Πώς να μεταβείτε αυτόματα στο σκοτεινό θέμα τη νύχτα στον Firefox

Ο Firefox έχει τόσο σκοτεινό όσο και ανοιχτό θέμα. Εναπόκειται στον χρήστη να αποφασίσει ποιο θέλει να χρησιμοποιήσει. Είναι ξεχωριστό από τα σκούρα και ανοιχτόχρωμα θέματα των Windows 10, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει με το θέμα των Windows 10 που έχετε ορίσει. Τα σκοτεινά θέματα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης συνήθως βοηθούν στη βελτίωση της εμπειρίας της ανάγνωσης τη νύχτα. Το Time-Based Theme Changer είναι ένα πρόσθετο Firefox που μπορεί να μεταβεί αυτόματα στο σκοτεινό θέμα τη νύχτα στον Firefox και να επιστρέψει στο ανοιχτό ή προεπιλεγμένο θέμα το πρωί. Έχει δημιουργηθεί για τον Firefox για επιτραπέζιο υπολογιστή, ωστόσο, ο προγραμματιστής λέει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον Firefox για Android, εάν πρώτα εγκαταστήσετε ένα ανοιχτό και σκούρο θέμα σε αυτό.

  Βελτιώστε τις ταχύτητες περιήγησης, ροής και λήψης Firefox με το Fasterfox

Σκοτεινό θέμα τη νύχτα

Εγκαθιστώ Αλλαγή θεμάτων με βάση το χρόνο και πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl+Shift+A για να μεταβείτε στη διαχείριση πρόσθετων. Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές δίπλα στο Time-Based Theme Changer.

Από προεπιλογή, το Time-Based Theme Changer αλλάζει στο προεπιλεγμένο θέμα στις 8:00 π.μ. και στο σκοτεινό θέμα στις 8:00 μ.μ. Εάν αυτή η ώρα σας ταιριάζει, αφήστε τις ρυθμίσεις του πρόσθετου ανέγγιχτες. Αν όχι, αλλάξτε την ώρα το πρωί και το βράδυ. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βάλετε τον Firefox να αλλάζει στο θέμα Light το πρωί αντί για το προεπιλεγμένο θέμα.

Το Time-Based Theme Changer ελέγχει την ώρα κάθε 5 λεπτά, επομένως, μόλις εγκαταστήσετε το πρόσθετο, μπορείτε να περιμένετε πέντε λεπτά για να ελέγξει την ώρα και να αλλάξει αυτόματα το θέμα ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί ‘Χειροκίνητος έλεγχος ώρας’ για να αναγκάστε το πρόσθετο να κάνει έλεγχο χρόνου. Εάν είναι ώρα να αλλάξετε το θέμα, θα το κάνει.

  Νέες δυνατότητες στον Firefox 29 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

Αν και ο Firefox έχει άλλα θέματα εκτός από το ανοιχτό, το σκοτεινό και το προεπιλεγμένο, το πρόσθετο υποστηρίζει μόνο αυτά τα τρία. Εάν εγκαταστήσετε ένα θέμα, μπορεί να εμφανιστεί, καθώς ο προγραμματιστής λέει ότι η εγκατάσταση θεμάτων στον Firefox Android θα είναι αρκετή για να λειτουργήσει αυτό το πρόσθετο στην έκδοση του προγράμματος περιήγησης για κινητά.

Firefox Android

Για να λειτουργήσει αυτό σε Firefox Android, πρέπει να βρείτε ένα θέμα που να είναι συμβατό με την πιο πρόσφατη έκδοση του Firefox. Ακόμα και τότε, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες. Φαίνεται ότι το πρόσθετο δεν εντοπίζει όλα τα θέματα που είναι εγκατεστημένα στον Firefox. Δεν ξέρουμε πώς κάνει τη διάκριση, αλλά φαίνεται ότι τα περισσότερα θέματα δεν εγγράφονται με αυτό το πρόσθετο. Καταφέραμε να βρούμε ένα θέμα που ονομάζεται Λευκή Δαμασκηνή που λειτουργεί με αυτό, αλλά είναι ένα ανοιχτόχρωμο θέμα και πρέπει ακόμα να βρείτε ένα σκοτεινό θέμα για να το ακολουθήσετε. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να περιμένετε έναν ή δύο μήνες για να δείτε εάν προστίθενται νέα σκοτεινά θέματα στο κατάστημα πρόσθετων του Firefox και στη συνέχεια να δοκιμάσετε την τύχη σας με αυτά.

  Πώς να προσθέσετε και να διαβάσετε ροές RSS στο νέο Firefox για Android