Περιστρέψτε ένα στρώμα σε μια προσαρμοσμένη γωνία

Το Photoshop έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές που μπορείτε να μετρήσετε. Αν κάποιος καθόταν και έγραφε ένα εκτενές εγχειρίδιο στην εφαρμογή, μια νεότερη έκδοση του θα ήταν διαθέσιμη πριν το εγχειρίδιο μισοτελειωθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν τα βασικά του Photoshop και γνωρίζουν τα άλλα χαρακτηριστικά όσο περισσότερο εργάζονται με αυτό. Το Photoshop σάς επιτρέπει να περιστρέφετε ελεύθερα επίπεδα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι εάν περιστρέφετε με ελεύθερο χέρι, δεν είναι πάντα εύκολο να ευθυγραμμίσετε στρώματα και αντικείμενα ή να διασφαλίσετε ότι τα περιστρέφετε όλα στον ίδιο βαθμό. Η απόσταση κατά μερικές μοίρες μπορεί, μακροπρόθεσμα, να κάνει την τελική εικόνα να φαίνεται άσχημη και μπορεί να δυσκολέψει την ευθυγράμμιση των αντικειμένων. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να περιστρέφετε ένα στρώμα σε μια ακριβή γωνία αντί να χρησιμοποιείτε ελεύθερο χέρι.

  Πώς να προσθέσετε μια παύλα ή μια διακεκομμένη διαδρομή σε σχήματα και μονοπάτια στο Photoshop

Προσαρμοσμένη γωνία περιστροφής

Για να περιστρέψετε ένα επίπεδο, πρέπει πρώτα να εισέλθετε στη λειτουργία μετασχηματισμού. Επιλέξτε το επίπεδο που θέλετε να περιστρέψετε και μεταβείτε στο Edit>Free Transform. Σε παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, η επιλογή Free Transform ενδέχεται να βρίσκεται στην περιοχή Edit>Transform>Free Transform. Τόσο στην παλιά όσο και στη νέα έκδοση του Photoshop, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+T για να μεταβείτε στη λειτουργία Free Transform.

Στη λειτουργία ελεύθερου μετασχηματισμού, το επίπεδο έχει ένα περίγραμμα γύρω του με τελικά σημεία στα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε για να το περιστρέψετε. Εάν κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift και περιστρέψετε ένα στρώμα, αυτό περιστρέφεται κατά 15 μοίρες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Pick Up όπου μείνατε στο MS Word

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό και χρειάζεστε κάτι μεταξύ των προκαθορισμένων μοιρών περιστροφής, κοιτάξτε τη γραμμή στο επάνω μέρος. Θα δείτε ένα πεδίο εισαγωγής με ένα σύμβολο γωνίας δίπλα του. Εδώ μπορείτε να ορίσετε έναν προσαρμοσμένο βαθμό περιστροφής. Εισαγάγετε οτιδήποτε από -180 έως 180. Το μείον θα περιστρέψει ένα στρώμα αριστερόστροφα ενώ ένας αριθμός θετικού βαθμού θα το περιστρέψει δεξιόστροφα.

Πατήστε το πλήκτρο Enter για να εφαρμόσετε τη νέα γωνία. Μπορείτε να το κάνετε πολλές φορές στο ίδιο επίπεδο ή αντικείμενο. Μπορείτε να περιστρέψετε πολλά στρώματα σε προσαρμοσμένη γωνία επιλέγοντάς τα όλα και εισάγοντας το βαθμό περιστροφής στο ίδιο πλαίσιο εισαγωγής. Αυτό ισχύει για σχήματα καθώς και για μονοπάτια.

  Πώς να μεγεθύνετε ένα μέρος μιας φωτογραφίας σε iPhone και iPad

Και στις δύο περιπτώσεις, πρέπει να εισαγάγετε τη λειτουργία ελεύθερου μετασχηματισμού και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το πεδίο εισαγωγής γωνίας στο επάνω μέρος για να περιστρέψετε ένα στρώμα ή διαδρομή ή αντικείμενο.

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση περιστροφής. Κάθε φορά που χρειάζεται να περιστρέψετε ένα στρώμα, θα πρέπει να εισάγετε ξανά τον βαθμό. Εάν δεν μπορείτε να περιστρέψετε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα λόγω της δομής του αρχείου σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε οδηγούς που θα σας βοηθήσουν να περιστρέψετε στη σωστή γωνία με ελεύθερο χέρι.