Πώς να μεταφέρετε επαφές, αρχείο καταγραφής κλήσεων και μηνύματα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο με το MobileTrans

Δεν είναι ποτέ εύκολη η μετάβαση σε ένα νέο τηλέφωνο. Εάν κάνετε αναβάθμιση από ένα iPhone σε άλλο, δεν θα έχετε πολλά προβλήματα, αλλά εάν κάνετε εναλλαγή από iPhone σε Android ή αντίστροφα, δεν θα είναι τόσο ομαλή όσο νομίζετε.

Τόσο η Apple όσο και η Google διαθέτουν εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να εγκαταλείψετε την πλατφόρμα του ανταγωνιστή τους. Αυτές οι εφαρμογές είναι μια προσπάθεια να κάνουν τους χρήστες να συμμετάσχουν στην άλλη πλευρά. Τούτου λεχθέντος, δεν αλλάζουν όλοι μεταξύ των δύο πλατφορμών, αλλά όταν το κάνουμε, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή όπως MobileTrans.

Το MobileTrans είναι μια εφαρμογή που μπορεί να μεταφέρει επαφές, αρχείο καταγραφής κλήσεων και μηνύματα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο. Μπορεί επίσης να μεταφέρει φωτογραφίες, βίντεο, εφαρμογές και δεδομένα εφαρμογών, αλλά τα δύο τελευταία έχουν κάποιους περιορισμούς. Δεν θα μεταφέρει απλώς δεδομένα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, αλλά σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας και να το επαναφέρετε από ένα αντίγραφο ασφαλείας. Ωστόσο, το MobileTrans δεν είναι δωρεάν. Κοστίζει 30 $ για άδεια ενός έτους και έχει επίσης μια δοκιμαστική έκδοση η οποία είναι φυσικά περιορισμένη

Προετοιμασία συσκευής Android

Προκειμένου το MobileTrans να μεταφέρει δεδομένα προς ή από ένα τηλέφωνο Android, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε όταν συνδέσετε το τηλέφωνο Android στον υπολογιστή σας. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στις Επιλογές προγραμματιστή.

Μόλις συνδεθεί, το MobileTrans θα εγκαταστήσει την εφαρμογή Android στη συσκευή σας για να τη βοηθήσει να μεταφέρει τα δεδομένα.

  Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λογαριασμών Twitter στον Ιστό

Όταν ξεκινήσει η μεταφορά, εάν το τηλέφωνο προορισμού σας είναι τηλέφωνο Android, θα πρέπει να του παραχωρήσετε άδεια να αλλάξει την προεπιλεγμένη εφαρμογή μηνυμάτων δύο φορές κατά τη μεταφορά.

Δεν χρειάζεστε μια ριζωμένη συσκευή για να λειτουργήσει αυτό.

Προετοιμασία συσκευής iOS

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε ένα iPhone όταν μεταφέρετε δεδομένα από αυτό σε ένα τηλέφωνο Android. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι ξεκλείδωτη όταν τη συνδέετε στον υπολογιστή σας και η εφαρμογή θα φροντίσει για τα υπόλοιπα. Δεν χρειάζεστε συσκευή jailbroken για να λειτουργήσει αυτό. Εάν η συσκευή σας είναι jailbreak, δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα.

Μεταφορά επαφών, αρχείου καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων

Για να μεταφέρετε επαφές, αρχείο καταγραφής κλήσεων, μηνύματα και άλλα δεδομένα από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, πρέπει να έχετε και τα δύο τηλέφωνα στη διάθεσή σας. Πρέπει να μπορείτε να συνδέσετε και τα δύο τηλέφωνα στον υπολογιστή ή στο Mac σας μέσω USB. Εκκινήστε την εφαρμογή και συνδέστε τα τηλέφωνά σας.

Το MobileTrans θα αναγνωρίσει αυτόματα το συνδεδεμένο τηλέφωνο. Ορίζει το ένα ως «Πηγή» και το άλλο ως «Προορισμό». Τα δεδομένα μεταφέρονται από το τηλέφωνο προέλευσης στο τηλέφωνο προορισμού. Εάν τα λάθος τηλέφωνα έχουν επισημανθεί ως Πηγή και Προορισμός, κάντε κλικ στο κουμπί Αναστροφή στη μέση για να αλλάξετε τις θέσεις τους.

Το MobileTrans θα σαρώσει το τηλέφωνο πηγής για επαφές, μηνύματα κειμένου, συμβάντα ημερολογίου, αρχεία καταγραφής κλήσεων, φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, εφαρμογές και δεδομένα εφαρμογών. Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, το κουμπί «Έναρξη μεταφοράς» γίνεται μπλε. Κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσει η μεταφορά δεδομένων. Μπορείτε να επιλέξετε ποια δεδομένα θα μεταφέρονται στο τηλέφωνο προορισμού. Το MobileTrans μπορεί να σκουπίσει το τηλέφωνο προορισμού πριν μεταφέρει δεδομένα ή μπορεί να διατηρήσει τις πληροφορίες στο τηλέφωνο και να τις προσθέσει σε αυτό.

