο εκπληκτική ευκρίνεια, διαβάστε παρακάτω!

Λήψη και εγκατάσταση του Citra

Πρώτα, θα χρειαστεί να κατεβάσετε το ίδιο το Citra. Για να το κάνετε αυτό, κατευθυνθείτε προς τη σελίδα λήψης Citra. Για την καλύτερη ισορροπία μεταξύ απόδοσης και σταθερότητας, συνιστούμε να πάρετε μία από τις εκδόσεις Bleeding Edge αντί για τις Νυχτερινές.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Windows στην πιο πρόσφατη έκδοση του Bleeding Edge για να το κατεβάσετε. Θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη του CitraSetup.exe – προχωρήστε και επιτρέψτε αυτό και, στη συνέχεια, περιμένετε να ολοκληρωθεί η λήψη του Citra πριν συνεχίσετε αυτόν τον οδηγό.

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του Citra, ανοίξτε την εφαρμογή CitraSetup κάνοντας κλικ στο .exe. Ευτυχώς, η εγκατάσταση της εφαρμογής είναι αρκετά ανώδυνη! Η εκτέλεση του .exe θα εγκαταστήσει αυτόματα το πρόγραμμα και θα το ανοίξει για εσάς. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να ανοίξετε το Citra όποτε θέλετε, ανοίγοντας απλώς το Citra από το μενού Έναρξη ή τη συντόμευση επιφάνειας εργασίας που δημιουργήθηκε αυτόματα.

Εάν θέλετε να ενημερώσετε το Citra, απλώς κατεβάστε το πιο πρόσφατο CitraSetup.exe και εκτελέστε το. θα αντικαταστήσει την τρέχουσα εγκατάσταση του Citra στο σύστημά σας με την νεότερη.

  Όλοι οι τρόποι παρακολούθησης της τοποθεσίας σας σε ένα iPhone

Τώρα που εγκαταστήσατε το Citra, έχετε ακόμα πολλές ρυθμίσεις να κάνετε. Επιπλέον, ίσως αναρωτιέστε πώς να μεταφέρετε αυτά τα παιχνίδια 3DS στον υπολογιστή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε!

Λήψη παιχνιδιών 3DS στον υπολογιστή σας

Πριν συζητήσουμε πώς να τροποποιήσετε τα παιχνίδια 3DS στο Citra, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να αποκτήσετε πραγματικά αυτά τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι:

Μέθοδος 1: Αντιγράψτε τις κάρτες παιχνιδιών σας 3DS (Συνιστάται)

Χρησιμοποιήστε το GodMode 9 ή το Decrypt9WIP για να αντιγράψετε τα δεδομένα από τις κάρτες του παιχνιδιού σας αυτόν τον οδηγό.

Μέθοδος 2: Κατεβάστε τα παιχνίδια σας 3DS

Για να κατεβάσετε τα παιχνίδια σας 3DS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wii U USB Helper. Το Wii U USB Helper επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν λήψη παιχνιδιών/DLC Wii U και 3DS απευθείας από τους διακομιστές της Nintendo, εξοικονομώντας έτσι τους ανθρώπους από τον κόπο να περιηγηθούν σε δυσάρεστες τοποθεσίες ή να απορρίψουν τα δικά τους παιχνίδια από τα συστήματά τους. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε το USB Helper για τη λήψη των παιχνιδιών σας, θα χρειαστεί να έχετε κλειδιά τίτλου συστήματος για παιχνίδια 3DS. Δεν μπορούμε να σας τα παρέχουμε και δεν επιδοκιμάζουμε τις παράνομες μεθόδους απόκτησής τους.

Για να ανοίξετε παιχνίδια 3DS αφού τα κατεβάσετε, μεταβείτε στο κατάλληλο εκτελέσιμο αρχείο μέσα από το Citra και κάντε κλικ στο “Άνοιγμα”.

Πρόσθετη σημείωση: Λήψη αρχείων συστήματος 3DS

Για ορισμένα παιχνίδια, όπως οι τίτλοι Pokémon, θα χρειαστεί να έχετε 3DS System Archives στον φάκελο Citra. Για να αποκτήσετε αυτά τα αρχεία συστήματος, θα χρειαστεί είτε να τα αφαιρέσετε από το δικό σας 3DS αυτόν τον οδηγό ή να τα κατεβάσετε από κάπου online. Ωστόσο, η λήψη αυτών των αρχείων είναι μια νομικά ασταθής περιοχή, επομένως δεν θα παρέχουμε συνδέσμους προς αυτά εδώ.

