Βελτιώστε τις ταχύτητες περιήγησης, ροής και λήψης Firefox με το Fasterfox

Ο Firefox δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα αργό πρόγραμμα περιήγησης ιστού, αλλά με λίγη προσαρμογή και ψάξιμο, μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο γρήγορο. Αυτό ακριβώς στοχεύει να κάνει η Fasterfox. Είναι μια μικρή επέκταση για τον Firefox που προσθέτει διάφορους τρόπους για να επιταχύνει το πρόγραμμα περιήγησης. Έχει σχεδιαστεί για να υπερηφανεύεται για ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης, μειώνει τους χρόνους φόρτωσης σελίδων και μπορεί ακόμη και να κάνει πιο γρήγορη τη ροή βίντεο από ιστότοπους όπως το YouTube. Το πρόσθετο συνοδεύεται από μερικές προεπιλογές που σας επιτρέπουν να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιπέδων απόδοσης. Περισσότερες λεπτομέρειες μετά το άλμα.

  Πώς να λάβετε ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων από την οθόνη Firefox του Mozilla

Το Fasterfox σάς δίνει τον έλεγχο διαφόρων επιλογών, αλλά όταν ανοίγετε το παράθυρο “Επιλογές” για πρώτη φορά, οι μόνες καρτέλες που έχετε στη διάθεσή σας είναι “Προεπιλογές” και “Fasterfox”.

Οι προεπιλογές διαθέτουν μια δέσμη διαφορετικών προφίλ που σας επιτρέπουν να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών επιπέδων βελτίωσης της απόδοσης, δηλαδή «Προεπιλογή/Κανονικό», «Ευγενικό/Ελαφρύ», «Βελτιστοποιημένο/Μεσαίο» και «Τουρμπο/Ισχυρό». Σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι περιλαμβάνει κάθε επίπεδο, ανατρέξτε στην περιγραφή μιας γραμμής κάτω από το καθένα.

Το Normal, για παράδειγμα, διατηρεί τις ρυθμίσεις του Firefox στην προεπιλογή τους, ενώ το Turbo Charged ανεβάζει την απόδοση στο μέγιστο. Εάν είστε απλός χρήστης, αρκεί η χρήση αυτών των προεπιλογών. Οι προχωρημένοι χρήστες, από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλουν να τροποποιήσουν μόνοι τους τις ρυθμίσεις απόδοσης μέσω της επιλογής “Προσαρμοσμένο” στο κάτω μέρος της καρτέλας προεπιλογών, η οποία ξεκλειδώνει επίσης τις υπόλοιπες καρτέλες (“Cache”, “Connection”, “Pipelining”, «Απόδοση» και «Αναδυόμενα παράθυρα») στο παράθυρο Επιλογές, το καθένα έχει το δικό του σύνολο τροποποιήσεων.

  Πώς να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα cookies στο Mozilla Firefox

Κάτω από την καρτέλα Fasterfox, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή της επιλογής “Βελτίωση προαναφοράς” και να καθορίσετε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για συνδέσμους που δεν θέλετε να προαναφέρετε κατά τη φόρτωση σελίδων. Μια άλλη επιλογή στην ίδια καρτέλα σάς επιτρέπει να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε ένα χρονόμετρο φόρτωσης σελίδας.

Η καρτέλα Cache σάς επιτρέπει να καθορίσετε τις επιθυμητές τιμές του προγράμματος περιήγησης και της προσωρινής μνήμης DNS. Ομοίως, ο αριθμός των συνδέσεων που έγιναν στον διακομιστή για, ας πούμε, λήψη ενός αρχείου, μπορεί επίσης να τροποποιηθεί κάτω από την αντίστοιχη καρτέλα του.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του πρόσθετου, έδωσα μια ευκαιρία στο προφίλ Turbo Charged και η διαφορά που έκανε στη συνολική ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας και στη ροή βίντεο ήταν αρκετά σημαντική. Οι περισσότερες σελίδες φάνηκαν να φορτώνουν ελαφρώς πιο γρήγορα, ενώ τα βίντεο του YouTube άρχισαν να προβάλλονται χωρίς προβλήματα.

  Πώς να σταματήσετε το Facebook να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας στον Ιστό [Firefox]

Μπορείτε να κάνετε λήψη του Fasterfox από το αποθετήριο πρόσθετων του Mozilla μέσω του συνδέσμου που παρέχεται παρακάτω.

Εγκαταστήστε το Fasterfox για Firefox