Πώς να λάβετε οδηγίες οδήγησης στην οθόνη κλειδώματος από τους Χάρτες Google [iOS]

Το iOS υποστηρίζει γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να προσθέσουν γραφικά στοιχεία στις εφαρμογές τους και οι χρήστες iOS μπορούν να τα ενεργοποιήσουν. Τα γραφικά στοιχεία σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε γρήγορες ενέργειες όπως η προβολή μιας σημείωσης στην οθόνη κλειδώματος. Οι Χάρτες Google έλαβαν μια ενημέρωση που πρόσθεσε ένα γραφικό στοιχείο που συνοδεύει την εφαρμογή. Αυτό το γραφικό στοιχείο σάς επιτρέπει να λαμβάνετε οδηγίες οδήγησης στην οθόνη κλειδώματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία πλοήγησης και θα κάνει αυτόματη κύλιση στις οδηγίες. Εάν δεν βρίσκεστε σε λειτουργία πλοήγησης, μπορείτε να μετακινηθείτε με μη αυτόματο τρόπο στις οδηγίες.

  Οι καλύτεροι αναλυτές WiFi για να παρακολουθείτε τον αόρατο (Windows, iOS και Android)

Ενημερώστε την εφαρμογή Χάρτες Google στην έκδοση 4.30.0. Σύρετε προς τα δεξιά και μεταβείτε στην οθόνη Αναζήτηση. Πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία» και προσθέστε το γραφικό στοιχείο των Χαρτών Google. Ένα γραφικό στοιχείο εμφανίζεται τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στην οθόνη αναζήτησης.

Τώρα, ανοίξτε τους Χάρτες Google και εισαγάγετε μια τοποθεσία στην οποία θέλετε να μεταβείτε.

Κλειδώστε τη συσκευή σας και σύρετε προς τα δεξιά για να μεταβείτε στην οθόνη γραφικών στοιχείων. Εάν δεν ξεκινήσατε την πλοήγηση στην εφαρμογή Χάρτες Google, θα δείτε απλώς οδηγίες προς τον προορισμό σας στο γραφικό στοιχείο Χαρτών Google.

Εάν ξεκινήσατε την πλοήγηση, οι οδηγίες οδήγησης στο γραφικό στοιχείο της οθόνης κλειδώματος θα πραγματοποιήσουν κύλιση καθώς οδηγείτε. Θα δείτε επίσης μια μπλε γραμμή στο επάνω μέρος που υποδεικνύει ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας.

  Όλα λάθος με το iOS 8 σε 450 λέξεις ή λιγότερες

Αυτό πιθανότατα θα εξαντλήσει την μπαταρία σας πιο γρήγορα από το κανονικό, αλλά δεν θα την εξαντλήσει περισσότερο από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε την εφαρμογή αντί για το widget. Εάν θέλετε να δείτε περισσότερες οδηγίες, πατήστε το κουμπί “Εμφάνιση περισσότερων” στο επάνω μέρος για να λάβετε περισσότερες από μία γραμμές οδηγιών. Θα μπορείτε να δείτε τις επόμενες δύο στροφές.

Ρεαλιστικά, μπορείτε να λάβετε οδηγίες οδήγησης στην οθόνη κλειδώματος μέσω των Χαρτών της Apple. Το μόνο ερώτημα είναι, θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες της Apple; Το Granted Apple Maps έχει βελτιωθεί αρκετά από την κυκλοφορία του. Δεν οδηγεί πλέον τους ανθρώπους στη μέση του πουθενά, αλλά εξακολουθεί να μην υποστηρίζει οδηγίες όπως οι Χάρτες Google.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των συντομεύσεων Siri στο iCloud στο iOS 12

Το γραφικό στοιχείο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κατά τα άλλα καταπληκτική εφαρμογή Χάρτες Google. Επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν οδηγίες στην οθόνη κλειδώματος χωρίς να χρειάζεται να αλληλεπιδρούν υπερβολικά με τη συσκευή τους. Είναι επίσης υπέροχο εάν χρειάζεστε απλώς οδηγίες κειμένου και όχι οδηγίες βάσει χάρτη, στροφή προς στροφή, που από μόνες τους μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή.

Φυσικά, δεν είναι όλοι λάτρεις των widget του iOS. Εάν δεν σας αρέσει η περίοδος των γραφικών στοιχείων, μπορείτε να τα αποκρύψετε από την οθόνη κλειδώματος.