Προστατέψτε το απόρρητό σας με το NordVPN

Ενώ εμείς στο wdzwdz δεν επιδοκιμάζουμε ποτέ τη λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, υποστηρίζουμε σθεναρά το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Πολλές δραστηριότητες γύρω από την εξομοίωση εμπίπτουν σε νομικές γκρίζες ζώνες και, ακόμη κι αν ακολουθείτε όλους τους κανόνες, ενδέχεται να στοχεύεστε από υπερβολικά ζήλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου ή κυβερνητικούς κανονισμούς, ανάλογα με το πού ζείτε. Γι’ αυτό συνιστούμε πάντα να προστατεύετε τον εαυτό σας και τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο.

  Τι είναι ένας φακός περισκοπίου για κάμερες smartphone;

Υπάρχουν πολλά VPN στην αγορά, αλλά για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα όσα χρειάζεστε για να παίξετε τα αγαπημένα σας παιχνίδια εξομοίωσης, μπορούμε να προτείνουμε το NordVPN. Με χαμηλή μηνιαία συνδρομή, θα απολαμβάνετε κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου, μηδενική καταγραφή και προστασία από διαρροές DNS. Επιπλέον, η κρυπτογραφημένη επισκεψιμότητά σας θα δρομολογηθεί μέσω των διακομιστών 1076 του NordVPN σε 61 χώρες σε όλο τον κόσμο, επομένως η δραστηριότητά σας δεν θα εντοπιστεί ποτέ σε εσάς. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

Αυτόματος διακόπτης kill
Απεριόριστο εύρος ζώνης, μηδενικά όρια ταχύτητας και κανένας απολύτως περιορισμός στην κυκλοφορία.
Λογισμικό πολλαπλών πλατφορμών που λειτουργεί με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή.

Μην το χάσετε: Λάβετε έκπτωση 77% όταν εγγραφείτε στο 3ετές πρόγραμμα με το NordVPN με μόλις 2,75 $ το μήνα! Εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την υπηρεσία, κάθε πρόγραμμα καλύπτεται από εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Διαμόρφωση στοιχείων ελέγχου για παιχνίδια 3DS

Εάν είστε εξοικειωμένοι με την εξομοίωση, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να μεταβείτε στο μενού ρύθμισης παραμέτρων εισόδου του Citra και να συνδέσετε τις λειτουργίες του gamepad με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε. Αυτό το μενού είναι βαρετό και τα αναλογικά χειριστήρια δεν λειτουργούν σχεδόν τόσο καλά όταν ρυθμίζονται με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα, θα θέλετε να αλλάξετε ένα αρχείο διαμόρφωσης Citra για να παίξετε παιχνίδια 3DS σε υπολογιστή με οποιονδήποτε βαθμό πραγματικής ακρίβειας. Για να γίνει αυτό πιο εύκολο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση Σημειωματάριο ++ αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Τώρα, ας βρούμε το δρόμο μας προς το αρχείο που πρέπει να αλλάξουμε. Πρώτα, κάντε κλικ στο “Start” και πληκτρολογήστε “File Explorer”. Στη συνέχεια ανοίξτε το πρόγραμμα. Θα πρέπει να πάρετε μια οθόνη που μοιάζει κάπως έτσι. (Αγνοήστε τον φάκελο με τα κλεμμένα μιμίδια.)

Κάντε κλικ στη γραμμή εργαλείων πάνω από τους συχνούς φακέλους και πληκτρολογήστε “%AppData%” και μετά πατήστε Enter.

Στον φάκελο AppData, βρείτε και εισαγάγετε το φάκελο Citra.

Τώρα, μεταβείτε στο config. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο qt-config και επιλέξτε “Edit With Notepad++”.

Τώρα που βρίσκεστε στο Notepad++, θα πρέπει να δείτε μια οθόνη όπως αυτή.

ο [Controls] το τμήμα είναι αυτό που θα αντικαταστήσουμε. Αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο:

[Controls]

button_a="engine:sdl,joystick:0,button:1"

button_b="engine:sdl,joystick:0,button:0"

button_x="engine:sdl,joystick:0,button:3"

button_y="engine:sdl,joystick:0,button:2"

button_up="engine:sdl,joystick:0,hat:0,direction:up"

button_down="engine:sdl,joystick:0,hat:0,direction:down"

button_left="engine:sdl,joystick:0,hat:0,direction:left"

button_right="engine:sdl,joystick:0,hat:0,direction:right"

button_l="engine:sdl,joystick:0,button:4"

button_r="engine:sdl,joystick:0,button:5"

button_start="engine:sdl,joystick:0,button:7"

button_select="engine:sdl,joystick:0,button:6"

button_zl="engine:keyboard,code:49"

button_zr="engine:keyboard,code:50"

button_home="engine:keyboard,code:66"

circle_pad="axis_x:0,engine:sdl,joystick:0,axis_y:1"

c_stick="axis_x:3,engine:sdl,joystick:0,axis_y:4"

Τώρα, επισημάνετε το σύνολο [Controls] ενότητα, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε «Επικόλληση».

