Πώς να μειώσετε το θόρυβο φόντου και την ηχώ στα φωνητικά μηνύματα iPhone

Όταν εγγράφετε ήχο στη συσκευή σας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους περιττός θόρυβος μπορεί να εισχωρήσει στα κλιπ σας. Ευτυχώς, η προεγκατεστημένη εφαρμογή Voice Memos στο iPhone ή το iPad σας μπορεί να καθαρίσει τον θόρυβο του περιβάλλοντος και τις ηχώ με ένα μόνο πάτημα. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Η Apple παρουσίασε την εφαρμογή Βελτίωση εγγραφής στην εφαρμογή Voice Memos με iOS 14 και iPad OS 14. Επομένως, φροντίστε να ενημερώσετε το iPad ή το iPhone σας στην πιο πρόσφατη έκδοση υλικολογισμικού προτού συνεχίσετε. Εάν έχετε απεγκαταστήσει το Φωνητικά σημειώματα app, μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά από το App Store.

  Γιατί οι υπολογιστές της δεκαετίας του '90 είχαν κλειδαριές με κλειδαρότρυπα και τι έκαναν;

Τώρα, εκκινήστε την εφαρμογή “Φωνητικές σημειώσεις”. Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη αναζήτηση Spotlight της Apple εάν δεν μπορείτε να τη βρείτε στην αρχική οθόνη του iPhone σας ή στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Επιλέξτε τη φωνητική εγγραφή που θέλετε να επεξεργαστείτε. Μόλις ανοίξει, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας.

Στο παρακάτω μενού, επιλέξτε το κουμπί «Επεξεργασία εγγραφής».

Επάνω αριστερά, πατήστε το εικονίδιο που μοιάζει με μαγικό ραβδί.

Μέσα σε δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, ανάλογα με τη διάρκεια της εγγραφής σας, η εφαρμογή Voice Memo θα επεξεργαστεί τον ήχο για να “μειώσει αυτόματα τον θόρυβο του περιβάλλοντος και την αντήχηση του δωματίου”. Όταν ολοκληρωθεί, το κουμπί θα επισημανθεί.

  Πώς να απαντήσετε με Tapback στα μηνύματα σε iPhone και iPad

Αναπαραγωγή της εγγραφής για προεπισκόπηση των επεξεργασιών. Εάν είστε ικανοποιημένοι, πατήστε “Τέλος” για να αποθηκεύσετε το τροποποιημένο κλιπ.

Από προεπιλογή, η εφαρμογή Voice Memos αντικαθιστά το αρχικό αρχείο ήχου. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές ως νέο ξεχωριστό κλιπ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο πριν εφαρμόσετε το φίλτρο “Ενίσχυση εγγραφής”.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το κλιπ ήχου και, στη συνέχεια, πατήστε το αντίστοιχο εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες. Αυτή τη φορά, επιλέξτε την επιλογή “Διπλότυπο” αντί για “Επεξεργασία εγγραφής”.

Η εφαρμογή θα δημιουργήσει και θα προσθέσει αμέσως ένα αντίγραφο του αρχικού αρχείου ήχου στη λίστα των εγγραφών σας. Θα έχει τον ίδιο τίτλο με ένα “αντίγραφο” προσαρτημένο στο πίσω μέρος. Μπορείτε να μετονομάσετε ένα αρχείο πατώντας το μία φορά για να εμφανιστούν επιλογές και, στη συνέχεια, επιλέγοντας το όνομά του για να το επεξεργαστείτε.

  Βρείτε μια τυχαία ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή για παρακολούθηση στο Netflix, στο Hulu, στο HBO Go ή στο Amazon Prime

Επειδή η Ενίσχυση Εγγραφής βασίζεται σε αυτοματοποιημένους αλγόριθμους για τη διάκριση του θορύβου και της ηχούς από τον ήχο, δεν θα αποφέρει πάντα ακριβή αποτελέσματα και μπορεί να είναι μεγάλη επιτυχία.

Εκτός από τη χρήση της δυνατότητας Βελτιωμένης εγγραφής, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγγραφής ήχου σε μορφή χωρίς απώλειες, η οποία θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο αποθήκευσης αλλά θα παράγει πιο πλούσια ποιότητα.