Περιορίστε την πρόσβαση στην εφαρμογή και τη λειτουργικότητα της συσκευής με ένα PIN

Πόσο συχνά δίνετε στους φίλους σας το τηλέφωνό σας για να τους δείξετε μια αστεία εικόνα; Εάν έχετε παιδιά, είναι πιθανό να γνωρίζουν ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασης ή το PIN σας. Πάντα προτιμούσα να χρησιμοποιώ ένα PIN από έναν κωδικό πρόσβασης επειδή είναι πιο γρήγορο στην εισαγωγή αλλά προφανώς λιγότερο ασφαλές, αλλά το γεγονός είναι ότι ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε PIN ή κωδικό πρόσβασης, όποιος είναι αρκετά αποφασισμένος θα το καταλάβει απλώς βλέποντάς σας να το εισάγετε επανειλημμένα. Το Guest Locker Smart Security είναι μια εφαρμογή Android αξίας 1,99 $ στο Google Play Store που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε δύο PIN/Κωδικούς πρόσβασης, καθένας από τους οποίους κλειδώνει ένα διαφορετικό σύνολο εφαρμογών στο τηλέφωνό σας. Βασικά, δημιουργείτε ένα PIN για τον εαυτό σας ως Διαχειριστή της συσκευής και ένα δεύτερο PIN για έναν επισκέπτη. Εσείς επιλέγετε σε ποια αρχεία και εφαρμογές έχει πρόσβαση ο λογαριασμός Guest. Η εφαρμογή το κάνει έτσι ώστε ένας χρήστης να μην αντιλαμβάνεται ότι έχετε επιπλέον ασφάλεια στο τηλέφωνό σας και να πιστεύει ότι έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα. Η εφαρμογή δεν απαιτεί άδεια root για να εκτελεστεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Google Analytics στο Nintendo Switch eShop

Όταν εκκινείτε το Guest Locker Smart Security, σας ζητά να ρυθμίσετε έναν διαχειριστή και έναν κωδικό PIN επισκέπτη. Σας ζητά επίσης να ορίσετε τη δική σας ερώτηση ασφαλείας για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε το PIN σε περίπτωση που το ξεχάσετε. Η εφαρμογή συνδέεται με τον λογαριασμό Google στη συσκευή σας και θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε ένα ξεχασμένο PIN από αυτόν.

Αφού ρυθμίσετε το PIN, θα πρέπει να εκχωρήσετε στην εφαρμογή διάφορα δικαιώματα, ώστε να μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του Guest Locker Smart Security ως προεπιλεγμένης οθόνης κλειδώματος και εκκίνησης εφαρμογών για τη συσκευή σας. Επίσης, παρακάμπτει τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής μεταξύ άλλων.

  Πώς να υποτονίσετε μια CPU για να αυξήσετε την απόδοση του υπολογιστή

Αφού παραχωρηθούν όλα τα δικαιώματα και οριστούν δεόντως οι κωδικοί πρόσβασης/PIN, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή του τι θέλετε να αποκρύψετε. Το Guest Locker Smart Security σάς επιτρέπει να αποκλείετε κλήσεις, SMS και MMS στον λογαριασμό επισκέπτη. Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε επαφές και φωτογραφίες, καθώς και εφαρμογές. Η εφαρμογή μπορεί να αποκλείσει την πρόσβαση στην εφαρμογή κύριας κλήσης, αλλά για εφαρμογές όπως το Skype, θα πρέπει να τις αποκρύψετε για τον λογαριασμό επισκέπτη, εάν δεν θέλετε να πραγματοποιείται καμία από τις κλήσεις σας ή να γίνονται κλήσεις από αυτόν, από τον λογαριασμό επισκέπτη .

Όταν κλειδώνετε τη συσκευή σας, σας ζητείται να εισαγάγετε ένα PIN για να την ξεκλειδώσετε. Εάν εισαγάγετε το PIN διαχειριστή, η συσκευή ξεκλειδώνεται με πλήρη πρόσβαση για εσάς. Εάν εισαγάγετε το PIN επισκέπτη, η συσκευή ξεκλειδώνεται με όλους τους περιορισμούς. Αυτό με το οποίο καταλήγετε είναι μια ασφαλής συσκευή που μπορείτε να μοιραστείτε με οποιονδήποτε. Όσον αφορά τη διεπαφή, η εφαρμογή είναι εξαιρετική και όντως εκπληρώνει την υπόσχεση ότι κανείς δεν μπορεί να πει εάν έχετε κλειδώσει τη συσκευή ή όχι. Η ίδια η ιδέα είναι πολύ καλή, καθώς χρησιμοποιούμε λογαριασμούς επισκεπτών για να παρέχουμε περιορισμένη πρόσβαση σε επισκέπτες ή παιδιά στους επιτραπέζιους υπολογιστές μας. Δεν υπάρχει λόγος να μην μπορεί να λειτουργήσει η ίδια ιδέα εδώ, ειδικά αν λάβουμε υπόψη πόσο καλά εκτελείται.

  Πώς να συνδέσετε απευθείας σε ένα τμήμα μιας ιστοσελίδας

Εγκαταστήστε το Guest Locker Smart Security από το Google Play Store