  Πώς να κάνετε αναγκαστική επανεκκίνηση του iPhone 13 Pro

Η μεταφορά μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων που πρόκειται να μεταφερθούν. Η δοκιμή μας συνίστατο σε μεταφορά επαφών, αρχείου καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων σε άλλο τηλέφωνο. Φωτογραφίες, βίντεο και μουσική εξαιρέθηκαν και η μεταφορά κράτησε καλά δεκαπέντε λεπτά.

Εφαρμογές και δεδομένα εφαρμογών

Το MobileTrans μπορεί επίσης να μεταφέρει εφαρμογές και δεδομένα εφαρμογών από το ένα τηλέφωνο στο άλλο, αλλά υπάρχουν εξαιρέσεις. Εάν μεταφέρετε δεδομένα από ένα iPhone σε ένα Android, αυτό πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή απλά δεν μπορείτε να εκτελέσετε μια εφαρμογή iOS σε τηλέφωνο Android.

Ωστόσο, εάν μεταφέρετε δεδομένα από ένα τηλέφωνο Android σε άλλο, αυτή η δυνατότητα θα λειτουργήσει με ορισμένες εξαιρέσεις. Ορισμένες εφαρμογές ενδέχεται να μην αποθηκεύουν δεδομένα στη συσκευή σας, οπότε δεν θα μεταφερθούν. Επίσης, επειδή το Android είναι κατακερματισμένη πλατφόρμα, η συμβατότητα εφαρμογών ενδέχεται επίσης να αποτρέψει τη μεταφορά εφαρμογών και δεδομένων εφαρμογών.

Αντίγραφα ασφαλείας τηλεφώνου

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το MobileTrans μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του τηλεφώνου σας. Αυτό περιλαμβάνει επαφές, μηνύματα κειμένου, συμβάντα ημερολογίου, αρχεία καταγραφής κλήσεων, φωτογραφίες, μουσική, βίντεο, εφαρμογές και δεδομένα εφαρμογών. Το αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύεται στον υπολογιστή ή στο Mac σας και το MobileTrans μπορεί να επαναφέρει το τηλέφωνό σας με ένα αντίγραφο ασφαλείας που έχει ληφθεί με την εφαρμογή.

Πλεονεκτήματα μειονεκτήματα

Το MobileTrans λειτουργεί εξαιρετικά ως επί το πλείστον. Έχει μια διαισθητική διεπαφή που το καθιστά εύκολο στη χρήση ακόμα κι αν δεν είστε τόσο γνώστες της τεχνολογίας. Σε πλήρη αντίθεση, το iTunes χρειάζεται χρόνο για να καταλάβει τι μπορεί να αναγκάσει τους χρήστες iPhone να στραφούν στο MobileTrans.

  Περιστρέψτε ένα στρώμα σε μια προσαρμοσμένη γωνία

Αν συγκρίνετε το MobileTrans με την επίσημη εφαρμογή Move to iOS της Apple, το MobileTrans έρχεται στην κορυφή. Η Μετακίνηση στο iOS μπορεί να μετακινήσει τις επαφές σας, τα μηνύματα κειμένου, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, τους σελιδοδείκτες, τους λογαριασμούς αλληλογραφίας και τα ημερολόγιά σας από ένα τηλέφωνο Android σε ένα iPhone. Οι σελιδοδείκτες και οι λογαριασμοί αλληλογραφίας μπορούν πραγματικά να συγχρονιστούν μέσω του Chrome, επομένως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό. Το MobileTrans μπορεί να μεταφέρει μηνύματα, αρχεία καταγραφής κλήσεων, επαφές, φωτογραφίες, βίντεο και δεδομένα ημερολογίου. Το επιπλέον κομμάτι δεδομένων που μπορεί να μεταφέρει η εφαρμογή είναι τα αρχεία καταγραφής κλήσεων που δεν μπορείτε να μεταφέρετε μέσω μιας υπηρεσίας cloud.

Όσον αφορά τη λύση iOS σε Android της Google, είναι πολύ πίσω από το MobileTrans. Η Google σάς ζητά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας στο Google Drive. Μπορεί να μεταφέρει επαφές, συμβάντα ημερολογίου και φωτογραφίες και βίντεο. Δεν μπορεί να μεταφέρει μηνύματα ή το αρχείο καταγραφής κλήσεων. Επιπλέον, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει ώρες, καθώς όλα πρέπει να μεταφορτωθούν πρώτα στο Google Drive και στη συνέχεια να συγχρονιστούν ξανά στο τηλέφωνό σας από αυτό. Ο φόρος που θα έχει στο σχέδιο δεδομένων σας είναι μια άλλη ιστορία, όπως και ο χρόνος που θα βαλτώσει το εύρος ζώνης σας.

Οι περιορισμοί του MobileTran έγκεινται στις συσκευές, αν και αυτοί δεν είναι κραυγαλέοι περιορισμοί. Το MobileTrans έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί με iPhone, τηλέφωνα Android, ακόμη και με Windows Phone, αλλά δεν θα λειτουργεί σε συσκευή iOS που εκτελεί κάτι παλαιότερο από το iOS 5. Έχει υποστήριξη για Android 2.1 και νεότερη έκδοση, οπότε αυτό είναι αρκετά εντυπωσιακό. Είναι καλή ιδέα να ελέγξετε το υποστηριζόμενες συσκευές πριν αγοράσετε άδεια χρήσης για την εφαρμογή.