Πώς να μεταδώσετε περιεχόμενο από το Chrome στο Google Home σας

Τα έξυπνα ηχεία Google Home είναι χρήσιμα για τη λήψη πληροφοριών μέσω φωνητικών εντολών, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να παίξετε ένα τραγούδι που είναι αποθηκευμένο στο iCloud Drive ή αλλού; Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το Chrome για τη μετάδοση διαδικτυακού περιεχομένου από την επιφάνεια εργασίας σας στο Google Home.

Η ομορφιά της μετάδοσης από το Chrome είναι ότι μπορείτε να το κάνετε από οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει το πρόγραμμα περιήγησης. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να κάνετε μετάδοση από πολλές καρτέλες. Για να αλλάξετε πηγές, πρέπει να φορτώσετε μια διαφορετική σελίδα στην αρχική καρτέλα ή να αποσυνδέσετε την πρώτη μετάδοση και, στη συνέχεια, να συνδεθείτε ξανά σε διαφορετική καρτέλα.

Ξεκινώντας

Για μετάδοση πολυμέσων, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας Google Home είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το κάνετε ελέγχοντας τον καιρό ή να εκτελέσετε κάποια άλλη εργασία που απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην εφαρμογή Google Home στην κινητή συσκευή σας για να επαληθεύσετε τη σύνδεσή της. Πατήστε στην καταχωρισμένη μονάδα Google Home, ακολουθούμενη από το εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία στην ακόλουθη οθόνη. Θα δείτε το όνομα του συνδεδεμένου δικτύου (SSID) στη λίστα Wi-Fi.

  Ανταλλάξτε κείμενο και διευθύνσεις URL μεταξύ Android και Chrome με δέσμη μηνυμάτων

Εάν χρειάζεστε οδηγίες για τη ρύθμιση της συσκευής σας Google Home ή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, ανατρέξτε στον οδηγό μας.

Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής, το smartphone ή το tablet με το Chrome είναι στο ίδιο δίκτυο. Οι οδηγίες εξαρτώνται από το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του Chrome. Για να το ελέγξετε σε Windows, macOS ή Chrome OS, κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία, κάντε κλικ στο «Βοήθεια» στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Σχετικά με το Google Chrome». Το πρόγραμμα περιήγησης είτε θα αναφέρει ότι είναι τρέχον είτε θα ζητήσει επανεκκίνηση για ενημέρωση.

Για αυτόν τον οδηγό, χρησιμοποιούμε την έκδοση 78.0.3904.108.

Κάντε κλικ στις τρεις τελείες, κάντε κλικ

Μετάδοση πολυμέσων από το Chrome

Αρχικά, προσθέστε το κουμπί Cast στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης. Αυτό το βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά είναι μια πιο γρήγορη επιλογή σε σχέση με την εκκίνηση της λειτουργίας Cast από το αναπτυσσόμενο μενού κάθε φορά που θέλετε να κάνετε αναπαραγωγή πολυμέσων στο Google Home.

  Διακοπή αυτόματης αναπαραγωγής σε Chrome, Firefox, Opera, Safari και IE

Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Μετάδοση” από το αναπτυσσόμενο μενού. Το εικονίδιο Cast εμφανίζεται προσωρινά δίπλα στην εικόνα του λογαριασμού σας, όπως φαίνεται παρακάτω. Κάντε δεξί κλικ σε αυτό το εικονίδιο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Πάντα να εμφανίζεται το εικονίδιο» στο αναδυόμενο μενού.

Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Cast και, στη συνέχεια, κάντε κλικ

Στη συνέχεια, φορτώστε τα πολυμέσα σας στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Για παράδειγμα, μπορείτε να μεταδώσετε μουσική που έχετε αποθηκεύσει στο iCloud Drive της Apple ή στο Dropbox. Από εκεί, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Cast και επιλέξτε τη συσκευή σας Google Home από την αναπτυσσόμενη λίστα. Θα ακούσετε ένα ηχητικό εφέ από τη συσκευή που θα αναγνωρίζει ότι βρίσκεται τώρα σε λειτουργία μετάδοσης. Το κουμπί Cast της γραμμής εργαλείων του Chrome γίνεται επίσης μπλε.

Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε τοπικά αρχεία σύροντάς τα σε μια καρτέλα Chrome και χρησιμοποιώντας αυτήν ως πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου ή βίντεο. Μάθετε περισσότερα στον τοπικό μας οδηγό casting.

  Το Pine είναι ένας όμορφος διαχειριστής σελιδοδεικτών που βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησής σας [Chrome]

Ωστόσο, εάν δεν προσθέσατε το κουμπί Cast στη γραμμή εργαλείων του Chrome, μπορείτε απλώς να κάνετε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία, να κάνετε κλικ στο “Μετάδοση” στο αναπτυσσόμενο μενού και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη συσκευή σας Google Home.

Για να ελέγξετε την αναπαραγωγή στο Google Home, ακολουθούν διάφορες φωνητικές εντολές:

Γεια, Google, σταμάτα
Γεια, Google, ποιος είναι ο όγκος;
Γεια, Google, άνοιξε το
Γεια, Google, απόρριψε το
Γεια, Google, μέγιστος όγκος
Γεια, Google, ελάχιστος όγκος
Γεια, Google, επίπεδο έντασης [1-10]
Γεια, Google, τόμος σε [1-100] τοις εκατό
Γεια σου, Google, αύξησε την ένταση ήχου κατά 10 τοις εκατό
Γεια σου, Google, μείωσε την ένταση ήχου κατά 10 τοις εκατό

Για να σταματήσετε τη μετάδοση, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί Cast δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στη συσκευή σας Google Home.