Πώς να μεταβείτε σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό στο Instagram

Ψάχνετε για περισσότερα από το Instagram από το ελάχιστο από αυτά που προσφέρει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης; Ο επαγγελματικός λογαριασμός του Instagram είναι ο τρόπος για να γίνει ακριβώς αυτό — και δεν είναι μόνο για επιχειρήσεις και παράγοντες επιρροής. Θα εξηγήσουμε ακριβώς τι μπορείτε να κάνετε με έναν επαγγελματικό λογαριασμό Instagram και πώς να αλλάξετε το προφίλ σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις ενδιαφέρουσες λειτουργίες.

Τι είναι ένας επαγγελματικός λογαριασμός Instagram;

Υπάρχουν δύο τύποι επαγγελματικών λογαριασμών Instagram: business και creator. Εάν είστε επιχείρηση ή δημιουργός, συμφέρει να έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό. Ωστόσο, εάν δεν ορίζετε τον εαυτό σας ως κανένα από τα δύο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες με μερικούς διαφορετικούς τρόπους.

Ένας από τους καλύτερους λόγους για να μεταβείτε σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό είναι η πρόσβαση στα insights του Instagram για να κατανοήσετε καλύτερα το κοινό σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε πράγματα όπως τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού, η ενεργότητα του κοινού, οι εμφανίσεις και οι ακόλουθοι. Μπορείτε επίσης να βλέπετε επισκέψεις προφίλ από τις αναρτήσεις και τις ιστορίες σας.

  Πώς να βρείτε παλιές αναρτήσεις στο Instagram

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα εισερχόμενα μηνυμάτων σας θα αναβαθμιστούν. Αντί να ομαδοποιούνται όλα τα μηνύματά σας, θα λάβετε ένα κύριο και γενικό φάκελο εισερχομένων.

Εάν είστε επιχείρηση ή δημιουργός, το να έχετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε διαφημίσεις Instagram, οι οποίες θα κάνουν το όνομά σας να βγει στην πλατφόρμα πολύ πιο εύκολα. Αν και κοστίζει χρήματα για να ενισχύσετε τη δημοσίευσή σας μέσω μιας διαφήμισης, έχει αποδειχθεί ότι είναι συμφέρουσα.

Σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα που είναι συνδεδεμένο με το προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που επισκέπτονται έναν επαγγελματικό λογαριασμό μπορούν να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί καταστήματος και να αγοράσουν αγαθά χωρίς να φύγουν ποτέ από το Instagram.

Υπάρχουν πολλές άλλες δυνατότητες που συνοδεύουν έναν επαγγελματικό λογαριασμό, όπως η προσθήκη ενός κουμπιού παρότρυνσης για δράση, ο προγραμματισμός περιεχομένου και η αποθήκευση απαντήσεων. Λοιπόν, γιατί να μην αλλάξετε τον προσωπικό σας λογαριασμό σε έναν επαγγελματικό για να το δείτε μόνοι σας;

Πώς να αλλάξετε το προφίλ σας Instagram σε έναν επαγγελματικό λογαριασμό

Ξεκινώντας από την κύρια οθόνη της εφαρμογής Instagram, πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην κάτω δεξιά γωνία—θα μεταφερθείτε στο προφίλ σας. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο του χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο.

  Πώς να διαγράψετε ένα σχόλιο στο Instagram

Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Τύπος λογαριασμού και εργαλεία στην περιοχή Για επαγγελματίες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Αλλαγή σε επαγγελματικό λογαριασμό. Από εκεί, κάντε κλικ στο Continue μέσω των διαφανειών μέχρι να φτάσετε στη σελίδα Τι σας περιγράφει καλύτερα.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τι είδους λογαριασμό έχετε. Εάν πιστεύετε ότι κανένας από τους προτεινόμενους τύπους λογαριασμών δεν περιγράφει τον δικό σας, μπορείτε να αναζητήσετε κάποιον που να το περιγράφει. Αυτή είναι επίσης η στιγμή για να αποφασίσετε εάν θέλετε να εμφανίσετε τον τύπο του λογαριασμού σας στο προφίλ σας—εμφανίζεται κάτω από το όνομά σας. Κάντε εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Εμφάνιση στο προφίλ.

Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε αν είστε δημιουργός ή επιχείρηση. Εάν δεν είστε επιχείρηση, απλώς επιλέξτε δημιουργό. Πατήστε Επόμενο μόλις τελειώσετε.

Εάν έχετε άλλους λογαριασμούς Instagram ή Facebook που θέλετε να συνδέσετε στον επαγγελματικό σας λογαριασμό, μπορείτε να τους προσθέσετε στην επόμενη σελίδα. Εάν όχι, επιλέξτε Όχι τώρα.

  Πώς να αρχειοθετήσετε μια ανάρτηση στο Instagram

Αφού ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του επαγγελματικού λογαριασμού, θα πρέπει να ακολουθήσετε πολλά βήματα για να ολοκληρώσετε το προφίλ σας, όπως να αυξήσετε το κοινό σας και να μάθετε πώς λειτουργούν οι διαφημίσεις στην πλατφόρμα.

Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε το προφίλ σας και θα δείτε την επιλογή Επαγγελματικός πίνακας εργαλείων διαθέσιμη για εσάς. Εδώ θα μπορείτε να δείτε όλες τις πληροφορίες σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε επαγγελματικούς πόρους.

Εάν διαπιστώσετε ότι θέλετε να επιστρέψετε ξανά σε έναν προσωπικό λογαριασμό, ειδικά εάν πρέπει να κάνετε τον λογαριασμό σας στο Instagram ιδιωτικό, μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις και απόρρητο και επιλέξτε Εργαλεία και στοιχεία ελέγχου Δημιουργού.

Από εκεί, επιλέξτε Εναλλαγή τύπου λογαριασμού και μετά Εναλλαγή σε προσωπικό λογαριασμό. Πατήστε Αλλαγή σε προσωπικό λογαριασμό όταν εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο και ο λογαριασμός σας θα οριστεί αμέσως σε προσωπικό για άλλη μια φορά.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προφίλ σας με έναν επαγγελματικό λογαριασμό

Δεν χρειάζεται να είστε μεγάλη επιχείρηση για να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες επαγγελματικού λογαριασμού του Instagram. Εάν είστε ένας εμπνευσμένος δημιουργός ή απλώς απολαμβάνετε να επιδεικνύετε τη φωτογραφία σας, μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις για την ανάπτυξή σας με τον επαγγελματικό πίνακα ελέγχου. Δοκιμάστε να αλλάξετε το προφίλ σας από προσωπικό σε επαγγελματικό και δείτε τι μπορεί να σας προσφέρει ο νέος λογαριασμός. Και μην ανησυχείτε – αν δεν σας αρέσει, μπορείτε εύκολα να επιστρέψετε.