Πώς να εγκαταστήσετε το λογισμικό Bluecherry Surveillance σε Linux

Αναζητάτε ένα γρήγορο και εύκολο στη χρήση σύστημα επιτήρησης που να υποστηρίζει Linux; Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρίξετε μια ματιά στο λογισμικό επιτήρησης Bluecherry. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που εστιάζει στην ευκολία χρήσης και την απλότητα.

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Το Bluecherry δεν είναι δωρεάν. Ωστόσο, συνοδεύεται από μια δωρεάν δοκιμή 30 ημερών, την οποία οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν για να προσδιορίσουν εάν είναι ενσωματωμένοι στο προϊόν. Σε αυτό το σεμινάριο, θα καλύψουμε τον τρόπο εγκατάστασης του λογισμικού διακομιστή και πελάτη στο Linux.

Εγκαταστήστε το διακομιστή Bluecherry

Το σύστημα επιτήρησης Bluecherry είναι για διακομιστές. Επίσημα, υποστηρίζει Ubuntu LTS 16.04, CentOS και Debian 8. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό σε νεότερες εκδόσεις του Ubuntu, του Debian ή του CentOS, κάντε το με δική σας ευθύνη!

Σημείωση: αν και το σύστημα επιτήρησης Bluecherry είναι διακομιστής, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε διακομιστή για να το εκτελέσετε. Μη διστάσετε να εκτελέσετε αυτό το λογισμικό στην έκδοση επιτραπέζιου υπολογιστή του Ubuntu, του Debian και του CentOS, υπό την προϋπόθεση ότι παραμένει ενεργό ανά πάσα στιγμή.

Διακομιστής Ubuntu

Οι προγραμματιστές του Bluecherry έχουν ένα εξαιρετικό αυτόματο σενάριο που φροντίζει για την άρση βαρών. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, ανοίξτε ένα τερματικό, SSH στον απομακρυσμένο διακομιστή σας και εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Angry IP Scanner για να σαρώσετε μια διεύθυνση IP σε Linux

sudo bash -c "$(wget -O - https://dl.bluecherrydvr.com/scripts/install)"

Αφήστε το σενάριο να εκτελεστεί στον διακομιστή ή στην επιφάνεια εργασίας σας Ubuntu. Ενώ το πρόγραμμα εγκατάστασης λειτουργεί, θα τροποποιήσει πολλές πτυχές του μηχανήματος στο οποίο εγκαθιστά, θα εγκαταστήσει πολλά πακέτα και θα διαμορφώσει τα πάντα. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης του πακέτου, επιστρέψτε το τερματικό και ακολουθήστε τις προτροπές που εμφανίζονται.

Διακομιστής CentOS

Οι χρήστες του CentOS μπορούν να εγκαταστήσουν γρήγορα το λογισμικό διακομιστή Bluecherry στο σύστημά τους χάρη στο αυτόματο σενάριο. Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι εάν χρησιμοποιείτε το Redhat Enterprise Linux ή άλλο λειτουργικό σύστημα διακομιστή που μοιάζει με Redhat, το Bluecherry μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση στο κουτί CentOS με:

sudo bash -c "$(curl -s https://dl.bluecherrydvr.com/scripts/install)"

Το πρώτο μέρος του σεναρίου εγκατάστασης Bluecherry είναι αυτόματο. Αφήστε το πρόγραμμα να τρέξει και εγκαταστήστε όλα τα απαραίτητα πακέτα που του επιτρέπουν να εκτελείται σωστά στον υπολογιστή σας CentOS. Όταν ολοκληρωθεί το τμήμα εγκατάστασης, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας καθοδηγήσει στη ρύθμιση μιας βάσης δεδομένων SQL για το Bluecherry. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κάντε αυτό που λένε οι οδηγίες!

