Πώς να μετρήσετε τα καθημερινά σας βήματα στο iOS [Siri Shortcut]

Το iPhone σας μπορεί να παρακολουθεί πόσα βήματα έχετε κάνει σε μια ημέρα, υπό την προϋπόθεση ότι το έχετε μαζί σας παντού. Είναι λίγο λιγότερο ακριβές από έναν ιχνηλάτη δραστηριότητας, αλλά μόνο εάν κρατάτε το τηλέφωνό σας στην τσέπη σας ή σε μια τσάντα. Μπορείτε να αναζητήσετε τον ημερήσιο αριθμό βημάτων σας στην εφαρμογή Health, αλλά δεν μπορείτε να ρωτήσετε τη Siri πόσα βήματα έχετε κάνει. Παραδόξως, το AI δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Η ζωή είναι πιο εύκολη αν έχετε Apple Watch, αλλά αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση Siri για να λάβετε τον ημερήσιο αριθμό βημάτων σας χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή Health.

  Προσθέστε αρχεία σε αρχείο Zip και μοιραστείτε τα μέσω email ή iMessage [iOS]

Ημερήσια καταμέτρηση βημάτων

Υπάρχουν μερικές συντομεύσεις Siri που σας επιτρέπουν να αναζητήσετε τον αριθμό των βημάτων σας, αλλά Πόσο μακριά έχω περπατήσει σήμερα από τον χρήστη Reddit, το monstersugrad98 είναι ένα καλό, αξιόπιστο. Προσθέστε τη συντόμευση στην εφαρμογή Συντομεύσεις και εκτελέστε την από την εφαρμογή μία φορά. Όταν εκτελέσετε για πρώτη φορά τη συντόμευση, θα ζητήσει άδεια πρόσβασης στα βήματα και στα δεδομένα απόστασης από την εφαρμογή Health.

Μετά από αυτό, η Siri θα σας πει πόσα βήματα περπατήσατε και πόση απόσταση διανύσατε την τρέχουσα ημέρα. Μπορείτε να εκτελέσετε τη συντόμευση από το γραφικό στοιχείο Συντομεύσεις.

Συνδεθείτε με τη Siri

Μπορείτε να καλέσετε μια συντόμευση με μια εντολή στο Siri, αλλά προς το παρόν, υπάρχει ένα σφάλμα με την εφαρμογή που εμποδίζει τις εντολές του Siri να εκτελούν μια συντόμευση. Πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν το σφάλμα και φαίνεται να έχει να κάνει με την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Συντομεύσεις. Εάν θέλετε να το δοκιμάσετε και να δείτε εάν το σφάλμα δεν σας επηρεάζει, μπορείτε να δοκιμάσετε να ορίσετε μια εντολή για τη συντόμευση.

  Όχι, η ενημέρωση iPhone 13.5 για iOS δεν θα στείλει τα δεδομένα υγείας σας στην κυβέρνηση

Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις και πατήστε το κουμπί περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία του πλακιδίου της συντόμευσης. Στην οθόνη επεξεργασίας, πατήστε το κουμπί διακόπτη επάνω δεξιά. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε την επιλογή Προσθήκη στο Siri και καταγράψτε τη φράση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τη συντόμευση.

Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να καλέσετε το Siri με την εντολή Hey Siri ή κρατώντας πατημένο το κουμπί/γραμμή Αρχική σελίδα. Εάν το σφάλμα δεν σας επηρεάζει, το Siri θα μπορεί να εκτελέσει τη συντόμευση και ο αριθμός των βημάτων σας θα διαβαστεί από τη Siri. Εάν το σφάλμα σας επηρεάζει, θα δείτε το μήνυμα “Συγγνώμη, υπήρχε πρόβλημα με την εφαρμογή”. Δεν υπάρχει ακόμη λύση για αυτό, αλλά φαίνεται να επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Η Apple γνωρίζει το πρόβλημα αν και δεν υπάρχει ETA για το πότε θα λυθεί το σφάλμα.

  Όλα λάθος με το iOS 8 σε 450 λέξεις ή λιγότερες