Νέες δυνατότητες στον Firefox 32 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Ο Firefox 32 για Windows, Mac και Linux κυκλοφορεί και μαζί του έρχεται μια νέα έκδοση και για Android. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν νέες δυνατότητες για τελικούς χρήστες και προγραμματιστές. Μια σημαντική αλλαγή για τους τελικούς χρήστες που χρησιμοποιούν την έκδοση για υπολογιστές είναι ένα νέο μενού περιβάλλοντος που καταργεί τις επιλογές που βασίζονται στο κείμενο και προσθέτει κουμπιά για επιστροφή, εμπρός, ανανέωση και προσθήκη σελιδοδείκτη μιας σελίδας. Έχουν γίνει οι συνήθεις διορθώσεις σφαλμάτων και έχουν εφαρμοστεί νέες ιδιότητες CSS. Οι χρήστες Android λαμβάνουν και πάλι κάποιες αλλαγές στη διεπαφή χρήστη. Η νέα σελίδα εκκίνησης έλαβε ανανέωση και προστέθηκαν γρήγορα στοιχεία ελέγχου για τη διαγραφή του ιστορικού περιήγησής σας μαζί με μια ωραία λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης για τη γραμμή URL.

Επιτραπέζιος υπολογιστής Firefox 32

Νέο μενού περιβάλλοντος

Το νέο μενού περιβάλλοντος, που είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, είναι μικρότερο σε μήκος. Οι επιλογές πίσω, εμπρός, σελιδοδείκτης και ανανέωσης έχουν καταργηθεί υπέρ των εικονιδίων. Εκτός από μια ωραία εμφάνιση, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία προσθήκη αξίας που να μπορεί να συσχετιστεί με αυτήν την αλλαγή που είναι καλλυντική. Τα κουμπιά θα εμποδίσουν έναν χρήστη να επιλέξει κατά λάθος την επιλογή ανανέωσης ή επιστροφής ή προώθησης από το μενού περιβάλλοντος, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι αυτό είναι ένα λάθος που κάνω μόνο εγώ και όχι ένα γενικό πρόβλημα. Η εμφάνιση είναι ωραία πάντως. Η Mozilla δεν έχει κάνει ασταθή δουλειά στα εικονίδια.

  Παρακολουθήστε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε πιο συχνά [Android]

Βελτίωση στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης και πρόσθετων

Έχουν γίνει βελτιώσεις τόσο στον κωδικό πρόσβασης όσο και στον διαχειριστή πρόσθετων. Δεν έχουμε εντοπίσει αλλαγές διεπαφής χρήστη στη διαχείριση πρόσθετων, αλλά ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης έχει νέα πεδία που δείχνουν πότε χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά ένας κωδικός πρόσβασης και πότε ενημερώθηκε για τελευταία φορά.

Εύρεση γραμμής εργαλείων Εμφανίζει τον αριθμό των αποτελεσμάτων

Αυτή είναι σίγουρα μια από τις μικρότερες αλλαγές, αλλά οι τελικοί χρήστες θα το καλωσορίσουν. Όταν πραγματοποιείτε αναζήτηση για έναν όρο ή μια φράση σε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων Εύρεση, θα σας δείχνει τώρα πόσα στοιχεία βρέθηκαν και ποια από τα στοιχεία που βλέπετε.

  Συλλέξτε και τακτοποιήστε το κείμενο του προχείρου σε ένα ενιαίο μήνυμα [Android]

Firefox 32 Android

Αλλαγή γλώσσας από τον Firefox

Ο Firefox υποστηρίζει πολλές γλώσσες και τώρα μπορείτε να επιλέξετε μία από αυτές τις υποστηριζόμενες γλώσσες χωρίς να φύγετε από το πρόγραμμα περιήγησης. Πατήστε το κουμπί περισσότερα και στην περιοχή Ρυθμίσεις>Γλώσσα επιλέξτε σε ποια γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης.

Αυτόματη συμπλήρωση διεύθυνσης URL

Όταν πηγαίνετε να πληκτρολογήσετε κάτι στη γραμμή URL, θα σας δοθούν προτάσεις και θα σας ερωτηθούν εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε τις προτάσεις αναζήτησης με βάση αυτά που έχετε πληκτρολογήσει.

Μεταμόρφωση οικιακού πίνακα

Η αρχική σελίδα του Firefox, συγκεκριμένα ο πίνακας Top Site έχει μια ωραία νέα εμφάνιση. Είναι σχεδόν Metro στην εμφάνιση των πραγμάτων και θα ταιριάζει καλά με το νέο Material Design.

  Οι 8 καλύτερες εφαρμογές γραπτών μηνυμάτων για Android

Εκκαθάριση ιστορικού από τον πίνακα ιστορικού

Εάν θέλατε ποτέ έναν πιο γρήγορο τρόπο για να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας στη συσκευή σας Android, ο Firefox μόλις σας τον έδωσε. Επισκεφτείτε τον πίνακα Ιστορικό και θα δείτε μια επιλογή Εκκαθάριση ιστορικού περιήγησης.

Για τους προγραμματιστές, οι αλλαγές είναι όλες κάτω από την κουκούλα. Πολλές νέες ιδιότητες CSS έχουν υλοποιηθεί και το Gamepad API έχει οριστικοποιηθεί και ενεργοποιηθεί από προεπιλογή. Ένας νέος επεξεργαστής ήχου web έχει εισαχθεί μεταξύ άλλων. Διαβάστε το πλήρες αρχείο καταγραφής αλλαγών για Firefox για επιτραπέζιους υπολογιστές και Firefox για Android να μάθω περισσότερα.

Εγκαταστήστε το Firefox 32 για Windows, Mac και Linux

Εγκαταστήστε το Firefox για Android