Διακομιστής Debian 8

Καθώς το Debian και το Ubuntu είναι παρόμοια από πολλές απόψεις, η διαδικασία εγκατάστασης για το Bluecherry είναι σχεδόν ίδια και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Για να θέσετε το σύστημά σας Bluecherry σε λειτουργία σε διακομιστή/επιφάνεια εργασίας που εκτελεί το Debian 8, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή FTP στο Linux

Σημείωση: Το Bluecherry υποστηρίζει επίσης το Debian 7. Εάν θέλετε να ρυθμίσετε τον διακομιστή στο Debian 7, δοκιμάστε την παρακάτω εντολή και θα λειτουργήσει.

sudo bash -c "$(wget -O - https://dl.bluecherrydvr.com/scripts/install)"

Η επικόλληση της παραπάνω εντολής στο τερματικό θα ξεκινήσει μια αυτόματη διαδικασία στο Debian που περιλαμβάνει την εγκατάσταση διαφόρων προγραμμάτων, πακέτων και αρχείων διαμόρφωσης για το Bluecherry. Καθίστε αναπαυτικά και αφήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης να κάνει τη δουλειά του. Όταν όλα τα απαραίτητα πακέτα έχουν ρυθμιστεί στον υπολογιστή σας Debian, το πρόγραμμα εγκατάστασης θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση δημιουργώντας μια βάση δεδομένων SQL. Διαβάστε τι λένε οι προτροπές του τερματικού και σύντομα θα έχετε τον διακομιστή Bluecherry σε λειτουργία!

Εγκαταστήστε το Bluecherry Client

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στον διακομιστή ασφαλείας Bluecherry, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον πελάτη. Επίσημα, οι προγραμματιστές έχουν διαθέσιμες λήψεις για τα Ubuntu 14.04, 16.04 και Debian Jesse. Το λογισμικό πελάτη είναι επίσης διαθέσιμο για

Πελάτης Ubuntu

Οι προγραμματιστές του Bluecherry διανέμουν τον πελάτη τους μέσω ενός πακέτου Deb με δυνατότητα λήψης. Για να το αποκτήσετε, ξεκινήστε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή wget.

wget https://downloads.bluecherrydvr.com/client/2.2.6/xenial/bluecherry-client_2.2.6-1_amd64.deb

Εκτελέστε την εντολή dpkg για να εγκαταστήσετε το πακέτο Bluecherry στον υπολογιστή σας Ubuntu.

sudo dpkg -i bluecherry-client_2.2.6-1_amd64.deb

Μετά την εγκατάσταση του πακέτου Bluecherry DEB σε πολλές εκδόσεις του Ubuntu, ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποια σφάλματα. Αυτά τα σφάλματα είναι ζητήματα εξάρτησης που προκύπτουν επειδή η εντολή dpkg δεν μπορεί να λάβει τις σωστές εξαρτήσεις. Για να διορθώσετε αυτά τα σφάλματα, θα χρειαστεί να προσθέσουμε το Ubuntu 16.04 ως πηγή λογισμικού.

sudo -s
echo "#xenial for Bluecherry client" >> /etc/apt/sources.list

echo 'deb https://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ xenial universe' >> /etc/apt/sources.list
apt update

Εγκαταστήστε τις εξαρτήσεις Bluecherry στο Ubuntu με:

sudo apt install -f

Debian Client

Εάν χρησιμοποιείτε το Debian και για τον διακομιστή και για τον πελάτη, είστε τυχεροί! Το λειτουργικό σας σύστημα έχει επίσημη υποστήριξη για τον πελάτη. Εγκαταστήστε το κατεβάζοντας το πακέτο με το wget.

wget https://downloads.bluecherrydvr.com/client/2.2.6/jessie/bluecherry-client_2.2.6-1_amd64.deb

Εγκαταστήστε το πακέτο στο Debian με dpkg.

sudo dpkg -i bluecherry-client_2.2.6-1_amd64.deb

Ολοκληρώστε την εγκατάσταση διορθώνοντας τυχόν προβλήματα εξάρτησης που προκύπτουν.

sudo apt-get install -f

Πελάτης Redhat

Χρησιμοποιείτε το Fedora Workstation ή το CentOS στην επιφάνεια εργασίας, μαζί με τον διακομιστή σας; Εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε το σεμινάριο μας σχετικά με την εγκατάσταση πακέτων DEB σε διανομές Linux που χρησιμοποιούν RPM. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει, αλλά εάν πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Bluecherry σε μια έκδοση του Linux που βασίζεται στο Redhat, αυτός είναι ένας καλός τρόπος.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή ιστορικού στο Linux