Πώς να αποκτήσετε ευρεία πρόσβαση συστήματος στα εργαλεία Fastboot και ADB [Windows]

Η Google κυκλοφόρησε αυτόνομα δυαδικά αρχεία fastboot και ADB πέρυσι. Μπορείτε να τα κατεβάσετε εάν δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε λήψη ολόκληρου του Android SDK. Σε σύγκριση με το τεράστιο αρχείο SDK, αυτά τα εργαλεία είναι μικροσκοπικά. Εάν δεν είστε προγραμματιστής, είναι αυτό που χρειάζεστε συνήθως για να τροποποιήσετε τη συσκευή σας. Για να το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να εξαγάγετε τα εργαλεία στον ίδιο φάκελο με, για παράδειγμα, την εικόνα που θέλετε να αναβοσβήνει στη συσκευή σας Android. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα εργαλεία από οποιονδήποτε φάκελο της επιλογής σας. Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να αποκτήσετε ευρεία πρόσβαση συστήματος στα εργαλεία Fastboot και ADB, εάν γνωρίζετε πώς να το ρυθμίσετε.

Ο, τι χρειάζεσαι

Δυαδικά αρχεία Fastboot και ADB για Windows.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Adobe Save for Web στο Photoshop

Εξαγωγή αρχείων Fastboot και ADB

Εξαγάγετε τα αρχεία Fastboot και ADB. Ανοίξτε Αυτός ο υπολογιστής στα Windows 10 και μεταβείτε στη μονάδα λειτουργικού συστήματος, δηλαδή στη μονάδα στην οποία είναι εγκατεστημένα τα Windows σας.

Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο που ονομάζεται “Android”. Ο φάκελος Fastboot και ADB στον οποίο εξαγάξατε τα αρχεία έχει έναν φάκελο «πλατφόρμα-εργαλεία». Αντιγράψτε το στον φάκελο Android που μόλις δημιουργήσατε.

Επεξεργασία μεταβλητών περιβάλλοντος

Αυτή η ενότητα δεν είναι τόσο τρομακτική όσο ακούγεται. Ανοίξτε την εφαρμογή Πίνακας Ελέγχου. Στα Windows 10, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να το ανοίξετε. Μεταβείτε στο Σύστημα και Ασφάλεια>Σύστημα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τη βελτιστοποίηση πλήρους οθόνης για παιχνίδια στα Windows 10

Στο παράθυρο “Σύστημα”, επιλέξτε “Αλλαγή ρυθμίσεων” στην ενότητα “Όνομα υπολογιστή, τομέας και ρυθμίσεις ομάδας εργασίας”.

Στο παράθυρο Ιδιότητες συστήματος, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους. Κάντε κλικ στο κουμπί «Μεταβλητές περιβάλλοντος».

Θα ανοίξει το παράθυρο Environment Variables. Εδώ, θα δείτε μια λίστα με τις προεπιλεγμένες μεταβλητές περιβάλλοντος. Κάντε διπλό κλικ στην καταχώρηση «Διαδρομή». Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο που ονομάζεται «Επεξεργασία μεταβλητής περιβάλλοντος». Κάντε κλικ στο κουμπί «Νέο» και εισαγάγετε τη διαδρομή προς τον φάκελο με τα εργαλεία πλατφόρμας που δημιουργήσατε παραπάνω. Κάντε κλικ στο Ok και επανεκκινήστε το σύστημά σας.

Ευρεία πρόσβαση συστήματος στο Fastboot και στο ADB

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε «fastboot». Τώρα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε χωρίς να μετακινήσετε τον φάκελο platform-tools στον κατάλογο στον οποίο θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε.

  Τι είναι η εκτελέσιμη διαδικασία της υπηρεσίας Antimalware στα Windows 10;

Εάν ποτέ μετακινήσετε το φάκελο Εργαλεία πλατφόρμας σε διαφορετική τοποθεσία, θα χρειαστεί να ενημερώσετε τη διαδρομή που δώσατε στις Μεταβλητές περιβάλλοντος. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποθηκεύσετε το φάκελο στη μονάδα δίσκου του λειτουργικού σας συστήματος, αλλά είναι καλύτερο από το να τον αποθηκεύσετε σε άλλες μονάδες δίσκου.

Εάν έχετε εγκατεστημένο το Android SDK, μπορείτε να προσθέσετε εργαλεία Fastboot και ADB ως μεταβλητή περιβάλλοντος. Αυτός είναι σίγουρα ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης σε αυτά τα εργαλεία και η επεξεργασία της διαδρομής τους είναι αρκετά απλή εάν παραστεί ανάγκη. Αυτό λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows, από τα Windows 7 έως τα Windows 10.

μέσω XDA Forums