Η οθόνη σας θα πρέπει τώρα να μοιάζει με αυτό:

  Grammarly εναντίον Microsoft Editor: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Αποθηκεύστε το αρχείο διαμόρφωσης και κλείστε το έγγραφο.

Τα παιχνίδια σας με το Citra θα πρέπει πλέον να είναι εύκολα ελεγχόμενα με οποιοδήποτε gamepad συμβατό με XInput.

Διαμόρφωση ρυθμίσεων απόδοσης για παιχνίδια 3DS

Στο μενού Emulation -> Configuration, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν πάρα πολλές ρυθμίσεις απόδοσης για να ανησυχείτε. Θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η “Ενεργοποίηση CPU JIT” είναι επιλεγμένη στην καρτέλα Γενικά.

Στις ρυθμίσεις γραφικών σας, τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα. Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές σας ταιριάζουν με τις δικές μου, όπως φαίνεται παρακάτω, διαφορετικά μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα επιβράδυνσης/επιτάχυνσης/απόδοσης γενικά.

Η δυνατότητα να αλλάξετε την ανάλυσή σας ένα μεγάλο όφελος. Η προεπιλεγμένη ανάλυση 3DS είναι ένα πενιχρό 240p, και ενώ η ρύθμιση 3D και η μικρότερη οθόνη μπορούν να κάνουν αυτήν την εμφάνιση εκπληκτικά ευκρινή, αυτή η ανάλυση πιθανότατα θα φαίνεται φρικτή στην οθόνη σας. Συνιστούμε να ξεκινήσετε από την ανάλυση κάτω από 1080p ως βάση και να την μειώσετε εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα απόδοσης σε ορισμένα παιχνίδια. (Για παράδειγμα, το Kingdom Hearts 3D λειτουργεί καλά στο Citra, αλλά δεν μπορεί να γίνει μίμηση πάνω από το Native χωρίς ποινές απόδοσης.)

Εάν διαθέτετε έναν σύγχρονο υπολογιστή παιχνιδιών, θα πρέπει να μπορείτε να ωθήσετε την ανάλυση του Citra αρκετά ψηλά. Δεν είναι πολύ εντάσεως GPU, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τα παιχνίδια σας να φαίνονται καλύτερα από ποτέ με ευκολία. Συνιστούμε επίσης να ορίσετε τη Διάταξη οθόνης σε “Μεγάλη οθόνη” στα περισσότερα παιχνίδια.

Ρίξτε μια ματιά στο Ocarina of Time 3D με αυτές τις ρυθμίσεις γραφικών!

Προτεινόμενα παιχνίδια με καλή συμβατότητα

Ένας σύνδεσμος μεταξύ κόσμων
Ocarina of Time 3D
Majora’s Mask 3D
Sonic Generations
Super Mario 3D Land
Mario Kart 7
Super Smash Bros
Pokémon Ήλιος/Σελήνη
Pokémon Omega Ruby/Alpha Sapphire

Από τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στο Citra, αυτά είναι αυτά που φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα στον εξομοιωτή και θα πρέπει να παρέχουν ελάχιστες, έως και καθόλου πρόσθετες ρυθμίσεις από αυτόν τον οδηγό. Όλα αυτά είναι κλασικά παιχνίδια υψηλότερου διαμετρήματος (συστήματα πωλητές, ακόμη και) και τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν θέλετε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία Citra!

Μόλις δοκιμάσετε μόνοι σας το Citra και παίξετε κάποια άλλα παιχνίδια, μην διστάσετε να σχολιάσετε παρακάτω και να μας ενημερώσετε για το τι παίζετε. Μπορείτε επίσης να συνεισφέρετε στο Citra Compatibility Wiki για να σας βοηθήσει να βρείτε ποια παιχνίδια είναι συμβατά και να αναφέρετε τα σφάλματα συμβατότητας που μπορεί να έχουν ορισμένα.

Επιπλέον, για να παραμείνετε ενημερωμένοι για τα πιο πρόσφατα Citra και Emulation, σας συνιστούμε να το ακολουθήσετε Απλά Ώστιν και BSoD Gaming. Δημοσιεύουν πολλούς υπέροχους οδηγούς βίντεο και ενημερώσεις ειδήσεων για την εξομοίωση 3DS!

Καλό παιχνίδι!