Πώς να προσθέσετε και να διαβάσετε ροές RSS στο νέο Firefox για Android


Ο Firefox 30 τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για Android έχει κυκλοφορήσει και μία από τις νέες δυνατότητες στην παραλλαγή Android είναι ένας τρόπος ανάγνωσης ροών RSS από την αρχική σας σελίδα. Είναι ο τέλειος τρόπος για να μετατρέψετε τον Firefox στη συσκευή σας Android σε ένα αρκετά βασικό πρόγραμμα ανάγνωσης ροών. Η δυνατότητα συνδέεται με ένα πρόσθετο που ονομάζεται Home Feeds, το οποίο έχει αναπτυχθεί από έναν προγραμματιστή της Mozilla, αλλά δεν φέρει το όνομα της εταιρείας για κάποιο περίεργο λόγο. Εκτός από το ότι σας επιτρέπει να διαβάζετε μια ροή από την αρχική σας σελίδα, καθιστά επίσης εξαιρετικά εύκολη την προσθήκη αυτής της ροής στη σελίδα. Όντας βασικό, δεν διαθέτει κουμπιά για την επισήμανση ενός στοιχείου ως αναγνωσμένου ή μη αναγνωσμένου. Λαμβάνετε τα δώδεκα πιο πρόσφατα στοιχεία στη ροή.

  Πώς να ομαδοποιήσετε τις ειδοποιήσεις κατά τύπο εφαρμογής στο Android

Εγκαταστήστε το πρόσθετο Home Feed και, στη συνέχεια, μεταβείτε στον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να εγγραφείτε. Θα δείτε ένα κουμπί RSS στη γραμμή URL εάν ο Firefox εντοπίσει ότι υπάρχει σύνδεσμος ροής στη σελίδα. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε το κουμπί RSS δίπλα στο κουμπί της λίστας ανάγνωσης και το κουμπί “Εγγραφή” στην ίδια την ιστοσελίδα είναι ενδεικτικό ότι ο Firefox έχει εντοπίσει σωστά μια σελίδα στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε σε ροές δεδομένων.

Πατήστε το κουμπί RSS και επιλέξτε ποια ροή θέλετε να προσθέσετε (αν υπάρχουν περισσότερα από ένα στη σελίδα). Στη συνέχεια, ο Firefox θα σας ζητήσει να επιλέξετε πώς θέλετε να εγγραφείτε στη ροή. Επιλέξτε την αρχική σελίδα του Firefox. Ανοίξτε μια νέα καρτέλα και περάστε από τους σελιδοδείκτες και τη λίστα ανάγνωσης για να δείτε στοιχεία από τη ροή που μόλις προσθέσατε. Η ροή εμφανίζεται κάτω από το όνομα του ιστότοπου από τον οποίο προέρχεται.

  Τι είναι το Android Nearby Share και λειτουργεί όπως το AirDrop;

Για να αφαιρέσετε μια ροή δεδομένων που έχετε προσθέσει, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Firefox και αποκτήστε πρόσβαση στην επιλογή Αρχική σελίδα. Θα το βρείτε στις Ρυθμίσεις>Προσαρμογή>Αρχική σελίδα. Πατήστε τη ροή που θέλετε να καταργήσετε και επιλέξτε Κατάργηση από τις επιλογές. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τη ροή ως προεπιλεγμένη ροή, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε φορά που ανοίγετε μια νέα καρτέλα, αντί για γρήγορη κλήση ή πρόσφατες σελίδες, θα βλέπετε τη ροή που έχετε ορίσει ως προεπιλογή.

Δεδομένου ότι είναι ένας βασικός αναγνώστης ροής δεδομένων, πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή ροών που μπορεί να έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας και είναι απίθανο να προσθέσετε όλους τους αγαπημένους σας ιστότοπους σε αυτήν. Μπορείτε, ωστόσο, να το χρησιμοποιήσετε για να εγγραφείτε σε μια ολοκληρωμένη πηγή ειδήσεων, ώστε κάθε φορά που ανοίγετε τον Firefox, να λαμβάνετε μια γρήγορη ματιά στις κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας.

  Πώς να βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε άδεια στο Android

Εγκαταστήστε το Home Feed για Firefox Android